Keressünk praktikus megoldásokat!
Ahogy hűvösebbé válnak az esték és rövidülnek a nappalok, valahogy még hívogatóbbnak tűnik az ágy, és extrán jól esik bekuckózni, filmet nézni és persze nasizni.
Ilyenkor a főzés iránt érzett lelkesedésünk is alábbhagy, és becseréljük az otthon készített ételeket a rendelésre. A Yolofood széles kínálatával mindezt úgy is megtehetjük, hogy közben nem mondunk le a tápláló és egészségtudatos fogásokról. A bőséges étlapon biztosan akad olyan variáció, amely maradéktalanul elnyeri a tetszésünket.
Feltehetőleg te is tapasztaltad már, hogy a téli időszakban a megszokotthoz képest megnőtt az étvágyad, esetleg gyakrabban kívántál nehezebb, zsírosabb és laktatóbb ételeket. Ha mindezek dúskálnak a kalóriákban, akkor nem okoz meglepetést, hogy a tavaszi szezonra felkúszik néhány nemkívánatos kiló. Természetesen 1-2 kilogramm még nem a világvége, sőt, gyakorlatilag normális. Azonban ha jelentős súlygyarapodást észlelsz, akkor érdemes felülvizsgálni a táplálkozásodat.
Az ajánlások szerint célszerű naponta ötször kisebb adagokat fogyasztani. Emellett odafigyelést igényel a nyersanyagok összeválogatása is, továbbá az alkalmazott konyhatechnológia, mivel értelemszerűen például a bő zsírban sült húsok nem fognak a kímélő kategóriába tartozni.
A tápanyagok szerepe
Az optimális vitaminbevitel elengedhetetlen egészségünk megóvásához és fenntartásához. Télen is ügyeljünk a C-vitamin-ellátottságunkra, és nyúljunk gyakran a zöldségekhez és gyümölcsökhöz, lehetőleg nyers formában is. A citrusfélék, a kivi, a karfiol és a zöldpaprika kiváló forrás.
Ne feledkezzünk meg a folyadékháztartásunkról sem, hiszen ez hozzájárul ahhoz, hogy kevésbé száradjon ki a kezünk vagy az arcunk a téli hidegben. Az E-vitamin segíthet megőrizni a bőr nedvességtartalmát, az A-vitamin pedig a ráncképződés folyamatát lassíthatja.
A tejtermékek, a sovány húsfélék, a száraz hüvelyesek, az olajos magvak és a tojás szintén szerepet kapnak az ideális étrendben.
Az egészséges étkezés tényleg drága?
Még mindig az a mítosz lengi körbe ezt a témát, hogy ki kell ürítenünk a pénztárcánkat ahhoz, hogy minőségi ételeket együnk. Ez abszolút nem igaz! Rengeteg értékes és tápláló hozzávaló érhető el megfizethető áron, amelyekkel jól is lakhatunk. Nem az egészségre való törekvés kerül sokba, hanem a meggondolatlanul vásárolt, “üres” kalóriák.
Ha úgy érzed, hogy nincs elég időd vagy kedved ezzel foglalkozni, akkor sem kell kétségbeesni. Ma már a gyorséttermeken és a rapid megoldásokat nyújtó, szénhidrátban gazdag készítményeken kívül egészségesebb opcióink is vannak. Az ételszállító cégek rendkívül színes menüsorral várják az ügyfeleket, amelyek biztosítják számunkra a megfelelő összetevőket.