Egyes áruházakban változik a pékség és a frissáru pultok működése, új pozíciókat hoznak létre és csökken a kereskedelmi területen dolgozó vezetők száma - írja a Napi.hu.
A portál cikke szerint újabb áruházak állnak át félkész termékek sütésére a helyben, belső pékségben gyártott termékek helyett, egyes frissáru pultokat pedig a jövőben külső partner fog üzemeltetni. Egységes lesz az éjszakai vezetői struktúra. Minden nappali töltésű áruházban megszűnik az éjszakai specialista munkakör, ám ezzel egy időben létrejön a nappali szárazáru specialista pozíció.
Az áruházlánc felülvizsgálta, és két tucat áruházában csökkenti a kereskedelmi területen dolgozó vezetők számát - írja a portál.
Újabb létszámleépítések
Arról már korábban a Privátbankár.hu is beszámolt, hogy az anyavállalat utasítására zajlik az átszervezés a magyarországi Tescónál. A vevőszolgálatok munkaköreinek összevonása például több száz dolgozót érinthet a hipermarketekben, közülük lesz, akinek megszűnik a munkája az áruházláncnál.
A Tesco Globál Zrt-t később cáfolta a hírt, mint mondták: a strukturális változások a Tesco angliai üzletágát érintik, nincsenek hatással a magyarországi működésre. A Magyar Idők viszont úgy értesült, racionalizálás miatt az egész kelet-közép-európai régióban, illetve Magyarországon is újabb átalakításokat rendelt el az anyacég.