A következő cikkben most az eszköz használati előnyeiről lesz szó és azt is megtudhatjuk, hogy milyen változatokat érdemes beszerezni, milyen alkatrészek szorulhatnak cserére.
Háztartási gépek szerepe a konyhában
Talán a vegetáriánusok nem rajonganak a húsos menükért, viszont a húsimádók legkedveltebb alapanyaga a darált hús, ami szerencsére elég változatosan készíthető el. Ahhoz, hogy ezeket a finomságokat könnyen, gyorsan és biztonságosan meg tudjuk főzni/sütni, megbízható eszközökre lesz szükségünk. A Gastro Bolt háztartási gépei között mindenki rálel arra masinára, amelynek köszönhetően ínycsiklandozó fogások kerülhetnek az asztalra.
A húsdarálóval például éppen annyi hús darálható le, amennyi felhasználásra kerül. A legjobb éttermekben eleve alapkövetelmény, hogy mindent frissen készítsenek a szakácsok, illetve az sem mindegy, hogy milyen gyorsan jutnak hozzá a ledarált húsokhoz.
Hogyan válasszunk húsdarálót vagy húsdaráló alkatrészeket?
Ha biztosra akarunk menni, akkor olyan márkák termékei közül választunk, amelyek nem okoznak majd csalódást. Ilyen például a Delonghi, a Braun, a Taurus, a Philips, a Jupiter, a Hendi, a Tefal vagy a Bosch. A legfontosabb, hogy masszív, rozsdamentes szerkezettel rendelkező darab mellett döntsünk.
Természetesen előfordulhat, hogy néhány év használat után a daráló alkatrészeit is ki kell cserélnünk, ez még a legjobb márkák produktumaival is megeshet. Ez általában a biztosító-lemez, a takaró-védőborítás, a csillapító, a gomb, a szigetelés, a cserebetét, a prés vagy a kapcsolót cseréjét jelentheti. Ezenkívül számos kiegészítő van még, amelyek habár látszólag aprónak tűnnek, mégis óriási szerepük van abban, hogy a daráló működőképes legyen.
Figyeljünk a higiéniára!
Minőségi munkát kizárólag minőségi eszközökkel lehet végezni, de emellett a higiéniára is nagy hangsúlyt kell fektetni. Sokan nem is foglalkoznak annyira az alapvető háztartási eszközök tisztán tartásával, pedig ez nem egy elhagyható folyamat. A húsdaráló pont egy olyan kellék, amelynek a tisztítását minden használat után be kellene iktatni. Ez nem vesz igénybe olyan sok időt, ráadásul megkímélhetjük magunkat az ilyen-olyan fertőzésektől.
Darált hús bármilyen húsból elkészíthető és néhány perc alatt finom ételt dobhatunk össze. Arról azonban soha ne feledkezzünk meg, hogy húsdaráló nélkül aligha lesz könnyű dolgunk, így érdemes tartani legalább egyet a konyhánkban. Remélem, hogy Önnek is segíthettem egy kicsit és magabiztosabb lesz a konyhai eszközök beszerzését illetően.