<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A Microsoft mindent bejelentett, amit be lehetett. Valószínűleg évek óta nem volt ekkora dobása az óriásvállalatnak.

Tegnap a Microsoft bejelentette a Windows 10 operációs rendszert. A szoftver nagy előrelépést jelent az előző verziókhoz képest a felhőalapú megoldások integrálása, a biztonság és a stabilitás terén. A legnagyobb újdonságot a Cortana beszédfelismerő rendszer megjelenése jelenti, ami hasonlít az Apple Siri megoldásához. A Microsoft a mai trendeknek megfelelően Windows 8.1-re ingyenesen elérhetővé teszi az operációs rendszert, egy évvel a megjelenés után pedig ingyenesen frissíthetnek a Windows 7-et használók is.

Nem termék. Szolgáltatás!

A Microsoft úgy tűnik beáll a sorba, az - operációs rendszerek világában először - és szolgáltatásként árcédulázza a Windows 10-et. Ez lesz az első olyan fejlesztésük ugyanis, amely mostantól nem egy hatalmas összegért lesz megvásárolható, hanem a sokak számára kedvezőbb előfizetés rendszerben használható majd.

Ráadásul a szerdai konferencián a Microsoft azt is bejelentette, hogy az első évben teljesen ingyenesen használhatják azok, akik Windows 7-től kezdve futtatták valamelyik rendszert, akár személyi számítógépről, mobilról, vagy tabletről van szó.

Minden egy rendszerben

Merthogy mostantól minden eszközön ugyanazt a Windows 10-et tudjuk majd használni. Sőt, a Continuum nevű szolgáltatással billentyűről érintőkijelzőre válthatunk és vissza, minden, arra alkalmas eszközön. Veterán felhasználóknak jó hír esetleg, hogy visszatér a nagy kedvenc startmenü is.

Az igazi "nő" mindig mellettünk

A személyi számítógépek is megkapják Cortanat, a Microsoft beépített digitális személyi asszisztensét, amely eddig elérhető volt a hordozható kütyükön. Feljavították a képességeit, természetes nyelvi bevitelre jól reagál, például a demózott "mutass képeket decemberről!" utasításra.

This... is... Spartan! Viszlát, IE!

A Microsoft lecseréli az oly régóta megvetett és elutasított webböngészőjét, az Internet Explorert, mostantól köszönthetjük a Spartan-t, amely nem csak a neve alapján lesz puritán, letisztult, és egyszerűen kezelhető. Kap beépített Cortanát és jegyzet funkciót, illetve egy újfajta könyvjelző-rendszert. Lesz benne olvasás mód, ami minden zavaró tényezőt kikapcsol, hogy csak a szövegre fókuszálhassunk.

A legnagyobb még hátra van...

A vállalat bejelentett még valamit, méghozzá az első saját holografikus szemüvegét, amely egy kiterjesztett valóságot (augmented reality) felhasználó vizor. Szavakkal erről kár beszélni,látni kell, úgyhogy itt egy videó inkább, amitől garantáltan eldobjuk az agyunk:

Mikor jönnek?

Senki sem tudja, a Microsoft sem. Satya Nadella, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy még idén, egy új eszközön jöhetnek a frissítések. Mi a magunk részéről nagyon várjuk már, legalább annyira, mint korszakokkal ezelőtt Vágási Feri!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Kültéri lépcső a házhoz: hogyan válasszuk ki a megfelelő alapanyagot?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 14:41
Ha a házunkon kívülre tervezünk lépcsőt, akkor mindenképp érdemes alaposan fontolóra vennünk a megfelelő alapanyagok kiválasztását, hogy valóban a kívánt végeredményt kapjuk. Ehhez azonban több szempontot is figyelembe kell vennünk, hiszen a kültéri viszonyok néha elég szélsőségesek, éppen ezért az ide tervezett lépcsőnek komoly kritériumoknak kell megfelelnie. Nézzük meg tehát, mire is érdemes pontosan odafigyelnünk az anyag választásánál.
Vásárló Borkóstoló a szecessziós kastélyépület pincéiben
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 12:33
Aki Tolna megye kilencedik legnépesebb települését, Simontornyát meglátogatja, az ki ne hagyja a településbe oly harmonikusan beilleszkedő igazi kis szecessziós ékszerdobozt, a város híres szállodáját!
Vásárló Keressünk eredeti céges karácsonyi ajándékot!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 16:00
A karácsonyi ajándékok megtalálása a családtagok számára is elég nehézkes, de ha még minket bíznak meg a tökéletes ajándék felkutatásával a vállalati ügyfeleknek vagy alkalmazottaknak, a nyomás megtízszereződik.
Vásárló Téged is kínoz az allergia?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 10:31
Sajnos manapság egyre többen szenvednek különféle allergiáktól, és ezek közül az egyik legalattomosabb a pollen és porallergia, amellyel csak nagyon nehezen lehet bármit is kezdeni. Biztosan neked is ismerős, hogy hiába minden erőfeszítés, a mindennapos porszívózás, az ablakon beszűrődő fénynyalábokban bizony táncot járnak a porszemek, pollenek.
Vásárló Online vásárlás – minden, ami érdemes tudnia, mielőtt kattint!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 9. 09:24
Ugyan nem egy újszerű dologról van szó, sokak számára még mindig kifejezetten kockázatos tevékenységnek számít az online vásárlás. A folyamat nem ördögtől való, sokkal egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb, mint az offline vásárlás, ráadásul még pénzt is spórolhat vele! 
Vásárló Céges karácsonyi ajándékcsomag olcsón, de mégis magas minőségben? Igen, létezik!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 8. 09:29
Az ajándékozás nem akkor lesz örömteli, ha minél nagyobb az ajándéktárgy értéke. Az ajándékozás attól válik igazán boldog pillanattá, hogy a meglepetés szívhez szól, és benne van mind az ajándékozott, mind az ajándékozó.
Vásárló A népharag a magángépek ellen fordult – de mi lehet a valódi megoldás a betiltás helyett?
Kollár Dóra | 2022. szeptember 7. 19:09
A magánrepülőgép-ipar által elindított „No Plane, No Gain”-kampány a magánrepülés termelékenységi és gazdasági előnyeit hangsúlyozza; a használt repülőgépek tavalyi eladásának ugrásszerű emelkedése és az európai magánrepülések rekordnövekedése alapján idén nyáron az utazók ráérezték arra, miért éri meg a hagyományos, kereskedelmi légiközlekedés helyett valami másra voksolni. Mindezek alapján úgy tűnhet, hogy a magánrepülők piacán tulajdonképpen minden rendben van, csakhogy a közvélemény egyre inkább a luxusgépek ellen fordul.
Vásárló Új online magazinok indultak augusztusban
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 7. 10:26
Új ismeretterjesztő valamint kulturális online magazint indítottak 2022 nyarán a citygreen.hu kertészeti és életmód magazin szerkesztői. A thinker.hu ismeretterjesztő magazin, valamint a teaser.hu kulturális és szórakoztató magazin színvonalas és hiteles tartalmakat kínál olvasói számára.
Vásárló Hatalmasat drágult a kenyér - sosem került még ennyibe a havi nagybevásárlás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. szeptember 7. 05:19
Újra 31 ezer forint fölé emelkedett a családi nagybevásárlás értéke - ez az előző hónaphoz képest is nagy ugrást jelent, a tavaly szeptemberi áraknál pedig közel 32 százalékkal magasabb a végösszeg. 15 éve futó felméréssorozatunk történetében mindkét érték abszolút csúcsot jelent. Három termék ára több mint duplájára emelkedett egy év alatt - drágulásban abszolút rekorder lett a kenyér. Számítana valamit, ha októberben véget érne az árstop?
Vásárló Jó hír, hogy a mobilok sérülékeny USB csatlakozója is javítható
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 5. 11:49
Az okostelefonok USB csatlakozója az egyik legsűrűbben használt alkatrésze a készülékeknek, így a meghibásodásuk is gyakori, javításuk a szervizekben mindennapos dolog.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG