<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Csak kisebb hiányosságokat találtak a fogyasztóvédők a fesztiválon.

A vállalkozások döntő többsége a jogszabályoknak megfelelően végezte tevékenységét a Sziget fesztiválon, a Fővárosi Kormányhivatal mindössze kisebb hiányosságokat állapított meg, amelyeket még az ellenőrzések alatt pótoltak a vállalkozások.

Nahát! Egy panasz sem volt

hirdetés

A Fővárosi Kormányhivatal szakemberei 169 ellenőrzést végeztek a Sziget fesztivál területén tevékenykedő vendéglátók, ajándék- és ruhaüzletek, valamint mutatványos eszközök üzemeltetői körében, és 18 esetben állapítottak meg olyan, többnyire csekélyebb súlyú hiányosságokat – például hiányos árfeltüntetés, hiányos üzemeltetői adatok –, amelyek azonnal, még az ellenőrzések alatt orvosolhatók voltak - közölte a kormányhivatal. A gazdasági társaságok döntő többsége a jogszabályoknak megfelelően végezte tevékenységét, fogyasztói bejelentés nem érkezett a Szigeten működő vállalkozásokkal kapcsolatban. 

A közlemény ismerteti: az ideiglenesen felállított szórakoztató-berendezések üzemeltetőit a balesetmentes használat érdekében jogszabály kötelezi arra, hogy használat előtt és meghatározott időszakokban műszaki vizsgálatnak vessék alá a berendezéseket, a hibákról és a javításokról üzemeltetési naplót vezessenek. A Szigeten felállított mutatványos-berendezések mindegyike rendelkezett megfelelőségi tanúsítvánnyal. A fogyasztóvédők három vállalkozásnál állapítottak meg a helyszínen pótolható hiányosságokat: két esetben nem vezették az üzemeltetési naplót, míg egy esetben hiányoztak a berendezésen feltüntetendő adatok. 

Elmúltál 18?

A Szigetre települt dohányboltok a tavalyihoz hasonló rendszerben működtek, azaz még az üzletek bejárata előtt biztonsági emberek ellenőrizték az összes belépő igazolványát, kizárva még a lehetőségét is a fiatalkorúak bejutásának, ennek köszönhetően nem állapítottak meg fiatalkorú kiszolgálása miatti jogsértést a fogyasztóvédelmi szakemberek. 

A kormányhivatal kiemelte: a vállalkozások együttműködőek, és nagy arányban vesznek részt a fesztivált megelőző, immár hagyományos szakmai felkészítő hatósági tájékoztatáson, így a fogyasztóvédelmi szempontból felmerülő hiányosságok többsége csekélyebb súlyú és azonnal orvosolható.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Akciók a Keysfan-en: Ingyen Windows 10/Windows 11 Black Friday-en
PR | 2021. november 17. 15:25
A Black Friday-re való bemelegítés elkezdődött a Keysfan-nél, ezért visszatért az egyet fizet, kettőt kap akciójuk.
Vásárló Milyen szerszámok kellenek, ha az autóval nincs minden rendben?
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:36
Az autók és motorok mindennapjaink fontos eszközei. Nélkülük már szinte el sem tudjuk képzelni az életünket. Fontos segítőink mind a munkában, mind pedig a magánéletben.
Vásárló Pénzügyi tudatosság digitálisan
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:04
Napjainkra a digitalizálás, az automatizálás az élet egyre több területén van jelen, nem kivétel ez alól a számlázás sem. Bizonyára találkoztál már automatikusan kiállított számlával, hiszen az online kereskedelemben egyre több cég alkalmazza ezt a módszert. Az automatizálással időt spórolhatsz meg. Egy cég esetében minél több folyamatot automatizálsz, annál több időd és ennek folyományaként pénzt takaríthatsz meg, hiszen az idődet vagy munkatársaid idejét nem a repetitív feladatokra kell fordítanod.
Vásárló Kemény felületen lágy és romantikus minták
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 09:26
  Az európai kerámiagyártás egyik nagy fellegvára Spanyolország. Nem csupán évszázadokra visszanyúló hagyományai miatt, hanem az utánozhatatlan stílus és a folyamatos és kiapadhatatlan ötletek, innovációk miatt is innen indult el hódító útjára számos cég. Vannak márkák, melyeket minden valamire való lakberendezési újság a címlapjára visz szezonról szezonra. Az ismert mediterrán életérzést közvetítik talán a termékeik? Az egzotikus és életörömtől duzzadó napfényes mindennapokat a kis kerámialapokba zárták talán, és átcsempészték a mi zordabb északi vidékünkre? Meglehet. Ki-ki vérmérséklete szerint ad e kérdésekre választ.
Vásárló Igazi ünnep műfenyővel
Márkázott tartalom | 2021. november 13. 10:17
Az adventi időszakban elkezdünk ráhangolódni az ünnepekre, és az ünnepi menü kitalálásán kívül az is nagy dilemma, hogy milyen fa alá kerüljenek az ajándékok.
Vásárló Hogy fest a hazai ételszállító-piac, ahová betörhet az amerikai óriás?
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. november 13. 06:09
Jókora lökést adott a hazai ételkiszállítási piacnak a koronavírus, amit az is mutat, hogy a Kifli.hu megjelenése, a Netpincér brandváltása után a héten bejelentették: egy amerikai cég felvásárolta a Woltot. De pontosan milyen piacra lépett be most az amerikai házhozszállító? 
Vásárló Gond van a Spar egyik saját márkás termékével
Privátbankár.hu / MTI | 2021. november 12. 19:19
Mikrobiológiai problémák adódtak.
Vásárló Így néz ki a megújult Szeged Plaza
Privátbankár.hu | 2021. november 12. 18:49
Az Indotek Group mintegy egymilliárd forintból valósította meg a projektet.
Vásárló Kollagénbevitel természetes formában
Márkázott tartalom | 2021. november 12. 18:45
Mit érdemes tudni a kollagénről? Milyen élettani szerepe van? Miért fontos az egészségünk szempontjából? Miért érdemes fogyasztani? Hogyan vihető be természetes formában? Mutatjuk a válaszokat! A kollagén teherbíró rostos fehérje, mely aminosavakból áll. Fontos alkotóeleme a porcoknak, a hajnak, a bőrnek, a körömnek, a csontoknak, az ínszalagoknak, az izmoknak, az inaknak és az ereknek.
Vásárló A szilveszter még bizonytalan – hol lazítanak az év végén a magyarok?
MTI | 2021. november 12. 18:26
Nagyjából háromszor többen foglaltak már karácsonyi utazást idén, mint egy évvel korábban, a foglalások 99 százaléka belföldi úti célra szól.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló