2p
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Liga TV Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. mobil közvetítési szolgáltatási üzletága (üzletág) az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. (AH) részévé váljon.

Az üzletág elsősorban mobil eszközökkel történő sport és kulturális esemény-közvetítést végez magyarországi és külföldi televíziós társaságoknak, és bérbe is adja közvetítő eszközeit. Az AH kizárólagos tulajdonosa a magyar állam, amelynek tulajdonosi jogait – az üzleti tervet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) Igazgatósága fogadta el – közvetetten a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot irányító miniszter (NFM) gyakorolja.

A GVH közleménye kitér arra, hogy azon vállalkozások, amelyek esetében az NFM a tulajdonosi jogokat az MNV-n keresztül gyakorolja (és így üzleti tervük elfogadására közvetett hatással lehet) egy gazdasági egységbe, és így egy érintett vállalkozáscsoportba tartoznak azokkal a vállalkozásokkal, amelyek tulajdonosi jogait (és így az üzleti tervük elfogadását is) közvetlenül gyakorolja az NFM.

A GVH az összefonódás hatásainak értékelésekor megállapította, hogy

  • nincs azonos tevékenysége az üzletágnak és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) gazdasági egységébe tartozó vállalkozásoknak, köztük az AH-nak,
  • nincs vertikális kapcsolat az NFM-gazdasági egységbe tartozó vállalkozások és az Üzletág tevékenységei között, így káros horizontális és vertikális hatással nem kell számolni.

Nem kell aggódni az összefonódás miatt

A GVH úgy véli, hogy az összefonódás ugyan megteremti az AH-nak az árukapcsolás elvi lehetőségét, figyelemmel arra, hogy

  • az NFM-gazdasági egység (és azon belül az AH) tevékenységi köre bővül az Üzletág tevékenységével,
  • a műsorszolgáltatók egyaránt igénybe veszik az AH ingyenes digitális földfelszíni műsorszórási szolgáltatását és az Üzletág szolgáltatásait,

azonban az AH egyedüli szolgáltatója az ingyenes digitális földfelszíni televíziós műsorszórásnak, amelyet hosszú távra kötött szerződések alapján hatóságilag szabályozott díjakkal nyújt, így nincs gyakorlati lehetősége e tevékenység kapcsoló áruként történő felhasználására. Előbbiekre tekintettel káros portfolió hatással sem kell számolni - jegyzi meg a hatóság közleménye.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat A szaúdik bevásárolják magukat a brit gazdaság artériájába
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:36
A legismertebb repülőtér 10 százalékát veszi meg egy szaúd-arábiai alap. Az ország tovább növeli ezzel üzleti érdekeltségeit a nyugati világban. A belépő egy globálisan is irgalmatlan pénzet kezelő átláthatatlan befektetési alap.
Vállalat Durván jól hasított az easyJet 2023-ban
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 13:56
A brit fapados légitársaság, az easyJet Plc szeptember végével záródott pénzügyi évében elért adózás előtti nyeresége némileg felülmúlta az elemzői várakozásokat, részben a bevételek 42 százalékos növekedésének, valamint az üzleti év második felében elért rekordmagas adózás előtti nyereségnek köszönhetően.
Vállalat Csődben a legnagyobb ukrán légitársaság
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 11:55
Nincs már repülőgépe és nem fizeti a pilótákat sem az Ukraine International Airlines.
Vállalat Csúnyán összerúgta a port a Tesla a svédekkel
Privátbankár.hu | 2023. november 27. 19:54
A sztrájkoló dolgozók miatt perel az amerikai vállalat.
Vállalat A COVID-19 jelentős veszteségeket okozhat a cégeknek, amelyek azonban elkerülhetőek vagy csökkenthetőek lehetnek
PR | 2023. november 24. 09:52
Egy ezer főt foglalkoztató magyar vállalkozás éves szinten átlagosan 370 millió forintot meghaladó kárt szenvedhet el a COVID-19 következményei miatt. A pénzügyi és a kommunikációs szektorban ez az összeg az 580 millió forintot is elérheti – derül ki egy nemrég készült magyar tanulmányból.1 Az egészséggazdasági elemzés szerint azonban ez a veszteség elkerülhető, de legalábbis jelentősen enyhíthető lehet, ha a cégek költséghatékony intézkedésekkel bővítik a járványügyi ajánlások szerinti foglalkozás-egészségügyi tevékenységüket.1
Vállalat Súlyos milliárdokra perelik a PlayStation gyártóját
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 14:33
A Sony jócskán a zsebébe nyúlhat majd, ha elbukja a pert. 
Vállalat Megtudtuk, mire készül a 4iG és a Rheinmetall
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 18:46
Ez a német cég által rendezett befektetői napon hangzott el.
Vállalat Perre kell mennie a mesterséges intelligenciának
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 17:01
A ChatGPT-t készítő OpenAI néhány befektetője jogi lépéseket fontolgat a vállalat igazgatótanácsa ellen - mondták az ügyet ismerő források
Vállalat Akkora pofáraesés várja Elon Muskot, hogy az egész Teslát is bedöntheti
Litván Dániel | 2023. november 20. 19:01
Nagyon nagy szüksége lenne a Teslának egy új modellre és egy sztorira, amivel tovább lehetne építeni a márka imázsát. Ehhez képest nagyon úgy tűnik, a legújabb autójuk megfelelő fékrendszer nélkül száguld a PR-katasztrófa betonfala felé.
Vállalat Újabb fordulat: visszatérhet a kirúgott ChatGPT-vezér?
Privátbankár.hu | 2023. november 19. 13:09
A befektetőknek nem tetszik az igazgatótanács lépése, visszahoznák Sam Altmant.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG