Eltünteti a silány minőségű húskészítményeket a boltok polcairól a Magyar Élelmiszerkönyv legutóbbi módosítása - írja a Magyar Idők.
A napilap cikke szerint a Magyar Közlönyben megjelent rendelet többek közt a termékek sótartalmát, a zsír-fehérje arányokat és a készítmények hústartalmát szabályozza.
A legfontosabb változás, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben, amikor a gyártók a termék hústartalmába beleszámíthatták a mechanikailag lefejtett húst is, ami gyakorlatilag húsipari mellékterméknek felel meg, ezentúl a feltüntetett jelölés csak a valós hústartalmat tükrözheti. A többi változásról ebben a korábbi cikkünkben is foglalkoztunk már >>>>
Menczel Lászlóné, a Vágóállat- és Hús- Szakmaközi Szervezet és Terméktanács főtitkára a Magyar Időknek elmondta, a szabályozás változása egyértelműen a jobb minőséget igyekszik garantálni.