Szinte bizonyosan Lengyelországból érkezett az az alapanyag, amelyből lóhús került a Nagy-Britanniában és Írországban marhahústermékként árult hamburgerkészítményekbe - közölte szerdán az ír szakhatóság tájékoztatását idézve a brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA) vezetője.
Catherine Brown a londoni parlament alsóházának környezetvédelmi bizottsága által tartott szerdai meghallgatáson kijelentette, hogy a Lengyelországból importált fagyasztott hústöltelék tartalmazta azt a "marha- és lóhúskeveréket", amely belekerült a brit és ír szupermarketekben árult hamburgertermékekbe.
Az ír élelmiszerbiztonsági hatóság (FSAI) január közepén jelentette, hogy lóhússal kevert marhahúshamburgereket talált a Tesco, a Lidl, az Aldi és az Iceland nagy-britanniai és írországi üzleteiben.
Sokaknál kiveri a biztosítékot a lóhús evése, ugyanakkor többen kifejezetten vadásszák a piacokon. Megéri-e vágólovat, csikót tartani? Hogy lehet, hogy bár szabad nálunk lovat vágni, a legtöbb húsüzem mégis Olaszországból vásárol, ráadásul Magyarországról kivitt lovakat? Világszerte évente nagyjából 5 millió lovat vágnak le. Tabu és jó üzlet egyben? A cikk témája többeket érzékenyen érinthet. Tovább a cikkre >>> |