8p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Fantáziát láttak a Sörműves Kft. fejlesztési terveiben.

Írásunk eredetileg laptársunk, az Mfor.hu oldalán jelent meg.

Egy évek óta veszteséges vállalkozásban látta meg az invesztíciós lehetőséget a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), de a cégnél nem a profit nélküli gazdálkodásra helyezik a hangsúlyt, hanem arra, hogy start up vállalkozásként kiemelkedő forgalmat tudnak produkálni. Az MFB csoport tagja tavaly az év legvégén került be egy tőkealap által a forráshiánnyal küzdő cég tulajdonosi körébe a cégnyilvántartási adatok szerint.

A vállalkozás, amiről szó van, a Sörműves Kft., de amitől igazán érdekessé válik a történet, hogy a cég a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal egyik feltaláló társának érdekkörébe tartozik.

Csik Balázs neve onnan lehet ismerős, hogy  Mobilsign nevű cége biztosít évi, bőven százmillió forint feletti eseti jövedelmet a miniszternek. Rogán legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint tavaly 157,8 millió forint körüli összeget utaltak számára szabadalmuk hasznosítási díjaként, két éve 197,3 milliót.

Ha megnézzük a Mobilsign éves beszámolóit, azt találjuk, hogy az elektronikus aláírás területén elért szabadalommal híressé vált cégben a bérekkel, személyi jellegű ráfordításokkal kapcsolatos pénzmozgások teszik ki az üzleti aktivitás jelentős részét. A legutolsó elérhető beszámolójuk szerint 2019-ben 440 millió forintos értékesítési árbevételük volt, miközben bérekre, személyi jellegű ráfordításokra 350 millió forintot költöttek. Alapvetően tehát ez határozza meg a vállalkozás mozgásterét.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának dokumentumai szerint egyébként oda 2015-ben érkezett bejelentés a szabadalmaztatni kívánt eljárásról. A 2018-ig tartó intézkedési naplóban a többszöri határidőhosszabbítások után az utolsó bejegyzés a következő: ideiglenes oltalom megszűnése (lemondottnak tekintés).

Megvetették a lábukat a sörpiacon

Mint jeleztük, Csik Balázsnak vannak más céges érdekeltségei, köztük a Sörműves Kft. Mint a neve is elárulja, sörfőzéssel foglalkoznak, a Horizont termékcsalád név alatt forgalmazzák termékeiket, amelyekkel nemzetközi és hazai díjakat is bezsebeltek.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Címkék: Vállalat Söripar

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Óriási fejlesztés jön a Lego nyíregyházi gyáránál
MTI | 2021. június 18. 16:08
A kormány is beszáll 5,8 milliárd forinttal. 
Vállalat Hogy élesztené újra Budapestet a BKIK?
Privátbankár.hu | 2021. június 17. 13:46
A vendéglátóipar mellett más helyi, budapesti vállalkozásokat is segít majd a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara fogyasztásösztönző programja.
Vállalat Megint le lehet ülni az első ülésekre a BKK járatain
MTI | 2021. június 17. 10:40
És ismét lehet jegyet venni a sofőröknél.
Vállalat Megbírságolták Magyarország leggazdagabb emberének cégét
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 15:24
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 500 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki az Opus Global Nyrt.-re, mivel a Magyarország leggazdagabb emberének többségi tulajdonában lévő tőzsdei cég nem tette közzé időben a hóvégi jelentését.
Vállalat A cégalapításokból is látszik, felpörgött a vállalkozási kedv
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 14:47
A cégalapítások és megszűnések is azt tükrözik, hogy a koronavírus-járvány kirobbanása utáni visszaesést követően élénkül a magyar gazdaság.
Vállalat Sokaknak kell a 219 ezer forint támogatás
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 11:11
Egy hét alatt több mint hétezren kérték az önfoglalkoztatók támogatását.
Vállalat Jól bekezdett Mészáros Lőrinc cége
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 09:55
Az Opus Global Nyrt. 8,1 milliárd forintos adózott eredményt ért el az első negyedévben. 
Vállalat Két német üzemben rövidített munkaidőt vezetett be a Daimler
MTI | 2021. június 15. 16:06
A globális chiphiány miatt ismét rövidített munkaidőt vezetett be a Daimler autógyártó két németországi üzemében a héten.
Vállalat Globális szolgáltatók közé léphet a 4iG az űrtávközlésben
Privátbankár.hu | 2021. június 15. 08:56
Bejelentette első nemzetközi tranzakcióját a 4iG Nyrt., mellyel tovább folytatódhat a cégcsoport távközlési portfoliójának építése, illetve űripari terjeszkedése.
Vállalat Új tulajdonosával egyesül a Rác fürdőt üzemeltető cég
Csabai Károly | 2021. június 14. 18:46
A REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft. július 31-ével beolvad a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-be (BGYH) – derül ki a legfrissebb cégközlönyből. Mindkét társaság tulajdonosa a fővárosi önkormányzat, így észszerűnek tűnik azok egybetolása, amely annak a tranzakciónak a leképeződése lehet, melyben a BGYH ötmilliárd forintért megveszi a Rác fürdőt.
hírlevél
depositphotos