BUX
35 875.71
-1.28%
-465.00
OTP
10 370.00
-2.99%
-320.00
MOL
1 970.00
-0.86%
-17.00
RICHTER
6 810.00
+0.67%
+45.00
MTELEKOM
393.00
-1.87%
-7.00
 
2020. május 6. 14:03

Immáron 750 ezer legyártott és eladó kotró-rakodóval büszkélkedhet az Egyesült Királyságban székelő JCB. Nem is lehetett kérdés tehát, hogy ezt a jeles mérföldkövet a Terra Csoportnál is örömmel üdvözölték.

A cikkben teszünk egy képzeletbeli történelmi utazást a JCB által mintegy hetven évvel ezelőtt gyártott első kotró-rakodóig. Egyúttal megnézzük, hogy az évtizedek során mi vezetett a páratlan sikerek és népszerűség irányába.

Az első és a 750 ezredik eladó kotró-rakodó is egyazon gyárban készült el

Rocester egy Észak-Angliában megtalálható, mindössze néhány ezer fős település, ugyanakkor annál híresebb. Itt gördült le ugyanis nemrégiben a gyártósorról a JCB által elkészített 750 ezredik eladó kotró-rakodó.

Az esemény különlegessége, hogy annak idején pontosan ugyanitt gyártották a legelső modellt is. Amíg a két munkagép lejött a gyártósorról, köztük csaknem hetven esztendő telt el a folyamatos fejlesztés, valamint innováció jegyében.

Lord Bamford, a JCB elnöke igen büszke erre a mérföldkőre

A JCB elnöke érthető módon nem kevés büszkeséget érez a jeles eseményt illetően. Állítása szerint gyermekkori emlékek kötik az első Rocesterben gyártott kotró-rakodók létrejöttéhez, mostanra pedig már a 750 ezres nagyságrenden is túl van a vállalat.

A JCB által gyártott és forgalmazott munkagépeket manapság nyugodt szívvel nevezhetjük a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb kotró-rakodóinak. Természetesen ez a páratlan eredmény nem jött csak úgy magától.

Kellett hozzá egy komoly mértékű vállalkozó kedv, kitartás, illetve elköteleződés a folyamatos fejlesztések irányába. A JCB ezen kívül rendre figyelembe vette a vásárlók és ügyfelek részéről érkező visszajelzéseket, amelyeket aztán felhasznált a kotró-rakodók gyártási folyamata során is.

A JCB eladó kotró-rakodói között bizony akadtak legendás modellek is

JCB Mark I elnevezést kapott a vállalat által elsőként piacra dobott modell, ami akkortájt forradalmi újításként hatott az egész piac számára. Olyan munkafolyamatok is gépesíthetők lettek általa, amelyekről ezt korábban el sem lehetett képzelni.

Aztán sorra jöttek az újabb és újabb verziók, mígnem 1980-ban legördült a gyártósorról a legendás JCB 3CX. A munkagép 24 millió angol font értékű beruházás eredményeként jött létre, és számtalan forradalmi újítást hordozott magában.

Ez a fejlesztés hatalmas lökést adott a JCB megítélésének és növekedésének, így innentől kezdve szinte már borítékolható volt az újonnan kikerülő eladó kotró-rakodókkal szembeni fokozott várakozás a piac részéről.

Olyannyira, hogy politikusok, filmsztárok és egyéb hírességek is előszeretettel fényképezkedtek a JCB modellek fülkéjében ülve, ami csak tovább fokozta a márka pozitív megítélését.
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló A budapesti plázázók fele már vissza is tért természetes élőhelyére
MTI | 2020. május 22. 07:58
Néhány hét, és visszatér a másik felük is.
Vásárló Műanyagok betiltása: megmagyarázták, miért vonta vissza a kormány a törvényjavaslatot
Valkai Nikoletta | 2020. május 20. 15:36
A szaktárca szerint a munka folytatódik az egyszer használatos műanyagok 2021-ben megkezdődő kivezetéséhez. 
Vásárló Jönnek a támogatások - mekkora összegre pályázhat, aki elektromos autót venne?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 20. 13:36
Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul szerdán a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.
Vásárló Közterületeket kaphatnak a budapesti vendéglátósok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 19. 20:31
A fővárosi önkormányzat így segítené a vendéglátás újraindítását. 
Vásárló Váratlanul visszavonta a kormány a műanyagok betiltásáról szóló javaslatot
Privátbankár.hu | 2020. május 19. 19:48
Múlt héten nyújtották be a tervezetet az egyszer használatos műanyagok jövő évi betiltásáról, ezt most egyszer csak visszavonták. Még dolgoznak rajta. 
Vásárló Szájmaszkkal fedett citylight posztereken hirdetik a magyar árut
Márkázott tartalom | 2020. május 19. 15:55
Izgalmas, a járványhelyzetre közvetlenül reagáló plakátkampánnyal jelentkezik Budapest közterein a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” mozgalmat elindító Magyar Termék Nonprofit Kft. Szájmaszkkal ellátott citylight posztereken hirdeti most a kezdeményezést a plakátkampányban résztvevő húsz magyar cég részvételével.
Vásárló Drágul a postai csomagküldés
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 15. 12:28
A Magyar Posta  június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt - közölte a társaság.  
Vásárló Elszálló árak, kígyózó sorok: ilyen lehet a repülés a koronavírus után
Privátbankár.hu | 2020. május 14. 20:01
A légiközlekedés már a pandémia előtt is macerás, kényelmetlen és drága folyamat volt, és ennél a jövőben valószínűleg csak macerásabb, kényelmetlenebb és drágább lesz.
Vásárló Karácsony Gergely bejelentette: hétvégén a gyalogosoké a pesti alsó rakpart
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 14. 15:38
A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
Vásárló Jövőre tényleg vége az egyszer használatos műanyagoknak Magyarországon
Valkai Nikoletta | 2020. május 13. 13:03
Egy éve tudni lehet, hogy 2021-től idehaza is be kell tiltani egyes egyszer használatos műanyagok forgalmazását. Minderről végre egy kormányrendelet és egy törvényjavaslat is napvilágot látott. 
hírlevél