<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
Egy négytagú család fürdőbelépője elérheti a tízezer forintot is a fővárosban, de vannak olcsóbb megoldások, mint a nyitott uszodák. Lehet, hogy érdemes kissé kimozdulni a városból is, nem árt utánaszámolni. A velencei-tóhoz például megérheti retúrjegyet venni.

Nem olcsók a fővárosi strandok, egyes helyeken egy négy gyermekes család tízezer forintot is elkölthet csak a belépőre, és abban még nincsen benne kabin, értékmegőrző, lángos, fagylalt vagy legalább egy ásványvíz. Nem árt tehát megfontolni, hova is menjünk, amihez árakat és szolgáltatásokat egyaránt érdemes összehasonlítani.

A gyerekek jól elvannak a gyermekmedencében, ha pedig a felnőttek csak a napozás közben szeretnének egyszer-egyszer megmártózni egy úszómedencében, akkor a listánkon szereplő két „diszkont-strand”, a Paskál és a Csillaghegyi is megteszi. Ezek jóval olcsóbbak az úgynevezett élményfürdőknél, ahol meleg vizes medencék, sodrások, hullámgépek, vízköpők és hasonló látványosságok is vannak. Az utóbbiak (például Dagály, Palatinus) háromszor annyiba is kerülhetnek, legalábbis a felnőtteknek.

Külön kategória a Gellért vagy a Széchenyi, amelyek ugyan nem kifejezetten strandok, de szintén van nyitott rész, illetve napozóterasz. A turizmus itt nagyon felhajtotta az árakat. Ide családosan valószínűleg nem érdemes menni, a gyerekek a műemlék épületeket és a forró termálvizet úgysem értékelnék. Más szolgáltatások (például szaunák) pedig inkább télire valók.

A 2500-3000 forintos élményfürdők esetében már egy 1120 forintos, tehát retúr 2240 forintba kerülő teljes árú Budapest-Agárd vonatjegy is olcsóbb, igaz, a szabadstrandokon a vízen és a füvön kívül semmi sincs ingyen, nincs szekrény, zuhanyzó, rendszerint a mosdóért is fizetni kell, ha van egyáltalán. A homokos aljú természetes vizet van, aki jobban, van, aki kevésbé szereti, mint a csempézett medencéket és a fürdőzők heringszerű elhelyezkedését.

Sőt, akinek van Budapest-bérlete, az csak 650 forintot fizet, tehát 1300-ad oda-vissza, a Budapest-Velence távolság pedig csak 1120 forintba kerül így. Olcsón utazó nyugdíjasoknak, közalkalmazottaknak és más kedvezményezetteknek még inkább jó alternatíva lehet.

Egész napos strandbelépők


Hétvégi Hétvégi diák,

felnőtt gyerek, nyugdíjas
Gellért 5100 -
Széchenyi 4800 ?
Palatinus 3000 2100
Dagály 2800 1900
Római 2600 1800
Budapest-Agárd retúrjegy* 2240 1120
Pünkösdfürdői 1800 1400
Paskál 900 900
Csillaghegyi 900 900
(Forrás: fürdők honlapjai, MÁV)
*Budapest-bérlet nélkül

A vonatút a Velencei-tóhoz településtől függően 47-52 kilométer, így ha teli a kocsi felnőtt utassal, akkor  a vasútnál olcsóbban ki lehet hozni egy utat. Akkor persze lehet, hogy parkolási díjjal kell számolni, viszont vihetjük a nyugágyat és sok más kényelmi eszközt ingyen. Hogy egy 100-120 kilométeres autózás parkolás nélkül kinek mennyibe kerül, az sok mindentől, fogyasztástól, amortizációtól, adóktól, szervizköltségektől függ. Nagyjából 2500-3000 forint körül kezdődhet, ez osztandó az utasok számával.

A főváros környékén még sok más kisebb-nagyobb tó van, ahol legális strand működik, a teljesség igénye nélkül felsorolva néhányat a Rukkel-tó, a Délegyházi-tavak, a pócsmegyeri Pázsit Tófürdő, a Domonyvölgyi Tóstrand, a Veresegyházi Tóstrand. Ezek áraihoz érdemes hozzáadni a közlekedés költségeit is.

Az Omszki-tóban tilos ugyan fürdeni, de napozni a partján és időnként lelocsolni magunkat vízzel, azt szabad. Ez és egyes közparkok lehetnek az abszolút pénztelenek ingyenes megoldásai, legalábbis napozásra. Lehet, hogy lassan a Dunán is nyílnak majd strandok.

Korábbi cikkeink voltak a témában:

A héten várható időjárásról itt írtunk

Spórolási tippek strandokhoz

Tudnivalók balatoni strandokról

Megnyílt a Velencei-tó Kapuja

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Kereskedői szolgáltatások: Amit a kiskereskedőknek tudniuk kell
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 8. 15:44
Az ügyfelek szabadságot és rugalmasságot szeretnének élvezni a termékekért való fizetés módjának megválasztásában. 79%-uk az érintés nélküli fizetést részesíti előnyben, és a digitális pénztárcás fizetés gyorsan felváltja a készpénzt.
Vásárló Sosem került még ennyibe a családi nagybevásárlás – duplázódott a kenyér és a sajt ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. augusztus 8. 05:20
Augusztusban is 30 százalék fölötti éves áremelkedést mutat a Privátbankár Árkosár több mint 15 éve havi rendszerességgel elvégzett felmérése. Még soha nem fordult elő, hogy 30 ezer forint fölé kerüljön a családi nagybevásárlás átlagos ára, most ez is bekövetkezett. A sajt és a kenyér ára is megduplázódott egyetlen év alatt - összességében nehéz lenne azt mondani, hogy az árstopnak egy teljes bevásárlás árára lenne bármi érdemi hatása. 
Vásárló Miért válasszunk rozsdamentes acél mosogatótálcát?
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 12:46
A sokoldalúsága miatt a rozsdamentes acél mosogatótálca a legjobb választás lehet a lakástulajdonosok számára, ha konyhatervezésről vagy felújításról van szó. Amellett, hogy költséghatékony opció is, rengeteg előnnyel bír más anyagokkal szemben.
Vásárló Első lépés cipők járástanuláshoz
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 12:34
Már az első önálló lépések megtételét követően fontos, hogy minőségi cipő kerüljön a gyermek lábára. Ezzel minden szülő megalapozhatja a megfelelő mozgásfejlődést, és sokat tehet azért, hogy a gyermeknek a jövőben se legyenek egészségügyi problémái.  Nézzük meg, miért az első lépés babacipők a legmegfelelőbbek erre a célra!
Vásárló Futár vagy? Ezt olvasd el!
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 11:41
Eltűnődtél már azon, hogy egyszerű lenne az ismerkedés, ha már jóval előre tudnánk, hogy mivel foglalkozik az illető? Amolyan “mutasd a pólód, megmondom ki vagy” elven működnének a dolgok, és máris lenne közös téma. Persze a hétköznapok alatt nincs ilyen egyszerű dolgunk, de előfordulhat, hogy mi szívesen képviselnénk a szakmánkat, csak éppen nem tudjuk, hogyan.
Vásárló Otthoni kényeztetés hidromasszázs káddal
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 6. 08:13
Mindannyian különbözőek vagyunk, de az egészen biztos, hogy közös bennünk, hogy lételemünk a víz. Az ember valószínűleg evolúciós okok miatt is vonzódik ehhez az ősi anyaghoz, amely testünk nagy részének is alkotóeleme. A kellemes hőmérsékletű vízben történő tartózkodás vitathatatlanul nagyszerű módja az idő eltöltésének, emellett pedig a testünk és lelkünk is megköszöni és meghálálja az így eltöltött időt.
Vásárló A tökéletes üzleti ajándék nyomában
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 4. 11:50
Az üzleti ajándékok jelentősége nagyon is hangsúlyos, hiszen cégvezetőként ezek által fejezheted ki üzletfeleid, valamint munkatársaid felé megbecsülésedet, köszönetedet, további együttműködési szándékodat. Az ideális céges ajándék kiválasztása azonban nem egyszerű feladat, hiszen több szempontot is mérlegelni kell a döntés előtt. 
Vásárló Napi munkánkhoz nagy segítséget nyújt a rokon értelmű szavak gyűjteménye
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 1. 08:19
A magyar nyelvről mi, magyarok tudjuk leginkább, hogy mennyire részletgazdag, kiterjedt szókinccsel rendelkezik. A mi nyelvünk annyira eredeti, hogy semmihez nem fogható, és még mindig kutatják az ősi nyelvemlékeinket. A külföldiek számára az egész egy katyvasz és szerintük nehezen tanulható, amivel teljes mértékben egyet lehet érteni. Bár, aki felismeri a mélyen benne rejlő logikát, az könnyebben el tudja sajátítani.
Vásárló A nap képe: ezt láttuk egy budapesti benzinkúton az üzemanyagár-stop szigorítása után
Privátbankár.hu | 2022. július 30. 15:34
A rendkívüli, szombati Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy szűkül a jogosultak köre.
Vásárló A bentlakásos terápia nem büntetés, hanem esély egy új életre!
Márkázott tartalom | 2022. július 13. 10:52
Amikor valaki a függőségével odáig jut, hogy már nem elegendő a heti néhány alkalmas konzultáció egy szakemberrel, akkor a legjobb választás részt venni egy több hetes bentlakásos terápián. Ez elsőre rémisztőnek tűnhet, de ha megtesszük az első lépést, akkor már csak nyerhetünk vele.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG