1p
A lengyelek közel egymillió külföldi szurkolót várnak a lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság idején.

A Dziennik Gazeta Prawna című lengyel gazdasági-közéleti napilap számításai szerint a turisták legalább 800 millió zlotyt (185 millió euró) költhetnek a kontinensviadal idején.

16 válogatottból 13 Lengyelországot választotta

A lengyelek még továbbjuthatnak a csoportjukból. Fotó: UEFAA Forbes gazdasági hetilap honlapján olvasható becslések arra utalnak, hogy 2,1 százalékos többlet GDP-növekedés várható az Eb következtében a 2008-2020 közötti időszakban, ami legalább 27,9 milliárd zlotynak (6,42 milliárd euró) felel meg. A számítások szerint közel 40 ezer munkahely is létrejött a viadal szervezésével kapcsolatban.

A Lengyelországban szállással rendelkező 13 válogatott - köztük a lengyel is - naponta összesen 227 ezer eurót fizet szállásáért: meg nem erősített sajtóértesülések szerint a legdrágább a portugálok edzőtábora (napi 33 ezer euró), míg a legkevesebbet a világbajnok spanyolok költenek (napi 4,7 ezer euró).

Több olyan válogatott is van, amely a meccseit Ukrajnában játssza, de Lengyelországban szállt meg, a beígért szállodák ugyanis Ukrajnában nem készültek el, ami van, nagyon drága, ráadásul sok szövetség a biztonsági helyzet miatt is aggódott, így inkább a lengyeleket választotta vendéglátónak.

Nagy gól lesz? Először rendez futball Eb-t Kelet-Európa. Fotó: UEFAA szakértők ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy több millió eurót is veszíthet Lengyelország, mert engedett az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) követeléseinek: a lengyelek az Eb szervezési jogának fejében garantálták, hogy nem adóztatják egyebek között a játékosok, a bírók és az edzők jövedelmét. Azt is szavatolták, hogy a szövetség Svájcban bejegyzett társaságait az általános forgalmi adón kívül nem terhelik sem osztalékadóval, sem licencdíjakkal, sem más jellegű adókkal. Ennek következtében még a 40 millió zlotyra (9,2 millió euró) becsült jegyárbevételnek is a közel negyedét vissza kell téríteniük a szövetségnek az általános forgalmi adó elszámolása gyanánt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Utazás Miért érdemes itthon nyaralni, hosszú hétvégézni? Szavazzon!
Eidenpenz József | 2019. június 7. 15:30
Azt mondja a miniszter, belföldön is lehet nyaralni. Van, aki így tesz, van, aki nem, de mik a fő okok? Szavazzon! Előző szavazásunkat pedig egy német áruházlánc nyerte.
Utazás Így kezdődött az évad a Balatonon
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 16:14
Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ünnepélyes évadnyitóval és a tó megkoszorúzásával szombaton elkezdődött a balatoni turisztikai és vitorlásszezon.
Utazás Ezeket az utakat zárják le holnap Budapesten
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 14:23
Rendezvények és építési munkálatok miatt Budapest több pontján nehéz lesz közlekedni a hétvégén.
Utazás Vegyi incidens miatt volt lezárva a londoni City repülőtere
Privátbankár.hu | 2016. október 22. 09:29
Lezárták pénteken egy időre a londoni City repülőteret, miután az a gyanú merült fel, hogy valamilyen vegyszer kerülhetett a terminál levegőjébe. A speciális felszerelésekkel kivonult tűzoltóság nem talált veszélyes anyagot, így a légikikötőt péntek este ismét megnyitották.
Utazás Egyiptom helyett idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. február 27. 09:42
Egyiptom helyett az idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok az előfoglalások adatai alapján - közölte az Invia online utazási ügynökség az MTI-vel.
Utazás Ebben a városban már nyomozók keresik az illegális szálláskiadókat
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 1. 08:27
Álruhás nyomozókkal is kutatnak Barcelonában az adót nem fizető illegális szálláskiadók után, miközben új adót vetettek ki rájuk és korlátozzák az új engedélyek kiadását. Csakhogy ez egyelőre szélmalomharcnak tűnik, 14-szer annyi illegális szobakiadó lehet, mint amennyi hivatalos. A város közben nyugodtan kiteheti a megtelt táblát.
Utazás Jó a rajt: így indult az év a szállodásoknak
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 10:21
A legfrissebb adatok szerint az év első két hónapjában 10 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma a szállodákban. Nincs ok a panaszra: a külföldiek is szép számmal jöttek, főleg a brit és amerikai vendégek száma ugrott meg drasztikusan, az oroszok továbbra is elmaradnak.
Utazás Már két ötcsillagos strand van az országban: ez az egyik
Privátbankár.hu | 2015. május 2. 15:38
Ötcsillagos minősítést kapott a hajdúszoboszlói strand, eddig csak egy ilyen strandunk volt.
Utazás BKK bérlete van? Így autózhat vele ingyen
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 11:30
Újabb szintre tört be a közösségi autózás: BKK bérlettel havidíj nélkül, fél órás távra vehetjük kölcsön az Avalon autóit.
Utazás Ma estig biztos kitart a magyar-lengyel barátság - Hajrá magyarok!
Nagy László Nándor | 2015. április 25. 10:41
Nagy Lajos óta nem volt ennyire magyar Krakkó - a korábbi lengyel királyi székhelyen ma bizonyosan percenként hallhatunk magyar szót, hiszen nagyjából 3-4 ezer magyar szállta meg a várost a divizíó IA világbajnokság - számunkra - döntőjére készülve. Ma este az elitligába jutásért játszik magyar jégkorong-válogatott.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG