A nyár ízei üvegbe töltve
A mézzel vagy cukorral beízesített és tartósított gyümölcspép története egészen a középkorig nyúlik vissza. A fagyasztószekrény feltalálása előtt nem is volt más lehetőség a nyári gyümölcsök tartósítására, mint a lekvárfőzés, ami sűrű gyümölcspép készítését jelenti.
A nyár ízeiből érdemes későbbre tartalékolni. Ha tepsiben vagy nagy lábasban, folyamatos kevergetéssel jól felfőzzük a lekvárt, arra tartósítószer nem szükséges. Legfeljebb egy késhegynyi szalicilt lehet a lekvár tetejére hinteni, közvetlenül az előre melegített befőttesüveg lezárása előtt.
A kész lekvárt a felfőzés után „dunszt”-ba teszik, vagyis vastagon betakarva akár 2 napig is hagyják lassan hűlni. A szárazdunszt bevált módszer a forralás ellenére megtalálható mikroorganizmusok elpusztítására.
Szezonális ízek egész évben a KolbászPosta.hu-nál
A Bioszolg Kft. húskészítmény nagykereskedés által üzemeltetett, elsősorban húskészítményeket áruló KolbászPosta.hu különlegességei közé tartozó lekvárok különböző ízesítéssel kaphatók. A hazai közönség által legkedveltebb gyümölcsök közül válogathatsz. Az Univer magas minőségű termékei között biztosan Te is megtalálod a kedvedre valót.
A prémiumminőségű lekvárok kiválóságának titka a kifogástalan gyümölcsalapanyag. A hozzáadott cukor nem csak édesít, tartósít is. Segít a felesleges víz elpárologtatásában, így sűríti a gyümölcsöt. Szilvából és cseresznyéből cukor nélkül is készülhet lekvár, míg a többi gyümölcsöt a mag nélküli, nyers gyümölcs súlya szerint kell cukrozni.
Lekvárkülönlegességek mindenkinek
A nyár ízeinek, aromáinak megőrzése során az Univer lédús, édes, puha húsú gyümölcsöket használ fel. Az örök kedvenc a kajszi sárgabarack, aminek lekvárja a palacsinták megunhatatlan tölteléke. A friss, üde nyári ízek natúr és különleges hozzávalók, illetve fűszerek kombinációjából állnak össze. Az eperlekvárok ellenállhatatlan illatú és édes, lédús eperből készülnek, míg a meggylekvárok kellemesen édes-savas ízű gyümölcshúsból készülnek, ami mellé az édesebb ízesítés dukál.
Cukorbeteg vásárlóknak diabetikus befőzőcukorral készítenek lekvárokat. A csökkentett energia- és cukortartalmú lekvárok hozzáadott glükózt és szacharózt nem tartalmaznak. A 100% tömény gyümölcsvelő maga a konzervált természet. Fogyasztása mindenkinek ajánlott, aki figyel az egészségére.