UEFA
Vállalat UEFA-pénzből egyeduralom: lesz-e a Fradiból az NB I Sheriffje? 
Marosi Gergely | 2021. szeptember 19. 06:09
Szeptember harmadik hetében megkezdődött az európai labdarúgókupák csoportköre, a Ferencváros az Európa-liga főtábláján a német Bayer Leverkusennel, a spanyol Betisszel és a skót Celtickel vív meg a továbbjutásért. A Fradi az első magyar klub, mely egymás után háromszor kvalifikálta magát csoportkörbe európai kupában, ezzel jelentős plusz bevételi forráshoz jutott. Ahogy a környező országokban, Magyarországon is erős dominanciát hozhat ez, az UEFA-tól érkező pénz és a megszerzett presztízs hosszú időre elszakíthatja a zöld-fehéreket riválisaiktól.
Vállalat Úttörő változások jöhetnek az angol futballban, szigorít az UEFA 
Pásztor András | 2021. május 22. 05:44
A Szuperliga és elbukása még mindig nagyon komoly hullámokat ver, főleg Angliában. A brit kormány létrehozott egy testületet, amely az angol futballt hivatott átvilágítani - a szurkolók segítéségével. A szurkolói csoportok tiltkozása néhol erőszakos formát öltött, és több helyen fogalmaztak meg a klubok irányítására vonatkozó javaslatokat, hogy miként kellene őket bevonni a klubok irányításába. Tegnap a Liverpool vezetői és szurkoló csoportjai jutottak olyan elvi megegyezésre, amely alapvetően alakíthatja át az angol futballt. A topfutball elmaradt bevételei eközben 9 milliárd euróra nőnek az UEFA szerint. Ezért az európai futball irányító testülete olyan lépéseket tervez, amelyek a játékosok fizetését és átigazolási díjait szorítaná fenntartható keretek közé. Pont ahogy a Szuperliga kiötlői javasolták.
Makro / Külgazdaság A Szuperliga-puccs összeomlott, de a futballt szétfeszítik az ellentmondások - A hét videója 
Marosi Gergely - Izsó Márton | 2021. április 23. 19:51
Az április 18-án bejelentett európai labdarúgó Szuperliga április 20-ra kárörvendő kacaj közepette már hamvába is holt. A sorozat viszont még feltámadhat, a világ futballját ugyanis szétfeszítik az ellentmondások. Marosi Gergely sportújságíró elemzi a történéseket.
Vállalat Életre kelt a jeti, a Szuperliga felrúgja az eddigi szabályokat 
Marosi Gergely | 2021. április 19. 14:44
Az európai futball kereteit feszegeti az a közlemény, amelyet vasárnap éjjel 12 topklub egyszerre hozott nyilvánosságra. Ebben az érintett angol, spanyol és olasz csapatok bejelentették egy szakadár Szuperliga megszervezését. Az UEFA szankciókkal fenyeget és válságtanácskozásokat tart, az elszakadásból futballháború lehet.
Makro / Külgazdaság Mi a járványhelyzet az Európa-bajnokság városaiban bő két hónappal a torna kezdete előtt? 
Tiszai Balázs | 2021. április 7. 18:14
Nyakig a koronavírus harmadik hullámában egyelőre aligha érezni, de már itt van a kanyarban a tavalyról idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokság, melynek egyik helyszíne a Puskás Aréna. Tegnapig minden házigazda leadta az UEFA-nak, hogy hány szurkolót tervez beengedni a meccsekre - járvány ide, járvány oda, a zárt kapus megoldás szóba se jöhetett. Megkérdeztük az MLSZ-t, nálunk mire lehet számítani, és nem hivatalosan kaptunk is néhány információmorzsát, aztán azt is megnéztük, hogy az elérhető adatok alapján jelenleg mennyire súlyos a Covid-helyzet a szervező országokban.
Benchmark A koronavírus miatt lett Budapest Európa futball-fővárosa 
Marosi Gergely | 2021. március 21. 17:01
Budapesten több európai kupamérkőzést rendeztek 2021-ben, mint a kontinens bármely más városában. Mondhatjuk, Budapest lett az európai focifőváros. Közben a koronavírus-világjárvány újabb hulláma rekordokat dönt itthon, az egészségügy óriási nyomás alatt dolgozik, s szigorú korlátozások sorát kell betartanunk. Jelent-e kockázatot a rendezés, s egyáltalán, mi az értelme?
Makro / Külgazdaság Az UEFA lefújta a foci Európa-bajnokságot 
Privátbankár.hu | 2020. március 17. 14:00
A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották a tornát.
Makro / Külgazdaság Már 3,3 millió forint az átlagfizetés az NBI-ben  
Székely Sarolta | 2020. január 20. 16:03
Az elmúlt néhány évben olyan ütemben növekedtek a focista fizetések idehaza, hogy azok megfelelnek a régiós szintnek. Sőt, könnyen előfordulhat, hogy 2019-ben már a top20 európai klubok táborát fogja gyarapítani Magyarország a bérkiadások alapján.
Vállalat Új helyen érhetik majd el a rajongók a Bajnokok Ligája meccseket 
Privátbankár.hu | 2019. november 26. 20:00
Az európai foci kormányzó szerve azért vág bele az online kísérletbe, mert a tévécsatornák nem hajlandóak még több pénzt fizetni a közvetítési jogokért.
Makro / Külgazdaság Számolatlanul ömlik a pénz a magyar fociba, meglett az eredménye 
Székely Sarolta | 2019. augusztus 13. 14:00
Mostantól nincs helye a károgásnak, nincs helye a kritikának, a fociba ölt milliárdoknak tökéletes helye volt ott, ahova mentek. Megcsillant a reménysugár, és a magyar foci kezd kikecmeregni a gödörből?
Vásárló Megvan a döntés: itt lesz a 2024-es foci Eb 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 27. 17:00
Németország rendezi a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot - döntött az európai szövetség.
Makro / Külgazdaság Csányi Sándor lesz a FIFA új alelnöke 
Privátbankár.hu | 2018. február 26. 13:12
Az MLSZ vezetője az első olyan magyar sportdiplomata, aki választás után szerezte meg ezt a befolyásos tisztséget.
Makro / Külgazdaság Kizárták az oroszokat az Eb-ről 
Privátbankár.hu | 2016. június 14. 13:31
Az UEFA felfüggesztett kizárással büntette az orosz válogatottat a huligánok miatt. Hajszálon múlik, hogy hazaküldik.
Vásárló Te köztük vagy? Megvan, kik nézhetik élőben az Eb-t 
Privátbankár.hu | 2016. február 5. 17:10
Kisorsolta az UEFA a nyertes jegyigénylőket a magyarok Eb-mérkőzéseire.
Vásárló A foci Eb-n szurkolnál a magyaroknak? Itt van, mennyibe kerül! 
Gärtner Martina | 2015. november 16. 11:48
Milyen mélyre kéne a zsebünkbe nyúlnunk, ha élőben szeretnénk végigkövetni a magyarok szereplését a foci Eb-n? Meglepő módon a jegyekért nem kell egy vagyont fizetni - persze nagy kérdés, meddig jut a magyar csapat, és hogy a kapu mögött őrjöngenénk, vagy full extrás szórakozásra vágyunk.
Vásárló Európa kitaszíthatja Magyarországot ma este  
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 4. 10:19
A főpróba nem sikerült: a rendőröknek kellett az éjjel intézkedniük a foci-ultrákkal szemben a Belvárosban. Ha attrocitás lesz a mai EB-sejeltezőn, hosszú időre zárt kapuk mögé kényszerülhet a válogatott.
Makro / Külgazdaság Magyarország megpályázza a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot 
Zsiborás Gergő | 2013. szeptember 10. 15:40
A kormány egyetértésével a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínére - jelentette be Csányi Sándor MLSZ-elnök kedden.
KKV Ez a Barcelona verhetetlen  
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 2. 16:48
Hiába húzódik 5 éve a nemzetközi pénzpiaci válság, az európai klubfutball mit sem érez ebből. És ebben nemcsak az utóbbi években az európai piacon megjelent arab befektetőknek van szerepük, az utánpótlás nevelésre nagy hangsúlyt fektető klubok azt mutatják, minden pénzt megér egy-egy tehetség gondozása.
KKV Daimler mellett az UEFA-val is leszerződött a gumiabroncsgyár  
Privátbankár.hu | 2012. június 25. 15:12
A BMW és a Volkswagen után a Daimlernek is szállít gumiabroncsokat a Hankook, és hamarosan szponzori szerződést köt az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) - írta hétfőn a Handelsblatt.
Makro / Külgazdaság Mentőcsomaggal az Eb-döntőbe: a görögök Merkelt kérték, meg is kapják  
Zsiborás Gergő | 2012. június 21. 06:24
Labdarúgás egy újabb sorsdöntő EU-csúcs árnyékában. Felállítottuk a maastrichti táblát, ahol nem elég pár bicikli csel a győzelemhez.
Utazás Egymillió szurkolót vár Lengyelország: megéri nekik az Eb?  
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 18:33
A lengyelek közel egymillió külföldi szurkolót várnak a lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság idején.
Karrier Az a gond, hogy a focisták bére gyorsabban emelkedik, mint a klubok bevétele 
Privátbankár.hu | 2012. június 2. 17:39
A válság ellenére az európai futballpiac négy százalékkal tudta növelni bevételeit. Az angol Premier League változatlanul a vezető bajnokság pénzügyileg, szorosan követi a német Bundesliga. Még a válságtól erősen sújtott Spanyolországban is nőttek a bevételek, igaz, nagyon egyenletlenül, sok kisebb klub veszteséges. Nagy probléma, hogy játékosok bére gyorsabban nő, mint a bevételek.
Utazás Tippekből nincs hiány: fogyasztói jótanácsokat kapnak az EB-re utazó szurkolók 
Privátbankár.hu | 2012. június 1. 15:50
Az Európai Bizottság és az UEFA „fogyasztói tippekkel” látja el az EURO 2012-re utazó szurkolókat. Szállodai szolgáltatások, elveszett csomagok, törölt repülőjáratok vagy egészségügyi problémák, legalább tanácsokkal segítenek-
Biztosítás Napi 27 ezer dollárt is érhet egy sérült focista  
Privátbankár.hu | 2012. május 30. 09:45
A FIFA új biztosítási konstrukciója fedezi majd a a válogatott meccseken megsérülő játékosok kezelésének költségeit a klubok helyett. Játékosonként maximum évi 9,7 millió dollárt kaphatnak a klubok – döntött pénteken a küldöttek a FIFA 62. kongresszusán, Budapesten.
KKV A MasterCard továbbra is az európai klubfutball elitje mellett  
Privátbankár.hu | 2012. február 13. 15:45
A MasterCard meghosszabbította együttműködését az európai labdarúgó szövetséggel, így továbbra is a világ egyik legnépszerűbb sportrendezvényének kiemelt támogatója marad.
Ingatlan Negyvenmilliárd forintból épül újjá a Puskás Stadion  
MTI | 2011. november 4. 12:31
Megtárgyalta és elfogadta a kabinet a Puskás Ferenc Stadion újjáépítésével kapcsolatos koncepciót, amely bontással együtt körülbelül 40 milliárd forintba fog kerülni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG