Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Információink szerint újabb újságírók nyújtották be felmondásukat a Hír TV-nél. A csatornánál Echo TV-s dolgozókkal próbálják betölteni a megüresedett helyeket. A televízió három és fél év kitérő után ismét kormánybarát, a jelenkori hatalommal lojális médiummá válik. A régi-új vezetés szerint csak arról van szó, hogy visszatérnek a régi értékekhez.
A hatalom szintjei: a Hír TV székháza belülről (A szerző felvétele)

A mai nap újabb dolgozók mondtak fel a Hír TV-nél, többen pedig felmondásukat fontolgatják, mivel nem kívánnak együttműködni a régi-új vezetéssel, értesült a Privátbankár.hu. Sokan csak azért maradnak, mert nincs hova menniük, így egyelőre kénytelenek kivárni. „Kilencven százalék azonnal menne, ha tudna” – fogalmazott forrásunk.

Teljes sorcsere

Ez persze logikusnak tűnik abból a szempontból, hogy a Hír TV állománya jelentős változáson ment keresztül a 2015 februári G-nap, a Fidesszel való szakítás óta, azaz a kormánypárthoz hű újságírók az elmúlt három évben fokozatosan elhagyták a televíziót.

A legtöbben az Echo TV-hez mentek át, miközben számos újságíró érkezett kormánykritikus médiumoktól. Őket épp azért hozták a csatornához, hogy a hatalom korrupciógyanús ügyeivel foglalkozzanak. Nehezen képzelhető el, hogy ezek az újságírók önként beállnak majd az új, kormánybarát vezetés mögé.

Kényes helyzetbe kerültek ugyanakkor a régi Hír TV-sek is – tehát azok, akik már a G-nap előtt is a televíziónál dolgoztak. Nekik ugyanis – ha maradnak  –  vissza kell szokniuk a régi kerékvágásba, azaz kormánykritikus után ismét kormánybarát hangnemre kell váltaniuk. Ráadásul a régi-új vezetés feltételezhetően kvázi árulóként tekint többségükre.  

Kocsis Máté volt az első vendég

A váltás már tegnap nyilvánvalóvá vált: a csatorna délután és este Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédét sugározta a Szabadfogás című közéleti vitaműsor helyett, Kálmán Olga helyét pedig egy régi-új Hír TV-s,  Földi-Kovács Andrea vette át. A televízió jövőbeni irányultsága szempontjából alighanem üzenetértékű, hogy első vendége Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője volt. Kocsis szereplése vezető hír volt a csatorna ma reggeli hírműsoraiban.     

Nem ő egyébként az egyetlen, aki a másik, magát jobboldalinak mondó, kormánybarát televíziótól érkezett. A tegnapi Híradókat például Horváth Károly szerkesztette, emellett más Echo TV-s újságírók érkezése is várható.          

A Szabadfogás stábja eközben a Magyar Hang szerkesztőségében pótolta a szerda esti műsort. Az élő adást több ezren követték figyelemmel a közösségi hálón.    

Vissza a Fideszhez

Mint arról beszámoltunk, a Hír TV-nél teljes egészében megtörtént a hatalomváltás. Az új tulajdonos, Nyerges Zsolt bejelentése szerint az új vezérigazgató  Répásy Bálint, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. egykori üzletfejlesztési igazgatója, a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes Szikszai Péter, a hírigazgató Mentes Katalin lett. A Mediaworks vezetője, Liszkay Gábor tanácsadóként dolgozik a csatornánál. 

Távozott a televíziótól – többek között – Nagy Zoltán hírigazgató, Tarr Péter vezérigazgató-helyettes, Lukáts Péter kreatív kommunikációs igazgató, György Zsombor szerkesztő, Láng Balázs szerkesztő, Varga Gábor szerkesztő, Zimon András szerkesztő, Bodacz Balázs műsorvezető, Csintalan Sándor műsorvezető, Kálmán Olga műsorvezető, Lampé Ágnes műsorvezető-riporter és Teszári Nóra műsorvezető.

A Népszava szerint elmegy a csatornától Jáky Szabó Gergely is. A hírolvasó-műsorvezető, aki a Hír TV egyik legrégebbi arca volt, felmondott.

„Kiszolgáltuk a rendszert”

A régi-új vezetés az újabb fordulatot úgy kommunikálta, hogy a csatorna visszatér régi, konzervatív értékeihez, és ott folytatja, ahol 2015-ben abbahagyta.

Tarr Péter, aki a G-nap előtt szerkesztőként dolgozott a Hír TV-nél, utána pedig tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes lett, a 2015 előtti évekről azt mondta: a Fideszből heti rendszerességgel jártak be a tévébe eligazítani a vezérkart. „A kormányzati kommunikációért felelős illetékesek mondták meg, mi a heti aktuális pártüzenet, mire készüljünk, mit kell a műsorokba ágyazni, kit hívjunk meg, ki milyen ügyben nyilatkozzon, hol és mit hangsúlyozzunk” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy miért asszisztált ehhez, Tarr Péter azt válaszolta: „Voltak napok, amikor ellenálltunk egy kicsit. De nem akarok nagy ellenzékinek látszani. Az igazság az, hogy kiszolgáltuk a rendszert.”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Vissza kettő, padlógáz - minden zűrt leráztak magukról az autógyártók
Király Béla | 2021. április 10. 17:18
Az első negyedéves értékesítési adatok alapján úgy tűnik, a járműipar túl van a válságon. Annak ellenére biztatóak a számok, hogy a globálisan jelentkező chiphiány miatt számos vállalat szembesült nehézségekkel. Vélhetőleg azonban a növekvő keresletet a gyártás követni tudja.
Vállalat Csányi Sándor cége új tevékenységbe fogott
Csabai Károly | 2021. április 9. 05:24
Az egyebek mellett a mezőgazdaságban meghatározó szereplőnek számító Bonafarm Csoport felett diszponáló Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. az energetikai piacra lép. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója kizárólagos tulajdonában lévő társaság egy, az utóbbi években több milliárd forintos forgalmat lebonyolított százhalombattai cégben szerez 76 százalékos részesedést. 
Vállalat Így nyitottak újra a fodrászatok, kozmetikák
MTI | 2021. április 8. 16:11
A szolgáltatók fel tudtak készülni az üzletek újranyitására, a távolságtartást elsősorban időpontfoglalással oldják meg, amivel elkerülik az esetleges torlódást.
Vállalat Idő kérdése, hogy fizetésképtelenné váljanak a cégek
Privátbankár.hu | 2021. április 8. 14:03
Bár azzal meglepetést okoztak az eurózóna vállalatai, hogy a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai miatt a fizetésképtelenség terén nem romlott a helyzet 2020-ban, de a következő időszakban változhat a helyzet. A Coface szerint a magyar gazdaságban az építőipar mellett  a szolgáltatási és a ruhaipari szektor is a rizikós ágazatok közé tartozik. 
Vállalat Nevet váltott a CIB Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2021. április 8. 13:41
A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. felvette anyavállalata nevét, Eurizon Asset Management Hungary néven folytatja tevékenységét. 
Vállalat Ezek a legígéretesebb startupok ma Magyarországon
Privátbankár.hu | 2021. április 7. 16:47
A Now Technologies a legígéretesebb startup, a Bitrise pedig a legjobb scale-up Magyarországon 2021-ben - közölte a rangsort készítő Startup Online.
Vállalat Mit tehetnek a vállalkozók, akik kimaradnak a 10 milliós újraindítási gyorskölcsönből?
Privátbankár.hu | 2021. április 5. 17:26
Akár 10 millió forint kamatmentes kölcsönhöz is hozzájuthatnak azok a mikro, kis- és középvállalkozások, amelyeket jelentősen megviseltek a koronavírus-járvány következményei. Az igénylésre jogosultak listája hosszú, mégsem részesülhet mindenki a segítségből. A Bank360.hu elemzői azoknak mutatnak alternatívákat, akik nem tudnak élni a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön lehetőségével.
Vállalat Hol van itt válság? Pénzeső hullott Tállai András focicsapatára
Székely Sarolta | 2021. április 5. 11:54
A jelek szerint nemcsak a felcsúti focicsapat mögött álló gazdasági társaság zárhatott kiváló évet 2020-ban, de Tállai András, egykori NAV-elnök, jelenleg a Pénzügyminisztérium államtitkárához kötődő csapatnak se kottyant meg a koronavírus és az általa kiváltott válság.
Vállalat Szinte éjjel-nappal dolgoznak Mészáros Lőrinc cégei
Mester Nándor | 2021. április 2. 15:32
Teljes gőzzel dolgoznak a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, illetve a vele évek óta szoros együttműködésben munkálkodó építőipari cégek. A felcsúti milliárdos az idei első negyedévben is számos közbeszerzést nyert, a közpénzből is épülő sokmilliárdos beruházások a következő egy-másfél évben, többnyire nem sokkal a választások előtt érik el a teljes készültséget.
Vállalat Az állammal indít új vagyonkezelő alapítványt a Mol
MTI | 2021. április 1. 13:25
MOL-Új Európa Alapítvány néven új, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványt hoz létre a Mol és a magyar állam.
hírlevél
depositphotos