Az Onyx étterem a Vörösmarty téren. MTI Fotó: Beliczay László |
A fődíjnak számító Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját a korábban is többszörösen díjazott Onyx, az Év Szakácsteljesítménye Díjat pedig az Onyx séfje, Széll Tamás kapta a Bocuse d’Or-on elért teljesítményéért - olvasható a Dining Guide oldalán.
A Zepter-Év Innovatív Konyhájáért járó díjat a Borkonyha étteremnek ítélte oda a zsűri, a díjat Sárközi Ákos séf vette át. A Hennessy-Év Séfje díjára a Costes étterem fiatal tehetsége, Palágyi Eszter lehet büszke. A tavaly nyitott budai Émile étterem a Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díjával gazdagodott, a Törley- Év Ifjú Séftehetsége Díjat pedig Fehér Gábor, az ESCAtulajdonos-séfje nyerte. Street Food kategóriában, a PolaPola érdemelte ki a Staropramen-Év Street Food Díját.
Fődíj: Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj: Onyx
Különdíjak:
Év Szakácsteljesítménye Díj – Széll Tamás, Onyx
Zepter-Év Innovatív Konyhája Díj: Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
Hennessy-Év Séfje Díj: Costes – Palágyi Eszter, séf
Törley-Év Ifjú Séftehetsége Díj: ESCA – Fehér Gábor, séf
Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díj: Émile – Kövér Gergely, séf
Staropramen-Év Street Food Díj: PolaPola
Magyar Konyha Az Év Termelője Díj:
Sándor Tamás (Bükki Sajt)
Balogh Nagy Erzsébet (Keleméri Báránykák)
Szabó György (Györgytea)
Top 10 étterem:
- Onyx – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros
- Costes – Palágyi Eszter, séf
- Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
- Costes Downtown – Miguel Viera, Tiago Sabarigo, séfek
- Salon – Wolf András, Fekete Antonio, séfek
- Babel – Lenk Zsolt, megbízott séf
- Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László, séfek
- MÁK – Mizsei János, séf
- Émile – Kövér Gergely, séf
- Alabárdos – Kiss O’shea Dániel, séf