3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A SpaceX újgenerációs műholdrendszert telepítene az űrbe, ezzel megalapozva a bolygóközi internet gondolatát.

A SpaceX sikereinek köszönhetően felgyorsultak Elon Musk hosszútávú tervei, az amerikai kommunikációs bizottság ugyanis zöld utat készül adni a műholdas internet program kiépítésére – írja a Reuters. A műhold alapú internet-szolgáltatás segíthet azoknak az amerikaiaknak, akik nehezen lefedhető területeken élnek és nem képes őket kiszolgálni a hagyományos vezetékes vagy a rádiótorony sugárzású internet – mondta Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottságának elnöke.

A Bizottság már engedélyezte is a SpaceX-nek, hogy felküldje az első tesztműholdakat a Falcon 9-es segítségével. A kilövésre a tervek szerint február 17-én kerül sor Kaliforniában. Ahogy arról korábban már részletesen beszámoltunk, Elon Musk cége február 6-án fellőtte minden idők legnagyobb rakétáját, a Falcon Heavy-t, amiben a szokásos egy tonnás betonkocka helyett egy tűzpiros Teslát helyeztek el utasával, Starman-nel együtt.

Ennél őrültebb ötlet idén nem jöhet - betilthatják Musk legújabb találmányát

További részletek >>>

Úgy tűnik, a sikeres kísérletek meggyőzték az amerikai vezetést. A korábban nagy port kavaró internetes szabadságot fenyegető törvényért is felelős Kommunikációs Bizottság elnöke, Ajit Pai elmondta: ez lenne az első eset, hogy a kormány egy amerikai magáncégnek ad engedélyt egy új generációs, alacsony pályán keringő kommunikációs rendszer létrehozásához. A Bizottság hozzátette: a műholdas wifi technológiája rengeteg lehetőséget nyit meg a jövőben, így fontos hamar kialakítani azt a szabályrendszert, ami biztosítja a szolgáltatás zavartalan működését, miközben a biztonsági szempontoknak is eleget tesz.

Elon Musk még 2015-ben jelentette be tervét, amely finanszírozási szempontból ugródeszkája a jövőbeli Mars-citynek. Hozzátette: vállalata egy globális kommunikációs rendszert hozna létre, amely újraformálja a ma ismert internetet. Ez ráadásul sokkal jobb szolgáltatást biztosítana, mint minden eddig ismert rendszer.

Az Indiai Űrkutatási Szervezet korábban már pályára állított egy tesztműholdat, amely az ígéretek szerint nagy teljesítményű, költséghatékony alternatívát kínál az internetet használók számára. Az első fázisban 120 ilyen műholdat küldenének fel 2021-ig. Az internet komoly téma az Egyesült Államokban, Európával szemben ugyanis ott még mindig nem terjedt el igazán a vezeték nélkül, szélessávú internet, így nagyjából 15-16 millió lakosnak még mindig nem áll rendelkezésre szélessávú kapcsolat.

Musk titkos rakománya: örökre megváltozik, ahogy az adatokról gondolkodunk?

Musk igazán magasra tette a lécet a Falcon Heavy kilövésével és annak különleges rakományával. A Tesla Roadster ugyanis nem csak egy új űrruhát viselő bábut vitt magával, hanem egy új adathordozót is, amely örökre megváltoztathatja azt, ahogy az adattárolásról gondolkodunk – mindezt egy tízforintos méretében. Fenomenális kozmikus erő egy icipici kis helyen: mutatjuk, mi tárolja majd az emberiség összes tudását. További részletek >>>

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Hoppá! Leszállította alaptőkéjét az OPUS GLOBAL Nyrt.
Privátbankár.hu | 2024. július 19. 16:33
Mi állhat e döntés mögött?
Vállalat A hőségben sokat érhet a Wiz: a Google anyacége gigabevásárlásra készül
Privátbankár.hu | 2024. július 16. 13:57
A Google anyavállalata, az Alphabet előrehaladott tárgyalásokat folytat a Wiz nevű kiberbiztonsági startup felvásárlásáról, mintegy 23 milliárd dollárért.
Vállalat A szakértő szerint hosszú távú tervezés szükséges a kkv-k számára
Natív tartalom | 2024. július 16. 08:53
Az elmúlt évek nehézségei után 2024-ben a gazdasági mutatók ismét javulást mutatnak, azonban az EU-ban már érezhető a forrásszűkülés, kevesebb lesz a vissza nem térítendő támogatás. A finanszírozási környezet változása mellett az ESG-követelmények is egyre szigorúbbak a vállalkozások számára. Mindezek következtében a kkv-k számára a hosszú távú tervezés egy különösen kiemelt feladat.
Vállalat Hitelezési lendület: mire számíthatnak a vállalkozások 2024-ben?
Natív tartalom | 2024. július 16. 08:34
2023-ban a gazdasági környezet, különösen a kamatok alakulása jelentősen hatott a hitelezési struktúrára. A vállalati hitelezés lendülete mérséklődött, sok cég az államilag támogatott hitel- és garanciaprogramokhoz fordult. Idén úgy tűnik, hogy a vállalati hitelpiac élénkülhet, bár a kkv-szektorban továbbra is nagy az érdeklődés a támogatási programok iránt – hangzott el a Garantiqa támogatásával elindult Cégkassza Podcast első adásában.
Vállalat Eldőlt: egy kolozsvári banké lesz az OTP Románia
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 15:16
Jóváhagyta a bukaresti versenyhivatal az OTP Románia felvásárlását - írja az economedia.ro az intézmény közleménye alapján.
Vállalat Vajon mikor derül ki, Rogán Antal kire bízza a kórházi patikák kiszervezését?
Kormos Olga | 2024. július 15. 11:45
Annak árnyékában pillantottunk rá a legnagyobb patikaláncok tavalyi évére, hogy a kormány bármikor bejelentheti a kórházi gyógyszertárak kiszervezésére létrehozott projekttársaság megalakulását. A szakma értetlenül áll a változtatás előtt, de közben a patikák most sem panaszkodhatnak az elmúlt évükre. 
Vállalat Nagyot tervez a Mol Tiszaújvárosban
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 12:06
A Mol a Lummus Technologyval együtt tervez kémiai újrahasznosító üzemet létrehozni a városban.
Vállalat Nagy Márton nagyot álmodott, de Bécs közbeszólt
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 10:03
A nemzetgazdasági miniszter erőteljesen fejleszteni akarja a ferihegyi repülőteret és az odavezető infrastruktúrát, de a budapesti légikikötő teljesítménye nagyon messze van az utolérni kívánt bécsi repülőtértől. A különbség csak kicsit csökkenhet, mert az osztrákok is fejlesztenek ezerrel.
Vállalat A republikánusok aggódnak a Microsoft emirátusi befektetése miatt
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 08:15
Az amerikai cég 1,5 milliárd dollárt fektet be a G42 mesterséges intelligencia cégbe, érzékeny technológiát adva át a Kínával jó kapcsolatot ápoló vállalatnak?
Vállalat Nagy bejelentés: bevásárolta magát a Waberer’s egy biztosítóba
Privátbankár.hu | 2024. július 8. 15:56
A lépésről a vállalat közleményt adott ki.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG