3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A járvány miatt nem tudják elvégezni a helyszíni leolvasást, ezért a fogyasztóktól kérik, küldjék be az adatokat annak érdekében, hogy valós elszámolást készíthessenek az éves fogyasztásról. 

A mérőállás bejelentésére több csatorna is szolgál:

 • EnergiApp mobilalkalmazás
 • Online ügyfélszolgálat
 • Ingyenesen hívható ügyfélszolgálati telefonszám (+36 80/202-938 vagy a +36 20/30/70 938-3838)

A ELMŰ-ÉMÁSZ tájékoztatója megjegyzi: a mérőállások diktálásával kapcsolatosan fontos tudni, hogy azt csak egy adott diktálási időszakban lehet megtenni. A diktáláshoz arra kérik a fogyasztókat, hogy ellenőrizzék a számlájukon található várható leolvasás időpontját. Amennyiben a számlán nem találnak erről információt, lépjenek be a online ügyfélszolgálatba, ahol a diktálási időablakot a Mérőállás/Mérőállás bejelentése menüpontban lehet ellenőrizni.

(Fotó: depositphotos.com)
(Fotó: depositphotos.com)

Hogy néz ki a bejelentés a gyakorlatban?

EnergiApp mobilalkalmazással:

 • Regisztráljon az online ügyfélszolgálaton, a ker.elmuemasz.hu weboldalon.
 • Töltse le az alkalmazást telefonjára:
  Androidos készülék esetén: EnergiApp letöltése Androidra
  iOS készülék esetén: EnergiApp letöltése iOS-re
 • Lépjen be a "Beállítások" menüpontba, ami a menülista narancssárga sávjában, az Ön felhasználóneve melletti ikonnal érhető el.
 • Válassza a "Fényképes leolvasás" lehetőséget és fogadja el fogyasztási helyére (helyeire) a megállapodás(oka)t.
 • Ezután a főmenüből elérhető "Mérőállás bejelentése" menüpontban ellenőrizze a diktálási időszakot. Ha Önnek nem jelenik meg a diktálási időszak, akkor az éves mérőállás bejelentés még nem végezhető el. A mérőállás rögzítési időszakról értesítést küldenek a mobilalkalmazáson keresztül.
 • Fotózza le a mérőállást a fényképezőgép ikon megnyomásával és küldje be a mobilalkalmazáson keresztül. A fehér kereten belül legyen(ek) a mérőállás(ok) és jól látható(k) legyen(ek) a fogyasztásmérő(k) gyári száma(i) is. A bejelentés során annyi fényképet kell feltöltenie, ahány fogyasztásmérővel rendelkezik az adott fogyasztási hely(ek)en.
 • Az adatok ellenőrzése után a "Fényképes mérőóra állás rögzítése" gomb megnyomásával fejezze be a műveletet.

Az online ügyfélszolgálaton:

 • Regisztráljon az online ügyfélszolgálaton, a ker.elmuemasz.hu weboldalon.
 • Válassza a "Mérőállás bejelentés - Fényképes mérőállás bejelentés" menüpontot.
 • Fogadja el fogyasztási helyére (helyeire) a megállapodás(oka)t. A megállapodás elfogadásának lépéseiről az alábbi elérhetőségen találhat bővebb információkat: Útmutató letöltése pdf formátumban
 • A jogi nyilatkozat elfogadását követően válassza ki azt a vevőkódot és fogyasztási helyet, amelyre a bejelentést meg kívánja tenni. Kérjük, adja meg számokkal a leolvasott óraállás értékét, a leolvasás dátumát, majd csatoljon egy fényképet a leolvasott óraállás értékét, a leolvasás dátumát, majd csatoljon egy képet a leolvasott fogyasztásmérőről. A fényképen jól láthatónak kell lenni az aktuális óraállásnak, a fogyasztásmérő gyári számának, valamint vonalkódjának.
 • Az adatok ellenőrzése után a "Fényképes mérőóra állás rögzítése" gomb megnyomásával fejezze be a műveletet.

Telefonos ügyfélszolgálaton:

 • Hívja a +36 80/202-938 vagy a +36 20/30/70 938-3838 telefonszámot;
 • Adja meg az éves leolvasás időszakába eső felhasználási hely azonosítót.
 • Válassza a havi vagy éves elszámolási időszakra az 1-es menüpontot;
 • Billentyűzze be aktuális óraállását, majd nyomja meg a # gombot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Célba vették a konyhák új lakóit
Buksza blog | 2024. június 15. 09:25
A forró levegős sütők már nem számítanak újdonságnak, ami felkeltette a nagy élelmiszergyártók érdeklődését is. Úgy gondolják, ideje kiszolgálniuk az emberek új konyhai „játékszerét”.
Vásárló Nagy fekete pontot adhatnak a Tescónak
Buksza blog | 2024. június 14. 10:58
Ha a részvényesek jóváhagyják a juttatásait, akkor a Tesco vezérigazgatója 430-szor többet fog keresni, mint egy átlagos dolgozó. Ezt a befektetők egy része a cég hírnevét romboló döntésnek tartja. 
Vásárló Kormányzati meghívót kaphat a Lidl és az Aldi Kanadából
Buksza blog | 2024. június 12. 09:04
Kanadában a kormány lépéseket tett arra, hogy külföldi versenytársakat, például az Aldival és/vagy a Lidlt hívja az országba, hogy versenytársat kapjon a legnagyobb helyi boltlánc. 
Vásárló Gazdasági csapás jön? Egy meglepő mutatóból is kiderülhet
Buksza blog | 2024. június 12. 08:29
Akár esik, akár fúj, a hölgyek használnak szépészeti termékeket, ám nem függetleníthetik magukat attól, hogy mennyi pénzt költhetnek ezekre. Ebből fakad egy lehetőség a recessziók előrejelzésére.
Vásárló Percenként frissülő árakkal bombázhatják a vevőket a boltok
Buksza blog | 2024. június 12. 07:55
Olyan tempóban frissülhetnek az áruházi akciók a jövőben, hogy az akcióvadászoknak lényegében folyamatosan a boltban kellene maradniuk, mert csak így lesznek képesek lecsapni a legfrissebb árengedményekre.
Vásárló Megjött a rossz hír a kormánynak a választások előtt - a boltokból érkezett a pofon
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. június 7. 05:49
A hivatalos inflációs adatok egy nappal a választások után érkeznek, a Privátbankár Árkosár friss eredményei viszont már most olvashatóak. Az előző havi komolyabb árcsökkenés után ráfagyhat a vásárlók arcára a mosoly: sokat drágult májushoz képest a nagybevásárlás júniusban, és tavaly nyárhoz képest is minimális az árcsökkenés. Ha már választások, megnéztük, hol a legolcsóbb a krumpli, a narancs és a pezsgő.
Vásárló Mindent vitt a Lidl és a barátja a szomszédban
Buksza blog | 2024. június 5. 10:55
Akárcsak Magyarországon, Romániában is a Lidl az egyik legnépszerűbb áruházlánc. Évek óta első helyen áll, most megvédte a címét. 
Vásárló Olyan vásárlók jelentek meg a diszkontokban, akikre senki sem számított
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 5. 10:11
Váratlan eredményt hoztak az Egyesült Államokban készült piackutatások. A viszonylag jól élő fogyasztóknak ugyan lenne pénzük hagyományos áruházakban vásárolni, ám sokszor a diszkontokat választják.
Vásárló Megjelenik a tévéshop utóda Európában is a kínai siker után
Buksza blog | 2024. június 5. 09:11
Az elmúlt évtizedek tévéshopjait támasztja fel új formában Európában is a Zara divatáruházlánc azt követően, hogy a kínai vásárlókat már sikerült a pénztárhoz terelnie a régi-új módszerrel.
Vásárló Ha nem vigyázunk, óriási bukás lehet a foci Eb-ből
Privátbankár.hu | 2024. június 4. 15:56
A csoportmérkőzésekkel hamarosan kezdetét veszi a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokság, amely miatt jellemzően megnő az online sportfogadások száma, ezzel együtt annak kockázata is, hogy a kiberbűnözők különféle csalási módszerekkel kísérletet tesznek - elsődlegesen - pénzszerzés céljából, minél több személyes adat begyűjtésére, a sportfogadni vágyók esetleges naivitását, vagy figyelmetlenségét kihasználva. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH), a Szerencsejáték Zrt. (SZRT), az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a kibertérből érkező támadások elleni hatékony védekezés és a játékosok védelme érdekében egy közös figyelemfelhívó, információbiztonsági tudatosságnövelő kampányt indít.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG