BUX
35 589.60
-0.53%
-191.00
OTP
10 760.00
-0.46%
-50.00
MOL
1 834.00
-1.66%
-31.00
RICHTER
6 700.00
+0.37%
+25.00
MTELEKOM
381.00
-0.78%
-3.00
 
2020. május 27. 07:47

Legkésőbb augusztus 15-ig megszűnik a tőzsdei társaság állami felügyelete.

A jelek szerint legfeljebb négy hónapig lesz állami felügyelet alatt a tőzsdei társaság, a Kartonpack Nyrt. Erről a parlamenthez benyújtott törvényjavaslat egyik paragrafusa rendelkezik. 

Mint arról beszámoltunk, április 17-én azonnali hatállyal állami felügyelet alá vonták a debreceni székhelyű Kartonpack Nyrt.-t. Ettől a naptól kezdve a magyar állam nevében a tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos, Juhász Edit, a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkára járt el a cég élén.

A felügyelet alá vonás után rögtön lecserélték a cég vezetőségét, majd április legvégén a társaság könyvvizsgálójának megbízatását is megszüntették és újat neveztek ki a helyére. Ezzel van összefüggésben az is, hogy mivel a csere miatt késik a 2019-es éves beszámoló elfogadása és összeállítása, azt nem tudták időben közzétenni a Budapesti Értéktőzsde oldalán, ezért a Magyar Nemzeti Bank felfüggesztette a kereskedést a cég részvényeivel

Hogy ezen kívül mi történt az állami felügyelet alatt, biztosan nem tudni, véleményünk szerint a szerződések és a gazdálkodás, működés átvilágítására jó esély van. Ez a rendkívüli helyzet azonban legkésőbb augusztus 15-én megszűnik a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és egészségügyi készenlétről szóló törvényjavaslat egyik paragrafusa alapján. 

A dokumentum szerint 

"a veszélyhelyzet megszűnésével az állami felügyeletet meg kell szüntetni oly módon, hogy az állam felügyelet alatt történtekről a cég vezetését a Magyar Állam nevében eljáró személynek tájékoztatnia kell. A tájékoztatás megtörténtéig a cég vezetésének nincs teljes rálátása a céggel kapcsolatban történtekre, emiatt indokolt a tájékoztatásig tartó rövid átmeneti időtartamra az állami felügyeletet fenntartani a tulajdonosok védelme érdekében."

Ennek a tájékoztatásnak kell egy előre egyeztetett időpontban, de legkésőbb augusztus 15-ig megtörténnie. A tájékoztatást követő napon az állami felügyelet is megszűnik. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Vállalat Oszkó Péter szerint az önkormányzati szájkarate helyett dolgozni kellene
Baka F. Zoltán | 2020. július 10. 12:42
A korábbi pénzügyminiszter arra emlékeztetett, hogy a válságok idején a kormányok mozgástere beszűkül. Nincs ez most másképp sem, ami azzal jár, hogy az önkormányzatok költségvetéséhez is hozzá kell nyúlni. Mint elmondta, a mostani időszakkal kapcsolatban is hiányérzete van Budapest vezetése miatt.
Vállalat Itt a vége: megszűnik a Malév földi kiszolgáló cége
Csabai Károly | 2020. július 10. 10:06
Ugyanakkor a kormány a Malév GH Zrt.-t stratégiailag kiemelt jelentőségűvé minősítette, miután a felszámolási eljárásának megnyugtató módon való lebonyolítása szerinte közérdek.
Vállalat 892 milliós bírságot kapott az Alza.hu a megtévesztő Black Friday-akciói miatt
Privátbankár.hu | 2020. július 10. 08:44
A hirdetésekben elektronikai és háztartási gépeket mutogattak azzal, hogy akár 80 százalékos kedvezménnyel kaphatók, a valóságban csak ruhákra, focilabdákra vonatkozott az ilyen mértékű leárazás.
Vállalat Letarolhatja a biztosítási piacot Mészáros Lőrinc
Csabai Károly | 2020. július 10. 06:07
A CIG Pannónia Nyrt. irányításának megszerzése lehet az eszköz a hazai biztosítói piacon való nyomuláshoz, ha ez megvan, akkor elindulhat a Takarékbank, az MKB és a Budapest Bank ügyfeleinek becserkészése. Közel 1,9 millió potenciális ügyfélről van szó. Az ő megközelítésükkel meg sem kell várni, amíg lezárul a három bank egyesülése.
Vállalat Mészáros Lőrinc lánya is saját lábára állt
Székely Sarolta | 2020. július 8. 20:21
Tovább szárnyal Mészáros Lőrinc vejének cége, a Homlok Építő Zrt.
Vállalat A Facebook ellen vall egy független vizsgálat
MTI | 2020. július 8. 15:46
Egy független vizsgálat szerint a Facebook internetes közösségi portál nem tett eleget a diszkrimináció ellen, néhány döntése pedig visszaveti az emberi jogok érvényesülését - adta hírül a The New York Times című amerikai napilap a Reuters hírügynökség szerdai ismertetése szerint.
Vállalat Olyan törvénymódosítást fogadtak el, amire csak kisüzemi sörrel lehet koccintani
MTI | 2020. július 7. 18:27
Megszűnik a vendéglátóhelyeken a termékkizárólagosságot biztosító szerződések rendszere.
Vállalat Nem tett eleget a pénzmosás megelőzéséért, MNB-bírságot kapott két nagybank
Privátbankár.hu | 2020. július 7. 10:24
A jegybank összesen több mint 29 millió forintos büntetést szabott ki a CIB és a Raiffeisen Bankra.
Vállalat Nagyon bejött a Samsungnak, hogy a járvány alatt home office-ba kényszerültünk
MTI | 2020. július 7. 09:49
23 százalékkal nőtt a cég negyedéves működési profitja. Valószínűleg a félvezető-gyártás teljesített a legjobban, mert a járvány miatti otthoni munkavégzés felpörgette a számítógép-igényt.
Vállalat Gombamód szaporodnak a "milliárdos" cégek Magyarországon
Privátbankár.hu | 2020. július 7. 08:24
Ezek közül is a tisztán hazai érdekeltségűek száma növekszik a legjobban.
hírlevél