<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A felvásárlással a vállalat kiterjesztené piaci részesedését a kínai kiskereskedelmi szektorban.

Komoly offline befektetésre készül az Alibaba: a világ legnagyobb viszonteladói vállalata csaknem 3 milliárd dollárt (USD) fektetne Kína legnagyobb hipermarket üzemeltető cégébe, a Sun Art Retail-be, hogy fellendítse a fizikai kereskedelmi egységek forgalmát - írja a Reuters.

A francia Auchan Retail és a tajvani Ruentex Csoport közösen tervezett akvizíciója Kína 500 milliárdos kisekereskedelmi szektorát venné célba - az Alibaba pedig a vásárlók szokásait és preferenciáit vizsgálva, ún Big Data állományok létrehozását tervezi a hagyományos kereskedelemben, ami még mindig az eladások 85 százalékát bonyolítja az országban. A valódi üzletek még mindig központi elemei a vásárlásnak, épp ezért kéne ezt a részt fejleszteni a digitális kornak megfelelően – mondta Daniel Zhang, az Alibaba elnök-vezérigazgatója.

Az Auchan SA és az Alibaba egyaránt 36 százalékos részesedést vásárolna a Sun Art-ban, még Ruentex 5 százalék alatti részesedést tervez a cégben. Az Alibaba több mint 9 milliárd dollárt fordított fizikai értékesítési pontok létrehozására, és számos személyzet nélkül működő vegyesboltot, kávézót nyitott meg 2015 óta. A korábbi hírek szerint a vállalat komoly összegeket fektetett kutatás-fejlesztésbe, az új kutatóközpontokban mesterséges intelligenciafejlesztéssel, kvantumszámítással és fintech megoldásokkal foglalkoznak.

Kemény időszak vár a hazai hiperekre – mit lép az Auchan és a Metro?

A jövő évi béremelés mértékéről szóló tárgyalások a napokban, illetve novemberben kezdődnek el a nagy kereskedelmi láncoknál, így a Tescónál, a Metrónál, a Sparnál és a Penny Marketnél is - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) leköszönő elnöke. További részletek a Privátbankár.hu-n >>>

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Úgy veszik a kínaiak a Ferrarikat, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 17:18
A Ferrari NV olasz sportautó-gyártó tavalyi adózott eredménye 939 millió euró lett, 13 százalékkal magasabb a 2021. évinél.
Vállalat Megnyílt a Mol első lengyelországi benzinkútja
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 13:56
A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása – közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.
Vállalat Új vezetők érkeztek a Vodafone akvizíció után a 4iG-hez
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 12:32
A 4iG Nyrt. igazgatósága a Vodafone Magyarország és a meglévő távközlési portfólió integrációja érdekében új felsővezetőket nevezett ki a cégcsoporthoz frissen csatlakozott társaság, valamint a 4iG Nyrt. irányításába.
Vállalat Iratokat vár a Teslától az amerikai igazságügyi minisztérium
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:49
Az amerikai igazságügyi minisztérium az önvezető autókról szóló dokumentációért fordult kedden a Tesla járműgyártóhoz - derül ki az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott iratokból.
Vállalat Kiderült, mennyit keresett a Pfizer a Covid-vakcinán
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:26
 A Pfizer amerikai gyógyszeripari cég nyeresége és bevétele is nőtt tavaly a negyedik negyedévben, az éves árbevétel rekord nagyságú volt.
Vállalat Csúnya számokat közölt a Samsung
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 17:07
A Samsung Electronics dél-koreai vállalat működési eredménye jelentősen, csaknem 69 százalékkal csökkent a tavalyi utolsó negyedévben éves összevetésben a chipek és okostelefonok iránti alacsony kereslet miatt - derült ki a cég kedden közzétett jelentéséből.
Vállalat Lezárult a 4iG-Vodafone biznisz
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 15:06
A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg a tájékoztatás.
Vállalat Újabb kemény csörte bontakozik ki Amerika és Kína között
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 12:59
A Huawei elleni újabb amerikai intézkedések heves tiltakozást váltottak ki Peking részéről.
Vállalat Az amerikai politikai elitnek magyarázkodhat a TikTok-vezér
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 14:51
Meghallgatásra kell mennie a videós közösségi oldal vezérének.
Vállalat Alacsonyabb költség, kisebb környezeti hatás: felértékelődik a last mile logisztikai raktárak szerepe
PR | 2023. január 27. 19:51
A gyors kiszállítás elengedhetetlen az ügyfelek elégedettségének és hűségének megtartásához a modern piacon. A GKI beszámolója szerint 2021-ben Magyarországon közel 67 millió megrendelést szállítottak ki a szolgáltatók, és ez a tendencia továbbra is meghatározó marad. De mitől lesz gyors a kiszállítás ?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG