3p
A gépjármű flotta nyilvántartása sokrétű és nem könnyű feladat. A saját flotta nyilvántartása sokban különbözik a kereskedők nyilvántartásaitól, mivel ez utóbbinál a flottákat ügyfelenként kell kezelni. Az sem mellékes, hogy az Önök cége milyen feladatokat vállal át az ügyfelektől a flotta kezelésében. Ehhez adunk az alábbiakban néhány tanácsot.

Nyilvántartó szoftverek

Az autókereskedő cégeknél elengedhetetlen egy hatékony ügyfél- (CRM) és flotta nyilvántartó szoftver, amelyek ráadásul össze vannak kapcsolva, vagy a flottakezelő program tartalmaz CRM modult. A flotta nyilvántartásnak információt kell szolgáltatnia az összes engedélyről, vizsgáról, autópálya matricáról, üzemben tartóról cégenkénti bontásban.

Teljes üzleti folyamat lefedése

Az optimális megoldás az, ha a flottanyilvántartó program az ajánlat készítéstől az utánkövetésig a teljes értékesítési folyamatot végig tudja kísérni anélkül, hogy a már berögzített adatokat újra meg kellene adni. Ilyen például a SeaFleetnél elérhető flottakezelő szoftver. Fontos, hogy egy ajánlatból néhány kattintással lehessen szerződést készíteni. Elvárható egy szoftvertől az is, hogy figyelmeztessen a műszaki vizsgák és az autópálya matricák lejáratára.

Bérlet, tartósbérlet, lízing

A bérleti és lízing konstrukcióknál a szoftvernek biztosítania kell az automatikus számlázást és követnie kell a díjak beérkezését is. Praktikus megoldás, ha a díjakról nem csak forintban, hanem devizában is tud számlát kiállítani a program.

Számlázás

A számlázásnál a lehető legteljesebb automatizmusra kell törekedni. A bejövő (szállítói) számlákat sem árt, ha tudja kezelni a program, mert így a bevételek és költségek jobban átláthatók. Érdemes figyelembe venni, hogy a flotta nyilvántartó program tud-e kommunikálni a könyvelő programmal. Praktikus funkció lehet például az automatikus fizetési felszólítás vagy az automatikus díjbekérő küldés is. Devizás számláknál előnyös, ha a számla idegen nyelven is tartalmazza a legfontosabb adatokat, ha az ügyfél ezt igényli.

Űrlapok, nyomtatványok

A formanyomtatványok kezelésénél jogos ügyféligény, hogy a rendszer legyen testre szabható és rugalmas, adjon lehetőséget a saját űrlapok készítésére és kezelésére.

Lekérdezési és szűrési lehetőségek

Ha már ennyire sok adatot tárol a program a járművekről és az ügyfelekről, elvárható, hogy ezekre az adatokra keresni is lehessen, legyen sokféle szűrési opció, és a leszűrt adatokat ki lehessen exportálni felhasználóbarát formában és tartalommal.

Összegzés

A flottakezelő szoftver kiválasztásánál egy autókereskedő vagy flottaüzemeltető cégnek rengeteg szempontot kell mérlegelni. Fontos a moduláris felépítés és a skálázhatóság, valamint a felhasználóbarát működés is. A legjobb, ha a szoftver funkcionalitása a kezelt flottával együtt növekszik, hiszen kis flottánál jobban átlátható az adatmennyiség, míg egy bizonyos méret felett már átláthatatlanná válik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Muszáj árat csökkentenie az Ikeának, "titokzatos" kedvezményeket lengetett be a cég
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. december 2. 14:17
Az Ikea - a cég állítása szerint - igyekezett elkerülni az áremeléseket még akkor is, ha költségei növekedése miatt ez a profit rovására ment. A bútor-kiskereskedőnél úgy látják, hogy újabb engedményekre lesz szükség. Az egyelőre nem derül ki, hogy mely termékeket érinti a lépés. 
Vásárló Újít a Tesco: változás jöhet a kasszáknál?
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 16:03
Két évvel ezelőtt mutatta be a Tesco GetGo nevű elszámolási megoldását, azt az önkiszolgáló fizetési lehetőséget, amelyben a vásárlónak nem kell bajlódnia a vonalkódok leolvasásával. A kísérlet bővül.
Vásárló Tiltás a Sparnál: a boltlánc hallgatott a vásárlókra és leszámolt a sokat támadott édesítőszerrel Ausztriában
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 12:41
Az ausztriai Spar "kivette" saját márkás tejtermékeiből az aszpartám édesítőszert. 
Vásárló Érdekes jóslat jelent meg Lidlről, a Tescóról és a többi boltláncról
Buksza blog | 2023. november 29. 16:04
A legnagyobb boltláncok - köztük a Tesco és a Lidl - a piaci súlyuknál fogva fordulatot hozhatnának a húsfogyasztásban és ezzel a környezetvédelemben néhány éven belül.
Vásárló Erre vártak az autósok: péntektől csökken a benzin ára
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 11:01
577 forintot kell majd fizetni egy literért.
Vásárló Hogyan működik a mobilfizetés?
Márkázott tartalom | 2023. november 27. 09:33
A hazai bankok többségénél van lehetőség mobilfizetésre: ilyenkor a mobiltelefon helyettesíti a bankkártyát. A Magyarországon is egyre népszerűbb fizetési megoldásra a legtöbb okostelefon képes, ám néhány egyéb szempontra is érdemes odafigyelni.
Vásárló Ezek a családtámogatások vehetők igénybe 2024-ben
Márkázott tartalom | 2023. november 27. 08:37
2024 új lehetőségeket is hoz a családtámogatások terén, egyes támogatások ugyan megszűnnek, de újak is kerülnek bevezetésre. A money.hu szakértői összegyűjtötték, milyen állami támogatásokat, kedvezményeket, juttatásokat vehetnek igénybe jövőre a családok.
Vásárló Mennyiért lehet bevásárolni a magyar diszkontokban? Itt a Privátbankár Diszkont Árkosár legfrissebb felmérése
Csernátony Csaba | 2023. november 27. 05:42
Tartották magukat novemberben is a diszkontláncok, a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára alig változott októberhez képest. Tehát a drágulás elmaradt, igaz, egyelőre várni kell az árak csökkenésére is.
Vásárló Itt a fordulat: vesztésre állnak a boltok online riválisai
Buksza blog | 2023. november 24. 09:31
Rossz idők járnak az online élelmiszer-forgalmazó cégekre: a járvány alatt felfutó elektronikus vásárlás után egyre inkább visszatértek a vevők a fizikai boltokba. Az Egyesült Államokban például az élelmiszerek mintegy 11 százaléka talál gazdára az interneten. Magyarországon is hasonló a helyzet: itt az elszálló árak miatt tértek vissza sokan a boltokba.
Vásárló Jönnek az új "árcímkék", érdemes tisztában lenni a boltok bűvésztrükkjeivel!
Buksza blog | 2023. november 22. 11:20
Az elmúlt évben nagyon árérzékennyé váltak a vásárlók, ezért kulcskérdés lett az árazás. A következő évben tovább folyhat a vásárlók „elbűvölése” a jó ármeghatározással.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG