2p
Az ismert floridai tévés személy égési sérüléseibe halt bele, miután felrobbant az e-cigije.
Kép: ecigarettereviewed.com

A dohányzás árt az egészségnek, függetlenül attól, hogy hagyományos vagy elektromos formában végzi-e az ember. A BBC cikke szerint ráadásul az elektromos cigaretta egy rejtett veszélyére is fény derült még május elején, az ismert floridai televíziós producer, Tallmadge D’Elia ugyanis abba halt bele, hogy felrobbant az elektromos cigarettája. A balesetet egy, Fülöp-szigeteki gyártó, a Smok-E Mountain terméke okozta.

A tűzoltókat egy lángoló szobához riasztották május ötödikén, ahol megtalálták a 38 éves férfit, aki teste 80 százalékán szenvedett el égési sérüléseket, miután a felrobbanó e-cigije felgyújtotta a szobát. Az eszköz ráadásul olyan erővel robbant szét, hogy a boncolás során több darabot is találtak belőle a férfi koponyájába ágyazódva, ez okozhatta a halálát is. A tűzforgatag ellenére a tűzoltók relatíve kevés füstről számoltak be.

Lehet biztonságosan e-dohányozni ?

A balesetet az eszköz lítium-ion eleme okozhatta, ezek ugyanis hajlamosak felrobbanni szivárgás, hőhatás, vagy nagyjából bármilyen zavar esetén – egyebek mellett ezért is vannak kitiltva például repülőgépek fedélzetéről. Ezek használata okozott egyebek mellett óriási gazdasági veszteséget a Samsungnak, miután a Note 7-es széria telefonjainak akkumulátorai felrobbantak. Csak Amerikában 2009 és 16 között 195 baleset történt, 133 könnyebb és 38 komoly sérülést okozva.

A szakértők azt javasolják, hogy aki e-cigarettát használ, annak érdemes néhány óvintézkedést megtennie az eszköze érdekében, például ügyelni arra, hogy ne töltődjön túl, valamint az, hogy tartsák tokban az eszközt, lehetőleg ne érmék és elemek közelében. Csak azt a töltőt használjuk a cigarettához, ami az adott típushoz való és a termékkel érkezett, illetve ne töltsük egész éjszaka a cigarettát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Kénytelenek szembemenni a vásárlókkal a húspótlógyártók
Buksza blog | 2024. március 1. 10:46
Az eddiginél is erősebb ellenszélben próbálnak teret nyerni maguknak a húspótló termékek gyártói, miután úgy tűnik, hogy tőzsdei befektetőik nem díjazzák a vevők megnyerését célzó árkedvezményeket.
Vásárló Nagyon jó hírt kaptak, akik a slágertablettákra vágynak
Buksza blog | 2024. február 28. 12:10
A cukorbetegséget kezelő és a súlycsökkentő gyógyszerek kereslete messze meghaladja a kínálatot, amit jól tükröz ezeknek a készítményeknek a csillagászati ára. Ez várhatóan hamarosan változni fog.
Vásárló Óriási összegre érkezett egy jóslat: 3091 billió forint megy vásárlásra
Buksza blog | 2024. február 28. 09:06
Még inkább leáldozóban van a falusi életmódhoz tartozó önellátó élelmiszer-termelés, a gyorséttermek és a házhoz szállítás előtt viszont fényes jövő előtt áll egy frissen megjelent előrejelzés szerint.
Vásárló Mire számíthatnak a diszkontláncokban a vevők?
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. február 26. 05:44
Januárhoz képest minimálisan drágult a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés - a korábbiakhoz képest módosított - kosara. Ez két terméknek köszönhető leginkább. Októberhez képest azonban sok termék két számjegyű csökkenést könyvelhetett el. 
Vásárló Kitört a csokiháború, berágott a Milka gyártója
Buksza blog | 2024. február 24. 17:08
A színek "szent tehenek", ha meghatározott márkájú termékek, például édességek csomagolásához kapcsolódnak, ami lehetőséget adott egy holland csokigyártónak, hogy tiltakozó kampányt építsen rájuk. 
Vásárló Kiderült a bevásárlókocsik titka, rafinált trükk helyett másról szól a történet
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. február 23. 15:20
Mindenkinek volt már dolga összevissza kacsázó kerekű, imbolygó bevásárlókocsival, ami enyhén szólva nem járul hozzá ahhoz, amit az áruházláncok pr-osai „jó bevásárlási élménynek” szoktak nevezni.
Vásárló Hogyan rendezzük be időtálló módon az irodánkat?
Márkázott tartalom | 2024. február 22. 18:04
Egy iroda belső kialakítása izgalmas feladat, azonban sok felelősséggel jár együtt. A környezet, amiben dolgozunk, közvetlen hatással van a munkavégzés hatékonyságára, de a dolgozók jólétére is, ezért meg kell gondolni, hogy milyen döntéseket hozunk. Egy teljes körű felújítás igen költséges folyamat, ezért természetes, hogy időtálló megoldásokban gondolkodunk. De hogyan rendezhetjük be az irodát úgy, hogy minden fontos körülménynek megfeleljünk? Ezt vizsgáljuk az alábbiakban.
Vásárló Váratlan döntés a Pepcótól
Buksza blog | 2024. február 22. 11:02
Korábban még terjeszkedést tervezett a Pepco Ausztriában, most viszont az exitről döntött a cég.  
Vásárló Akár duplázhatja is az árakat a vörös-tengeri válság
Privátbankár.hu | 2024. február 19. 13:19
A támadások miatti hosszabb kerülőút csak a kisebbik baj, a krízis az egész világ szállítmányozási piacára komoly hatással van – és ezen keresztül a pénztárcánkra is.
Vásárló A boltláncoknak elege lett: a Lidl, a Tesco és a többiek közösen fordultak Brüsszelhez
Buksza blog | 2024. február 19. 10:55
Az elmúlt év ősze óta akadályozzák a Vörös-tengeren folyó hajózást a jemeni lázadók, ami túlcsordult az európai kiskereskedők tűrésküszöbén. Szakértők nem jósolják a helyzet gyors normalizálódását.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG