1p
A hagyományos, buszos városnézésen kívül szerveznek például késő esti hajókázást is, de kerekezve is megismerhetjük Budapest nevezetességeit
A hagyományos, buszos városnézésen kívül szerveznek például késő esti hajókázást is, de kerekezve is megismerhetjük Budapest nevezetességeit

Amint eljön a jó idő, Budapestet elárasztják a turisták, úton-útfélen térképet forgató, vagy Budapest feliratú könyvecskét szorongató embereket látni. A világ minden tájáról érkeznek érdeklődők, hogy megcsodálják a város nevezetességeit. Többen szervezett kirándulás keretében érkeznek, mások maguk szeretik felfedezni a várost. A hotelekben is készséggel állnak a látogatók rendelkezésére, és akár foglalást is intéznek nekik a kiválasztott programra. Emellett a belváros több pontján a buszos városnéző irodák standjai segítik őket az eligazodásban, itt jegyet is lehet venni a két vagy három órás városnéző túrákra, vagy dunai sétahajózásra. De, vajon mindez mennyit kóstál számukra?

Először a Program Centrumot hívtuk fel telefonon, ahol elmondták, hogy a honlapjukon található egy online regisztrációs lehetőség, ám nem feltétlen szükséges foglalni, mert az Erzsébet téren is meg lehet venni a városnézésre a jegyet. Az úgynevezett hop on hop off túráiknak 9 megállóhelye van, így bármikor leszállhatnak a vendégek, hogy fényképeket készítsenek. Bizonyos kedvezményeket is igénybe lehet venni az itt megváltott jegyekkel, például a Pesti Első Rétesház 20 százalék kedvezmény kínál a számla végösszegéből.

Számos internetes oldalon már az ideérkezés előtt van lehetőség a városnézés online lefoglalására, sőt, arra is, hogy privát túrát szervezzünk például ide látogató külföldi ismerőseinknek.

A megváltott jegyek egyébként 24 óráig érvényesek, ezért bármikor vissza is szállhatnak a buszra, sőt, még egy ingyenes hajóutat is kapnak hozzá ajándékba. A jegyek a létszámtól függetlenül 4000 forintba kerülnek. A le-fölszállós túrákat angol és német nyelven is tudják biztosítani fülhallgatóval a nyitott buszon.

Túráik fél 11-től fél 6-ig óránként indulnak a hét minden napján. Szintén fülhallgatós, ám már 16 nyelven folyó három órás városnézésüket 6500 Ft-ért kínálják, Budapest Kártyával és diákoknak ugyanez 3250 Ft-ba kerül. A körútban benne van néhány megálló ("fotostop”), a Várnegyedben pedig egy 45 perces séta. Ha a túrához taxi transzfert is szeretne a turista a szállodából, akkor az 500 Ft/fő pluszban. Ebből a fajtából azonban csak egy indul naponta, mégpedig 11-kor. Ugyanezt a lehetőséget élő angol és német nyelven is lehet választani a hét minden napján 10-kor és fél 3-kor egészen október végéig, 6500 Ft-ért, a már említett kedvezményekkel.

Lakásvásárlás akár 0% önerővel, június 30-áig jelentősen csökkentett
egyszeri költséggekkel!
A Cityramánál elért hölgy kiemelte, hogy bármilyen nyelven meg tudják oldani az idegenvezetést, angol, német, olasz, francia és spanyol nyelven fix áron, ám például svéd, francia, kínai, japán vagy arab nyelven már drágábban, mert az attól függ, hogy mekkorára rúg az idegenvezető tarifája. Minden túrájuk élő nyelven folyik, ami véleményük szerint sokkal szerencsésebb, mert közvetlenebb a kapcsolat, és a turisták kérdezhetnek az "idveztől". Megoldható náluk is, hogy például a hotelnél vegyék fel az utasokat a program kezdte előtt 30 perccel, ennek költsége benne van az árban. Túráik 10-kor és 14:30-kor indulnak, és három órásak a hosszabb-rövidebb megállókkal együtt. A felnőtteknek 28, a gyereknek 12 euróba kerülő városnézés a Lánchídtól indul és a belvárosban ér véget.

Az Eurama és a BudaTours túrái nemrégiben részben egyesültek, ami azt jelenti, hogy egy kétórás városnézésre a Budatoursnál megváltott jeggyel a turisták hop on hop off Eurama buszon is utazhatnak a nap további részében. E jegyek ára 4000 Ft a felnőtteknek, 3000 Ft a diákoknak és hat éves kor alatt ingyenes. Ha viszont transzfert is kérnek, akkor plusz 900 forintot kell még a jegyért fizetni.

A sárga Budatours és a piros Eurama buszok negyedóránként indulnak az Andrássy út elejéről, viszont a sárgáról még most nem lehet le-föl szállni, csak a pirosról. A telefon elért hölgy azt is elmondta, hogy a nyár közepétől kezdve mind a sárga mind a piros buszok hop on hop off rendszerben fognak működni, és fülhallgatósak lesznek, mégpedig elvileg 16 nyelven.

Természetesen a hagyományos és kényelmes városnézési formák mellett már léteznek alternatív és talán kicsit izzasztó lehetőségek is. A budapest.com oldalon rátaláltunk pl. a biciklis városnézésre is, melyet a Yellow Zebra Bike szervez.

A túrák a Deák Ferenc tértől indulnak délelőtt 11-kor és három és fél óra elteltével ugyanott érnek is véget. Az idegenvezetés angol nyelven történik, biciklit biztosítanak, és a felnőtteknek 5000, a diákoknak pedig 4500 forintba kerül. Indítanak biciklis éjjeli városnézést is, szintén a Deák Ferenc tértől, ám az 500 forinttal többe kerül.

Az Eurama ezen kívül három órás garantált városnézéseket is biztosít angol, német francia, olasz és spanyol nyelven, naponta háromszor, alkalmanként 5900 Ft-ért. A túra ideje alatt háromszor állnak meg, a Hősök terén, a Citadellán és Várban is, ahol a turistáknak van lehetőségük akár vásárolgatni is.

A BudaToursnál is van élőnyelves városnézés, mégpedig angol és német nyelven, zárt buszon, ám ebből csak naponta kettő indul. Ha náluk 7100 Ft-os "árukapacsolt" jegyet váltunk, akkor cserébe a Legenda hajón sétahajózhatunk is a Dunán. A www.leganda.hu oldalon tájékozódhatunk a pontos éjjeli és nappali menetrendről. A társaság egyébként 30 nyelven vállalja az idegenvezetést.

A Citytravelnél az angol és német nyelvű három órás túrák 4400 forintba kerülnek, és naponta három alkalommal indulnak a Zsinagógától, majd az Erzsébet téren érnek véget. Budapest belterületén kérhetünk transzfert is az indulási helyig, de akkor az ár már 6500 Ft-ra rúg. Ha például francia nyelven 3 főnek szeretnénk tőlük privát vezetést kérni, akkor megközelítőleg 30 ezerforintot kell fizetni. Érdeklődésünkkor felhívták a figyelmünket arra, hogy mindig a honlapon kell előre regisztrálni.

Kevesebb külföldi jön hozzánk
Most érdemes megvenni a nyaralásra szánt valutát
Foci Eb: újra meg kell állni az osztrák határon
Nem érzékelik a visszaesést az utazási irodák
Optimisták a turisztikai cégek
Előre törnek az online utaztatók

Gera Patrícia

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló Az elképzelhetetlent kínálja a svájci bicska új változata
Buksza blog | 2024. május 9. 15:13
A svájci bicska mögött 140 éves múlt áll, ám a fejlesztése soha nem áll meg egy pillanatra sem. Más kérdés, hogy amire a gyártó most készül, az igencsak meglepő változást hoz a bicska történetében.
Vásárló Hogyan tehetünk szert több bevételre?
Márkázott tartalom | 2024. május 9. 11:04
A nagy kérdés, ami a legtöbb ember foglalkoztatja: hogyan lehetnék gazdagabb, sikeresebb? Mit kellene tennem ahhoz, hogy biztonságos pénzügyi helyzetet teremtsek magamnak?
Vásárló Kitalálja, mennyivel olcsóbb ugyanaz a magyar tészta Romániában, mint nálunk?
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 06:35
Bődületes a különbség - miért vásárolna itthon az, aki Romániában is megteheti?
Vásárló Ezért kellett új ellenséget keresnie a kormánynak: sosem láttunk még ilyet a magyar boltokban
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. május 9. 05:36
A Privátbankár Árkosár-felmérések bő 17 éves történetének legnagyobb éves árcsökkenését mértük a hazai hipermarketekben májusban - igaz, az áresés mértéke messze-messze elmarad a korábban látott óriási áremelkedésektől. Jó hír, hogy végre havi szinten is értelmezhető árcsökkenés történt az élelmiszerek frontján. Megnéztük azt is, hol a legolcsóbb a spárga, a párizsi és a csirkemáj.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG