BUX
35 967.41
+0.26%
+92.00
OTP
10 800.00
+4.15%
+430.00
MOL
1 916.00
-2.74%
-54.00
RICHTER
6 650.00
-2.35%
-160.00
MTELEKOM
396.00
+0.76%
+3.00
 
2018. február 15. 12:59

A SpaceX újgenerációs műholdrendszert telepítene az űrbe, ezzel megalapozva a bolygóközi internet gondolatát.

A SpaceX sikereinek köszönhetően felgyorsultak Elon Musk hosszútávú tervei, az amerikai kommunikációs bizottság ugyanis zöld utat készül adni a műholdas internet program kiépítésére – írja a Reuters. A műhold alapú internet-szolgáltatás segíthet azoknak az amerikaiaknak, akik nehezen lefedhető területeken élnek és nem képes őket kiszolgálni a hagyományos vezetékes vagy a rádiótorony sugárzású internet – mondta Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottságának elnöke.

A Bizottság már engedélyezte is a SpaceX-nek, hogy felküldje az első tesztműholdakat a Falcon 9-es segítségével. A kilövésre a tervek szerint február 17-én kerül sor Kaliforniában. Ahogy arról korábban már részletesen beszámoltunk, Elon Musk cége február 6-án fellőtte minden idők legnagyobb rakétáját, a Falcon Heavy-t, amiben a szokásos egy tonnás betonkocka helyett egy tűzpiros Teslát helyeztek el utasával, Starman-nel együtt.

Ennél őrültebb ötlet idén nem jöhet - betilthatják Musk legújabb találmányát

További részletek >>>

Úgy tűnik, a sikeres kísérletek meggyőzték az amerikai vezetést. A korábban nagy port kavaró internetes szabadságot fenyegető törvényért is felelős Kommunikációs Bizottság elnöke, Ajit Pai elmondta: ez lenne az első eset, hogy a kormány egy amerikai magáncégnek ad engedélyt egy új generációs, alacsony pályán keringő kommunikációs rendszer létrehozásához. A Bizottság hozzátette: a műholdas wifi technológiája rengeteg lehetőséget nyit meg a jövőben, így fontos hamar kialakítani azt a szabályrendszert, ami biztosítja a szolgáltatás zavartalan működését, miközben a biztonsági szempontoknak is eleget tesz.

Elon Musk még 2015-ben jelentette be tervét, amely finanszírozási szempontból ugródeszkája a jövőbeli Mars-citynek. Hozzátette: vállalata egy globális kommunikációs rendszert hozna létre, amely újraformálja a ma ismert internetet. Ez ráadásul sokkal jobb szolgáltatást biztosítana, mint minden eddig ismert rendszer.

Az Indiai Űrkutatási Szervezet korábban már pályára állított egy tesztműholdat, amely az ígéretek szerint nagy teljesítményű, költséghatékony alternatívát kínál az internetet használók számára. Az első fázisban 120 ilyen műholdat küldenének fel 2021-ig. Az internet komoly téma az Egyesült Államokban, Európával szemben ugyanis ott még mindig nem terjedt el igazán a vezeték nélkül, szélessávú internet, így nagyjából 15-16 millió lakosnak még mindig nem áll rendelkezésre szélessávú kapcsolat.

Musk titkos rakománya: örökre megváltozik, ahogy az adatokról gondolkodunk?

Musk igazán magasra tette a lécet a Falcon Heavy kilövésével és annak különleges rakományával. A Tesla Roadster ugyanis nem csak egy új űrruhát viselő bábut vitt magával, hanem egy új adathordozót is, amely örökre megváltoztathatja azt, ahogy az adattárolásról gondolkodunk – mindezt egy tízforintos méretében. Fenomenális kozmikus erő egy icipici kis helyen: mutatjuk, mi tárolja majd az emberiség összes tudását. További részletek >>>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Vállalat Miért viszik ki a pénzt Magyarországról az autógyártók?
Király Béla | 2020. június 2. 17:31
A napokban a magyarországi autógyártók sorban jelentették meg tavalyi számaikat. Noha eltérően alakult a vállalatok teljesítménye, akár a forgalmat, akár a nyereséget nézzük, egyvalami mégis közös volt. A három nagy német gyökerű társaság, az Audi, a Mercedes és az Opel is kipucolta a magyar leányvállalatát, és amit lehetett, kifizetett osztalékként.
Vállalat A Gyurcsány-család a politikát választotta a biznisz helyett
Baka F. Zoltán | 2020. június 1. 15:47
Egyetlen jelentős tranzakció hozott izgalmat az egykori cégbirodalom megmaradt részében.
Vállalat Zsinórban második éve veszteséges Mészáros Lőrinc gigaberuházásra készülő vasútépítő cége
Baka F. Zoltán | 2020. május 31. 20:07
A minimum 750 milliárdos üzletre egyelőre még nem készült fel az RM International.
Vállalat Július elején indulhatnak a közvetlen charterjáratok a tengerparti üdülőhelyekre
MTI | 2020. május 31. 12:37
Aki akar, utazhat.
Vállalat Egyértelműen fickósabb, macsósabb lett Trump a sikeres SpaceX-kilövéstől
MTI | 2020. május 31. 08:17
"Nem lehetsz első a Földön, ha második vagy az űrben", mondta az amerikai elnök a sikeres indítás után, majd hozzátette, hogy az USA nem is lesz második semmiben.
Vállalat Startupokat célozna meg Áder János klímavédelmi alapítványa  
Valkai Nikoletta | 2020. május 30. 19:55
40 millió forint keretösszeggel írtak ki pályázatot, a győztes is megvan.
Vállalat Hivatalos: bevette Debrecent a BMW
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 29. 19:59
A BMW Group átvette és kifizette a leendő debreceni autógyárának a területét, az ingatlan tulajdonjogát megszerezte.
Vállalat Három cégéből 20 milliárdos osztalék hullott Mészáros Lőrinc ölébe
Székely Sarolta | 2020. május 29. 15:36
A felcsúti polgármester három nagyobb építő- és vasútipari cége hozta a kötelezőt. Sőt, a zászlóshajónak is tekinthető Mészáros és Mészáros Kft. még várakozáson felül is teljesített.
Vállalat Trump rendelettel bünteti a közösségi médiát, mert megsértődött a Twitterre
MTI | 2020. május 29. 09:18
Mark Zuckerberg azonnal az amerikai elnök mellé állt.
Vállalat Az Audi is kisöpörte a padlást, 700 milliárd forintot vittek haza
Király Béla | 2020. május 29. 06:16
Az Audi Hungária is közzétette a 2019-es gazdasági adatait, amelyből az derül ki, hogy az autógyártó vállalat magyarországi tevékenysége tovább erősödött. Érdekesség ugyanakkor, hogy a társaság nem csak a tavalyi eredményét, hanem annál jóval nagyobb összeget vett ki osztalékként.
Friss
hírlevél