<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

 

Mi a legnépszerűbb családtámogatási forma ma Magyarországon? A kormány Otthonteremtési programja az ingatlanvásárlást könnyíti meg a gyereket tervező családok számára. Sajnos sokan a támogatás nélkül nem tudnának belevágni az ingatlanvásárlásba.

Ebben a bejegyzésben megnézzük, hogy milyen segítségek érhetőek el jelenleg a családok számára, és hogy jelenleg melyik a legnépszerűbb.

 

hirdetés

A legnépszerűbb családtámogatási forma

Ma Magyarországon az otthonfelújítási támogatás és a babaváró hitel a két legnépszerűbb családtámogatási forma. Nem véletlen, mert mindkettő igen jó feltételeket biztosít az igénybe vevők számára.

A kormány tesz arról, hogy a lehető legtöbb úton eljuttassa ezen támogatások hírét a jogosultakhoz. Sokan a tévéből, újságból vagy az internetről hallottak ezekről. Azonban megvan ennek az árnyoldala is. Ezeken a csatornákon nem lehet minden lényeges információt és feltételt megtudni. És így nem is ismerjük meg a teljes palettát.

A babaváró hitel

Ezt a kölcsönt használhatják az igénybevevők felújításra, ingatlan vásárlására, kis részét befektetésre is. Ezzel a támogatással a kormány célja az, hogy növelje a gyermekvállalási hajlandóságot. Ennek megfelelően a fő feltétele az, hogy gyermeket vállaljon az igénybe vevő pár.

Statisztikák szerint egy részüknek nincs még egyetlen gyermeke sem, de mindössze egy százalékuk tervez legalább négy gyermeket. Érdekesség, hogy az eddig támogatottak negyedénél máris megszületett az első gyermek. Ha beválik a kormány terve, akkor ez egy jó indikátor lehet ahhoz, hogy megállítsuk vagy legalábbis lassítsuk a népességfogyást. Ugyanakkor tudható az is, hogy a legtöbben emellé lakáshitel felvételével biztosítják a megfelelő összeget a lakásvásárláshoz.

Az otthonfelújítási támogatás

Ennek a támogatásnak egy nagyon fontos hozománya volt: sokan előrehozták az ingatlanuk amúgy is esedékes felújításait. Nem véletlen olyan népszerű ez a program, ugyanis akár több millió forint visszaigényelhető támogatást is kaphat egy-egy család. Bár negatív hatásként jelentkezik, de a program sikerét mutatja két tényező is. Az egyik az, hogy nagyon nehéz (főleg gyorsan) megfelelő szakembert találni. Illetve a másik az, hogy meredeken emelkedtek az építőanyag árak.

A sorban harmadik a CSOK

A népszerűségi listán a dobogó harmadik fokán a CSOK, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezmény áll. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ebben kevésbé bíznak az igénylők. Vagy attól tartanak, hogy csak kevesebb összeghez jutnak hozzá, mint amit eredetileg terveztek, vagy egyáltalán nem kapnak támogatást.

További támogatások

Vannak olyan kevésbé közismert támogatások is, mint az ÁFA-kedvezmény vagy az illetékmentesség. Ezeket sokkal kevesebben veszik igénybe, és sokan nem is ismerik őket. Ez a kettő nagy valószínűséggel összefügg. Sok és sokszor változó lehetőségekkel találhatja magát szembe az, aki a támogatások után érdeklődik.

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Balesetbiztosítás és életbiztosítás közötti különbségek
Márkázott tartalom | 2021. november 29. 09:51
Bár a két biztosítási forma hasonló védelmet nyújt, van néhány szignifikáns eltérés közöttük. Az alábbiakban szemléltetjük a főbb eltéréseket: milyen esetekre érvényes, miért hasznos és miben is különbözik valójában az élet- és balesetbiztosítás.
Vásárló Akciók a Keysfan-en: Ingyen Windows 10/Windows 11 Black Friday-en
PR | 2021. november 17. 15:25
A Black Friday-re való bemelegítés elkezdődött a Keysfan-nél, ezért visszatért az egyet fizet, kettőt kap akciójuk.
Vásárló Milyen szerszámok kellenek, ha az autóval nincs minden rendben?
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:36
Az autók és motorok mindennapjaink fontos eszközei. Nélkülük már szinte el sem tudjuk képzelni az életünket. Fontos segítőink mind a munkában, mind pedig a magánéletben.
Vásárló Pénzügyi tudatosság digitálisan
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:04
Napjainkra a digitalizálás, az automatizálás az élet egyre több területén van jelen, nem kivétel ez alól a számlázás sem. Bizonyára találkoztál már automatikusan kiállított számlával, hiszen az online kereskedelemben egyre több cég alkalmazza ezt a módszert. Az automatizálással időt spórolhatsz meg. Egy cég esetében minél több folyamatot automatizálsz, annál több időd és ennek folyományaként pénzt takaríthatsz meg, hiszen az idődet vagy munkatársaid idejét nem a repetitív feladatokra kell fordítanod.
Vásárló Kemény felületen lágy és romantikus minták
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 09:26
  Az európai kerámiagyártás egyik nagy fellegvára Spanyolország. Nem csupán évszázadokra visszanyúló hagyományai miatt, hanem az utánozhatatlan stílus és a folyamatos és kiapadhatatlan ötletek, innovációk miatt is innen indult el hódító útjára számos cég. Vannak márkák, melyeket minden valamire való lakberendezési újság a címlapjára visz szezonról szezonra. Az ismert mediterrán életérzést közvetítik talán a termékeik? Az egzotikus és életörömtől duzzadó napfényes mindennapokat a kis kerámialapokba zárták talán, és átcsempészték a mi zordabb északi vidékünkre? Meglehet. Ki-ki vérmérséklete szerint ad e kérdésekre választ.
Vásárló Igazi ünnep műfenyővel
Márkázott tartalom | 2021. november 13. 10:17
Az adventi időszakban elkezdünk ráhangolódni az ünnepekre, és az ünnepi menü kitalálásán kívül az is nagy dilemma, hogy milyen fa alá kerüljenek az ajándékok.
Vásárló Hogy fest a hazai ételszállító-piac, ahová betörhet az amerikai óriás?
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. november 13. 06:09
Jókora lökést adott a hazai ételkiszállítási piacnak a koronavírus, amit az is mutat, hogy a Kifli.hu megjelenése, a Netpincér brandváltása után a héten bejelentették: egy amerikai cég felvásárolta a Woltot. De pontosan milyen piacra lépett be most az amerikai házhozszállító? 
Vásárló Gond van a Spar egyik saját márkás termékével
Privátbankár.hu / MTI | 2021. november 12. 19:19
Mikrobiológiai problémák adódtak.
Vásárló Így néz ki a megújult Szeged Plaza
Privátbankár.hu | 2021. november 12. 18:49
Az Indotek Group mintegy egymilliárd forintból valósította meg a projektet.
Vásárló Kollagénbevitel természetes formában
Márkázott tartalom | 2021. november 12. 18:45
Mit érdemes tudni a kollagénről? Milyen élettani szerepe van? Miért fontos az egészségünk szempontjából? Miért érdemes fogyasztani? Hogyan vihető be természetes formában? Mutatjuk a válaszokat! A kollagén teherbíró rostos fehérje, mely aminosavakból áll. Fontos alkotóeleme a porcoknak, a hajnak, a bőrnek, a körömnek, a csontoknak, az ínszalagoknak, az izmoknak, az inaknak és az ereknek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló