4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A főpróba nem sikerült: a rendőröknek kellett az éjjel intézkedniük a foci-ultrákkal szemben a Belvárosban. Ha attrocitás lesz a mai EB-sejeltezőn, hosszú időre zárt kapuk mögé kényszerülhet a válogatott.

Az éjszaka futball-huligánok garázdálkodtak a Belvárosban. Az Index tudósítása szerint a magyar ultrák a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre a fővárosba érkezett román szurkolókkal futhattak össze.

A Police.hu jelentése szerint éjfél körül a Dob utca irányából az Erzsébet tér felé tartva egy mintegy 100-120 főből álló csoport tagjai randalírozni kezdtek, hanggránátokkal zajt okoztak. A csoport tagjai közül többen a kiérkező rendőri egységek felé utcai szemetes edényeket, székeket, italos üvegeket dobáltak, több rendőrautóban anyagi kárt okoztak.

A garázdákat a rendőrök megfékezték. Tizenhat főt fogtak el és állítottak elő garázdaság bűntett elkövetése miatt és további két személyt, akik egy intézkedő rendőrt is fellöktek. A hivatalos személy ellen elkövetett erőszak bűntett ügyében keletkezett iratokat a rendőrség az illetékes ügyészség felé továbbítja.

Budapest rendőrfőkapitánya a garázdaság körülményeinek teljes körű tisztázása érdekében nyomozócsoport felállításáról döntött, amely megkezdte az összes rendelkezésre álló kamerafelvétel beszerzését, valamint azok elemzését, értékelését.

Az Index helyszíni tudósítása szerint komoly rendőri erő érkezett a randalírozók megfékezésére, akiket utána a Lánchídig kergettek.

Komoly szankciókat kockáztatunk

Az éjszaka tehát már forró volt a hangulat. A Nemzeti Sport mai számában a kulcsfontosságú, ráadásul politikai töltetű mérkőzés előtt, a korábbi válogatott játékos, ma UEFA-ellenőr, Esterházy Márton figyelmeztet arra, hogy a korábbi szurkolói viselkedés miatt Magyarország „próbaidőn van”, azaz, ha 5 éven belül újra valami történik a stadionon belül, vagy közvetlen környezetében, az európai szövetség újra bezárathatja a stadiont.

Emlékezetes, 2013. március 22-én zártkapus meccsen fogadtuk a román válogatottat világbajnoki selejtezőn. A mérkőzés döntetlen lett, holott győzelem esetén a magyar csapatnak jó esélye lett volna legalább a pótselejtezőt érő 2. hely megszerzésére a csoportban. A mérkőzés és a döntetlen az addig emelkedő formát mutató, Egervári Sándor által vezetett csapat morális széteséséhez vezetett, amely ősszel a bukaresti 0-3-mal csúcsosodott ki.

Az akkori stadionbezárás közvetlen oka a 2012. augusztus 15-i Magyarország-Izrael mérkőzés volt, ahol a magyar ultrák táborában izraeli zászlót égettek. Múlt év ősszel a magyar csapat Romániában 1-1-es döntetlentz ért el, s habár az ottani román szurkolók (és a mérkőzés előtt több sajtótermék) is meg nem engedhető, uszító rigmusokat, transzparenseket – egyebek mellett az Erdély Romániához csatlakozásáról (Magyarországtól való elszakadásról) döntő Gyulafehérvári román naggyűlésre emlékeztető 1918.12.01. dátumot tarttalmazó táblákat – mutattak fel, az európai szövetség a magyar szurkolókat is megbüntette.

Visszaesők” vagyunk

Mivel visszaesőnek minősülünk, most semmiféle agressziót, rasszista, kirekesztő megnyilvánulást nem tűr majd el az UEFA, amely kiemelt kockázatúnak minősítette a mai meccset. Esterházy Márton szerint nem érdemes az ellenőrök jóindulatában bízni, mert kötelességük, hogy mindenről feljegyzést készítsenek, így nem hunyhatnak szemet afelett sem, ha az óriási tömegben mondjuk csak 10-20 magáról megfeledkező „szurkoló” csinálja a fesztivált.

Aligha véletlen, hogy a mérkőzés előtt a magyar válogatott játékosai hirdetésekben kérték am szurkolókat, hogy sportszerűen biztassák őket a meccsen. A hírek szerint a stadionon kívül is többezren szurkolnak majd a Népligetben.

Címkék: Vásárló Foci Eb UEFA

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Visszafordultak a magyar diszkontok
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. április 22. 05:31
Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár. 
Vásárló Miért nehéz fogást találni a legnagyobb boltláncokon?
Buksza blog | 2024. április 21. 13:16
A kereskedés a legősibb mesterségek közé tartozik, ám egy friss tanulmány szerint nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy talpon maradhat az a kereskedő, aki csak a kereskedői szimatára támaszkodik.  
Vásárló Kihívás, szórakozás és megmérettetés is; minden, amit a futóversenyekről tudni kell!
Márkázott tartalom | 2024. április 19. 10:51
A futás egy olyan természetes mozgásforma, amely egyszerűen kivitelezhető, nem igényel komoly anyagi beruházást, hatékony a test számára, ráadásul könnyen beiktatható a napirendünkbe. 
Vásárló Automatikusan megírt SEO szövegekkel a nagy kínai áruház ellen?
Márkázott tartalom | 2024. április 18. 12:11
Az újdonsült nagy kínai webáruház idehaza is tarol, így nem véletlen, hogy a hazai cégek többek között automatikusan megírt SEO szövegekkel és egyéb marketingmegoldásokkal is próbálnak tenni a cég térnyerése ellen. Mivel árban egyszerűen lehetetlen velük versenyezni, így nincs más lehetőség, minőségben és vásárlási élményben kell, még akkor is, ha ez sem olyan egyszerű.
Vásárló Nekiment a Temunak a legendás márka
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. április 18. 08:42
Régi gondja a legismertebb márkáknak, hogy a hamisítók olyan árukkal bombázzák a vásárlókat, amelyek nagyon hasonlítanak legendás termékeikre, és a végeláthatatlan pereskedés nem segít rajtuk.
Vásárló Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Penny tulajdonosa: teljesen új boltot nyitott Berlinben
Buksza blog | 2024. április 17. 10:43
A vegán étkezés egyre inkább „divatba jön”, ha lehet így fogalmazni, amivel igyekeznek lépést tartani az élelmiszergyártók is. Eljött az ideje annak, hogy a kiskereskedők is csatasorba álljanak.
Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
Vásárló Környezetvédelem a társasjáték csomagolásoknál
Márkázott tartalom | 2024. április 11. 09:41
Egyre gyakoribb, hogy a társasjátékok esetében is mind inkább odafigyelnek a csomagolásra. Ezzel előtérbe került az a törekvés, hogy ez az iparág is egyre “zöldebb” legyen. Kérdés persze, hogy a játékok minőségére és sérülékenységére mindez nincs-e negatív hatással?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG