<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Hipermarket
Vásárló Tovább drágulnak az élelmiszerek Magyarországon – máris megvan az idei árrekorder?
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. augusztus 9. 05:11
Tovább tart az áremelkedés az élelmiszerek körében, több mint 14 éve havi rendszerességgel végzett Privátbankár Árkosár-felmérésünk során 4,4 százalékos éves drágulást mértünk a hazai hipermarketekben. Az alma és a krumpli ára rendeződni látszik, de egyre biztosabb, hogy már augusztusban megvan a 2021-es év legnagyobb áremelkedését produkáló élelmiszere. Felmértük a málna-, a kukorica- és a fagyi-kínálatot is.
Vásárló Durván elszálltak az élelmiszerárak: 10 százalék fölé került az éves áremelkedés
Gáspár András | 2020. augusztus 10. 06:04
Bár a kosarunkat szinte forintra ugyanannyiért tölthetjük meg most, mint egy hónappal ezelőtt, a kép csalóka: két és fél éve nem mértünk akkora éves áremelkedést a hazai hipermarketekben, mint most augusztusban. A három vizsgált hazai hipermarket mindegyikében legalább 10 százalékkal emelkedett a Privátbankár Árkosár ellenértéke; a vizsgált termékek felénél két, az alma esetében három (!) számjegyű az áremelkedés.
Vásárló Laposodik a görbe a hipermarketekben: ennyibe kerül most egy nagybevásárlás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. június 8. 19:52
Azt továbbra sem mondhatjuk, hogy olcsón meg lehet úszni a családi nagybevásárlást, de ahogy a járványgörbe, úgy az élelmiszerár-emelkedés görbéje is laposodni látszik júniusban - ez derül ki a Privátbankár.hu legfrissebb Árkosár-felmérésének eredményeiből. Az éves áremelkedés alacsonyabb, mint az elmúlt hónapokban, havi szinten pedig egy kis árcsökkenést is mértünk.
Vásárló Mi maradt a paravásárlók után? Drámaian elszállt az alapélelmiszerek ára
Gáspár András | 2020. március 9. 06:05
Pánikoló vásárlókat nem láttunk, de feltöltésre váró polcok azért akadnak a hazai hipermarketekben - a legfrissebb Árkosár-felmérés során meredeken emelkedő élelmiszerárakat találtunk. Szokatlanul nagy drágulást mértünk egy hónap alatt, tavaly márciushoz képest pedig majdnem 7 százalékot ugrottak az árak - a drágulás ráadásul a legnagyobb mértékben az alapélelmiszereket érintette.
Vásárló Történelmi csúcs: majdnem 21 ezer forint a családi nagybevásárlás
Gáspár András | 2020. február 12. 14:33
13. születésnapra történelmi rekord jár: sosem került még olyan sokba a nagybevásárlás, mint azt a Privátbankár.hu Árkosár-felmérésének februári eredményei mutatják. Hajszál híján 21 ezer forint lett a bevásárlás átlagos végösszege, miközben az is kiderült: a párizsi már egyáltalán nem egy olcsó felvágott, de talán már tetőzik a sertéshús áremelkedése - miközben mindent eláraszt a szerelem.
Vásárló Csúcs: sosem volt még ennyire drága a családi nagybevásárlás
Gáspár András | 2019. május 8. 13:20
Az előző havi árcsökkenés után májusban ismét áremelkedést mértünk a hazai hipermarketekben: több mint 4 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak egy év alatt. A Privátbankár.hu Árkosár-felmérésében így újra történelmi csúcsot mértünk. A krumpli ára továbbra is az egekben van.
Vásárló Közel 2 éve nem láttunk ilyet a hazai hipermarketekben
Valkai Nikoletta | 2019. április 8. 16:52
Rég tapasztaltunk ehhez foghatót: előző hónaphoz viszonyítva és éves összehasonlításban is olcsóbbak lettek az élelmiszerek a Privátbankár.hu Árkosár-felmérése szerint. Ilyen utoljára 2017 májusában volt. Rossz hír, hogy egy év alatt brutálisan sokat drágult a burgonya, az almáért viszont sokkal kevesebbet kérnek. Jön a húsvét, mennyiért adják a legolcsóbb sonkát és csoki nyulat? Megnéztük.
Vásárló 12 éve nem láttunk ilyet: az égben jár a nagybevásárlás ára
Valkai Nikoletta | 2019. március 7. 17:30
12 éves lett a Privátbankár.hu Árkosár-felmérése, a jubileumi körkép újabb rekordot hozott: tovább távolodunk a 20 ezer forintos lélektani határtól. A hipermarketekben továbbra is a krumpli vezeti az áremelkedést, de a chipsadó emelése miatt jelentősen drágult a névadó ropogtatnivaló is. Az áfacsökkentés miatt sokkal olcsóbb a tej - kivéve, ha laktózérzékeny az ember.
Vásárló Az év első nagybevásárlása: mi lett az áfacsökkentésből és az adóemelésből?
Valkai Nikoletta | 2019. január 14. 13:10
Jól indult az év a nagy élelmiszer-boltokban, valamivel olcsóbban tölthettük meg a bevásárlókocsit, mint egy éve. Az év első nagybevásárlásának árát a kormány is alakítgatta: a chipsadó emelése miatt megugrott a chips és az üdítő ára, az UHT-tejek áfacsökkentését viszont egy az egyben átadták a vásárlóknak a hipermarketek. Itt a Privátbankár.hu friss Árkosár-felmérésének eredménye.
Vásárló Gond volt az almával, a krumplival – lecsapott a hatóság
Privátbankár.hu | 2018. december 20. 09:56
25 hazai hipermarket zöldség- és gyümölcskínálatát vette górcső alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Vásárló Karácsonyi élelmiszerárak: idén inkább hagyd ki a krumplit
Valkai Nikoletta | 2018. december 10. 16:31
A Privátbankár.hu legfrissebb Árkosár-felmérésének eredményei szerint a tavalyinál több mint 3 százalékkal kell többet fizetnie annak, aki a karácsonyi nagybevásárlást a hipermarketekben intézi - novemberhez képest viszont valamivel lejjebb mentek az árak. A sütemények jellemző összetevői többnyire olcsóbbak lettek, a krumpli ára viszont elszállt.
Vásárló Tényleg tök mindegy, hol vásárolunk be? Végigjártuk a hipermarketeket
Gáspár András | 2018. október 8. 15:36
Továbbra is fej-fej mellett áraznak a hazai hipermarketek: a Privátbankár.hu havi Árkosár-felmérésén még mindig szokatlanul együtt van a mezőny. Ennek megfelelően viszonylag kis árváltozás is át tudta rendezni a sorrendet, de nagy különbség nincs a legolcsóbb és a legdrágább között sem. A krumpli ára elszállt egy év alatt, de kávéhoz és rizshez jóval olcsóbban juthatunk, mint tavaly.
Karrier Az Aldi-pénztáros kipakol – fizetések, műhelytitkok a szakmában
Privátbankár.hu | 2018. július 12. 16:42
Úgy tűnik, az Aldi-pénztárosok élete valóban olyan stresszes, mint ahogy kívülről látszik, kemény teljesítmény-kényszer alatt dolgoznak. A vevők is macerásak tudnak lenni. Viszont Németországban még a nettó alapfizetésük is eléggé vonzó, és még egyéb pluszpénzek is bőven akadnak számukra. Jelenleg is jó pár száz ilyen dolgozót keresnek.
Vásárló Olyasmit tett a Lidl, mint amit még sohasem
Privátbankár.hu | 2018. július 7. 14:01
A nagy nemzetközi áruházláncoknak is fejlődniük kell, környezetvédelemben, fenntarthatóságban. Van, ahol pedig például az energiaitalokat korlátozzák, mert egészségtelenek és így fiataloknak nem valók. De a fizetési módok fejlesztése is fontos számukra.
Vásárló Magyarországon ilyet még nem csinált az Auchan
Privátbankár.hu | 2018. április 12. 12:37
Hazánkban még újdonságnak számító, de az USA-ban és Nyugat-Európában már bevált üzletkoncepciót indított az áruházlánc Kőbányán.
Vállalat Stratégiát vált az Aldi? Furcsa üzlethelyiséget nyitott
Privátbankár.hu | 2018. február 23. 19:02
Bár az Aldi-üzletek általában majdnem egyformák, most mégis nyitottak egy, a többitől alaposan eltérő egységet. Stratégiaváltásról állítólag nincsen szó, mégis lehetséges, hogy újabbak követik. Jöhetnek a mini-Aldik? Németországban megeshet, Magyarországon pedig eddig is jelentős rugalmasságról tettek tanúbizonyságot.
Vállalat Óriási változások jönnek a magyar Tescónál
Privátbankár.hu | 2018. február 2. 14:48
Cél a működés egyszerűsítése és a vásárlók hatékonyabb kiszolgálása - mondja az áruházlánc.
Vásárló Szokatlan lépés: összemennek a magyar Tescók
Privátbankár.hu | 2017. december 21. 13:49
Más üzletek költözhetnek a hipermarketbe.
Vállalat Feszült a helyzet a Tescónál: rengeteg baja van a dolgozóknak
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 31. 15:33
Továbbra sem jutott dűlőre a szakszervezet és a vezetés.
Vállalat Állatvédelem a hipermarketben: Te tudsz nyugodt lelkiismerettel húst vásárolni?
Privátbankár.hu | 2017. július 10. 20:20
A német szupermarket-láncok, köztük az Aldi és a Lidl is élen járnak az állatvédelemben, bár valószínűleg nem teljesen önzetlenül. Hanem azért, mert az eladásaikon is érzik a vásárlók felháborodását az állatokkal való bánásmód miatt. A Rewe áruházlánc most a hím naposcsibék milliószám történő leölése ellen lép fel. A probléma nálunk is él.
Vásárló Nagy dobás az Auchantól: ehhez hasonlót még nem lépett meg egy hipermarket sem
Privátbankár.hu | 2017. július 3. 10:50
Nagy újítással állt elő márciusban az Auchan, beálltak a helyi termékek és az egészséges ételek mellé.
Vásárló Nagybevásárlásra készülsz? Akkor ennek nem fogsz örülni
Gáspár András | 2017. június 7. 16:31
A márciusi rekord után két hónapon keresztül csökkentek az élelmiszerárak a hazai hipermarketekben - a Privátbankár.hu legfrissebb Árkosár-felmérése szerint azonban júniusra ismét drágább lett a nagybevásárlás. Egy hónap alatt visszaugrottunk a csúcs közelébe - 18 888 forint lett az átlagos havi bespájzolás ára.
Vállalat Auchan, Tesco vagy Spar: hol költötték el a legtöbb pénzt a magyarok?
Privátbankár.hu | 2017. június 2. 14:20
Mely hipermarket vezeti az FMCG-toplistát és mennyi forgalommal?
Vásárló Mennyire fog fájni a húsvéti nagybevásárlás? Kiderül a legfrissebb Árkosárból
Gáspár András | 2017. április 10. 12:43
A márciusi rekord után áprilisra nem nőttek tovább az élelmiszerárak: három hazai hipermarket közül csak egyben tapasztaltunk drágulást, két áruházban olcsóbban tudtuk megoldani a havi nagybevásárlást, mint egy hónapja vagy épp egy éve. Az élen helycsere történt. Megnéztük azt is, hogyan tartják be az új jogszabályokat az áruházak.
Vállalat Nem tettek le róla: megvan, hogy szívatná a kormány a kereskedelmi láncokat
Privátbankár.hu | 2017. április 10. 11:31
Kikerült a kereskedelmi láncok működését jelentősen megnehezítő előterjesztés legújabb változata.
Vállalat Lenyomja a Tesco a Lidlt - fizethetnének többet, mégsem teszik a multik
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 5. 10:14
Bevétel és bérezés tekintetében is óriási a különbség az egyes láncok között.
Vásárló Ettél a nyáron magyar dinnyét? Nem? Erről maradtál le
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 24. 12:14
Bár nem volt túl jó az idei dinnyeszezon, a magyar dinnye népszerűsítésére indított kampányt sikeresnek tartják.
Vállalat Újabb részletek derültek ki a magyar Tesco eladásáról
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 24. 07:49
Csomagban szabadulnának a magyar áruházlánctól.
Vállalat Tényleg kivonul Magyarországról a Tesco?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 19. 11:28
Elkezdték lefejezni a budaörsi központot.
Vállalat A kormány majd megoldja, hogy legyen elég eladó a Tescóban?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 4. 07:48
Hamarosan előáll néhány újabb piacbefolyásoló intézkedéssel a kormány a kiskereskedelemben.
Vállalat Kijöttek a gödörből: így megy a Tescónak Magyarországon
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 2. 07:38
Nemrég még óriási veszteségről számoltak be, hogyan alakultak a számok?
Vásárló Jön az Aldi-elv halála? Támad a luxus-Lidl?
Privátbankár.hu | 2016. június 1. 14:58
Német szakértők szerint radikális átalakulás előtt állnak a diszkont üzletláncok, nemsokára nem olyan lesz az Aldi és a Lidl, ahogy megismertük. Mindkét áruházlánc áttervezte üzlethelyiségeit, és kíméletlen árharcot folytat, már a márkás termékek piacán is. A diszkontok és a hagyományos szupermarketek közötti különbség idővel teljesen eltűnhet.
Vásárló A kormány abba is beleszólna, mit árulhatnak a boltok
Privátbankár.hu | 2016. május 28. 13:05
Egy törvény szabályozná az üzletek kínálatát.
Vállalat Csányi kinézte magának a Tescót, de Orbán közbeszólt
Privátbankár.hu | 2016. május 26. 08:07
A milliárdos magyar üzletember megvette volna a Tesco Europát.
Vásárló Te tudod, hogy honnan jön a hús, amit a boltban veszel? Innen
Privátbankár.hu | 2016. május 26. 07:56
Hazai, import? Nem mindegy, mi kerül a bevásárlókosárba.
Vállalatok Aldi-Lidl-effektus: a fogyasztóknak kedvez az elkeseredett árharc
Privátbankár.hu | 2016. május 25. 06:08
Németország a diszkont üzletláncok paradicsoma, az elkeseredett árharc oda vezetett, hogy relatíve olcsóvá váltak ott az alapvető élelmiszerek. Az Aldi és a Lidl kezdték, de másoknak sem maradt más választásuk, minthogy beszálljanak. Nagy-Britanniában éppen most teljesedik ki ez a folyamat.
Vásárló Összeállt a lista, mely áruházak fognak kinyitni holnap
Privátbankár.hu | 2016. április 16. 08:55
Sok Tesco nyitva lesz, az összes Aldi, néhány Spar, a legtöbb Auchan és Penny Market, Hervis. Még nem lesz Lidl, Media Markt és Ikea, de a plázákban sok kis üzlet kinyit majd, amely eddig nem tehette. A Tesco-ban olyan alkalmazottak dolgoznak majd, akik ezt önként vállalták. Sokan a törvénymódosítás miatt nyitnak ki, de vannak olyanok is, amelyek már korábban is ezt tervezték.
Vásárló Ilyen kalácsot se vettél még az Auchanban
Privátbankár.hu | 2016. március 16. 10:04
Tojás, sonka, csokinyúl és kalács, miből mit kínál az áruházlánc az ünnepre?
Vállalat Itt a kormány újabb ötlete: különadót vetnének ki a hiperekre
Privátbankár.hu | 2016. január 27. 07:19
Ha a lengyeleknél átmegy, jövő tavasszal nálunk is jöhet a nagyobb áruházláncokra kirótt adó.
Vállalat Megint a Tesco járhat a legrosszabbul?
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 07:39
Csupán az élelmiszereket, napi fogyasztási cikkeket árusító nagy áruházakra lesz érvényes a kötelező foglalkoztatási minimumra vonatkozó előírás.
Makro / Külgazdaság Kitalált egy új adót a kormány - itt a bejelentés
Privátbankár.hu | 2015. október 29. 11:41
A dohánycégeket és a hipermarketeket szorongatja meg a kormány.
Vállalat Jön az újabb háború: a kormány megint keményen odacsap a hipereknek
Privátbankár.hu | 2015. október 28. 07:55
Egy készülő jogszabálytervezet szerint átlagosan a duplájára kell emelniük a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű áruházaknak dolgozóik létszámát.
Vásárló Drágább lett a nagybevásárlás - miért nem árulnak már magyar dinnyét?
Füstös Móni | 2015. július 7. 15:30
A májusi és júniusi árugrás után ismét áremelkedést mértünk a hipermarketekben. Júniushoz és tavaly júliushoz képest is emelkedtek az árak. Míg előző hónapban a krumpli, most az alma ára ugrott meg jelentősen, de a szeszesitalért és a tejfölért is jóval többet kell fizetni, mint tavaly ilyenkor. Tombol a nyár, kitört a dinnye szezon, de sehol nem találtunk magyar görögdinnyét.
Vállalat Kibuktak Orbán miatt a multik - ment a levél Brüsszelnek
Privátbankár.hu | 2015. június 12. 14:18
Levelet küldött a nagy áruházláncokat tömörítő EuroCommerce vezetője, Kenneth Bengtsson a magyarországi állapotokról az Európai Bizottságnak
KKV Nagy bejelentésre készül a Tesco
Privátbankár.hu | 2015. április 18. 15:11
Ez a nagy bejelentés valószínűleg az lesz, hogy éves veszteségük többmilliárd fontra rúg.
Vásárló Hogy hat az árakra és a nagybevásárlásra a vasárnapi zárva tartás?
Füstös Móni | 2015. április 7. 14:30
A vasárnapi zárva tartás és egyéb hipermarketek ellen szóló kormánydöntés egyelőre nem látszanak az árakban. Igaz, hogy amióta bevezették a vasárnapi boltzárat, azóta a legtöbb vasárnap kivétel volt: március 15-én és húsvét vasárnap egyébként is zárva lettek volna a boltok, húsvét előtti vasárnap sok bolt kinyitott élve azzal a lehetőséggel, hogy évente 5 vasárnap nyitva lehetnek, így egy "normális" vasárnap volt csak eddig. Egyelőre az látszik, hogy több hipermarketben nemhogy nem nőttek, de nagyot estek az árak.
Vásárló Újra vásárnap lesz a vasárnap - Ezek a hipermarketek nyitnak ki húsvét előtt
Privátbankár.hu | 2015. március 18. 09:08
Most lépett életbe a vasárnapi boltbezárási kötelezettség, de húsvét előtt, március 29-én szinte minden, amúgy a korlátozás alá eső üzletbe mehetnek vásárolni az emberek – írja a Hvg.hu. Erre ugyanis egy évben ötször lehetőséget ad a törvény.
Vásárló Olcsóbb lett a nagybevásárlás: jöhet a krumplisaláta snidlinggel!
Gáspár András | 2015. március 9. 18:00
Olcsóbb a nagybevásárlás idén márciusban, mint tavaly ilyenkor, igaz februárhoz képest hajszálnyival emelkedtek az árak. A krumpli már majdnem csak feleannyiba került, mint tavaly, de sok más terméknek is lejjebb ment az ára - mi lett olcsóbb és mi drágult? Mennyibe kerül a kevert, a meggylikőr, a csoki-nyuszi és a snidling? Utánajártunk.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG