BUX
32 065.14
-2.82%
-929.00
OTP
9 390.00
-7.31%
-740.00
MOL
1 885.00
+0.96%
+18.00
RICHTER
5 800.00
-0.17%
-10.00
MTELEKOM
351.00
-2.50%
-9.00
 
2020. január 16. 10:28

A gépjármű flotta nyilvántartása sokrétű és nem könnyű feladat. A saját flotta nyilvántartása sokban különbözik a kereskedők nyilvántartásaitól, mivel ez utóbbinál a flottákat ügyfelenként kell kezelni. Az sem mellékes, hogy az Önök cége milyen feladatokat vállal át az ügyfelektől a flotta kezelésében. Ehhez adunk az alábbiakban néhány tanácsot.

Nyilvántartó szoftverek

Az autókereskedő cégeknél elengedhetetlen egy hatékony ügyfél- (CRM) és flotta nyilvántartó szoftver, amelyek ráadásul össze vannak kapcsolva, vagy a flottakezelő program tartalmaz CRM modult. A flotta nyilvántartásnak információt kell szolgáltatnia az összes engedélyről, vizsgáról, autópálya matricáról, üzemben tartóról cégenkénti bontásban.

Teljes üzleti folyamat lefedése

Az optimális megoldás az, ha a flottanyilvántartó program az ajánlat készítéstől az utánkövetésig a teljes értékesítési folyamatot végig tudja kísérni anélkül, hogy a már berögzített adatokat újra meg kellene adni. Ilyen például a SeaFleetnél elérhető flottakezelő szoftver. Fontos, hogy egy ajánlatból néhány kattintással lehessen szerződést készíteni. Elvárható egy szoftvertől az is, hogy figyelmeztessen a műszaki vizsgák és az autópálya matricák lejáratára.

Bérlet, tartósbérlet, lízing

A bérleti és lízing konstrukcióknál a szoftvernek biztosítania kell az automatikus számlázást és követnie kell a díjak beérkezését is. Praktikus megoldás, ha a díjakról nem csak forintban, hanem devizában is tud számlát kiállítani a program.

Számlázás

A számlázásnál a lehető legteljesebb automatizmusra kell törekedni. A bejövő (szállítói) számlákat sem árt, ha tudja kezelni a program, mert így a bevételek és költségek jobban átláthatók. Érdemes figyelembe venni, hogy a flotta nyilvántartó program tud-e kommunikálni a könyvelő programmal. Praktikus funkció lehet például az automatikus fizetési felszólítás vagy az automatikus díjbekérő küldés is. Devizás számláknál előnyös, ha a számla idegen nyelven is tartalmazza a legfontosabb adatokat, ha az ügyfél ezt igényli.

Űrlapok, nyomtatványok

A formanyomtatványok kezelésénél jogos ügyféligény, hogy a rendszer legyen testre szabható és rugalmas, adjon lehetőséget a saját űrlapok készítésére és kezelésére.

Lekérdezési és szűrési lehetőségek

Ha már ennyire sok adatot tárol a program a járművekről és az ügyfelekről, elvárható, hogy ezekre az adatokra keresni is lehessen, legyen sokféle szűrési opció, és a leszűrt adatokat ki lehessen exportálni felhasználóbarát formában és tartalommal.

Összegzés

A flottakezelő szoftver kiválasztásánál egy autókereskedő vagy flottaüzemeltető cégnek rengeteg szempontot kell mérlegelni. Fontos a moduláris felépítés és a skálázhatóság, valamint a felhasználóbarát működés is. A legjobb, ha a szoftver funkcionalitása a kezelt flottával együtt növekszik, hiszen kis flottánál jobban átlátható az adatmennyiség, míg egy bizonyos méret felett már átláthatatlanná válik.

Vásárló Kérjük most ne menjen kirándulni a Normafára!
Privátbankár.hu / MTI | 2020. március 29. 07:24
A polgármester a sportolásra más helyszínt javasol, mert túl sokan járnak a hegyre kikapcsolódni.
Vásárló Nagyon elment a magyarok kedve a dízelautóktól
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 11:40
Újabb mélyponton áll a dízelautók népszerűsége: tavaly a forgalomba helyezett új személygépkocsiknak mindössze 20 százaléka működött gázolajjal.
Vásárló Mégsem lesz áramszünet? A munkák többségét elhalasztja az E.ON
Privátbankár.hu | 2020. március 25. 07:48
Csak a legszükségesebb beavatkozásokat végzik el.
Vásárló Beesett a használt autók kereslete
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 14:18
Komoly keresletcsökkenésre kell felkészülniük az eladóknak - jósolja a Használtautó.hu.
Vásárló A piacoknak nem kell bezárni 15 óra után
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 19:02
Az elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések részeként az üzletek jelentős része március 17. óta nem lehet nyitva délután.
Vásárló Egyre reménytelenebb az online rendelés a vírus miatt
Kollár Dóra | 2020. március 17. 15:04
A megnőtt kereslet miatt a termékek darabszámának maximalizálásával, a kiszállítási határidő hetekkel történő megnövekedésével is számolni kell annak, aki bevásárlását most az interneten keresztül akarná lebonyolítani. A Spar arra kéri a vásárlókat, ne halmozzanak fel feleslegesen sok élelmiszert, az Auchannál már most bizonytalan ideig nem tudnak új rendelést felvenni.
Vásárló Új portálok indultak
Privátbankár.hu | 2020. március 17. 14:28
Családi-magazin.hu néven, új internetes portál indult.
Vásárló Hogyan működik a homokszűrő?
Privátbankár.hu | 2020. március 16. 16:16
Nagyon fontos, hogy a medence vize folyamatosan tiszta legyen, amit a víz forgatásával és szűrésével érhetünk el. Ehhez mindenképpen igénybe kell venni valamilyen készüléket, hiszen az elszaporodott algák nemcsak az esztétikai látványt rontják, hanem a fürdőzők egészségére is károsak. Cikkünkben áttekintjük, mi is az a homokszűrő, és miért érdemes választani!
Vásárló Hétfőtől nem lehet felszállni a budapesti buszok első ajtajánál
Privátbankár.hu | 2020. március 14. 14:03
Ezzel az újabb intézkedéssel is próbálják a sofőröket megvédeni a járvány alatt.
Vásárló Neten rendelnél? - A Tesco az önkéntes karanténba is szállít
Privátbankár.hu | 2020. március 13. 15:43
Aki most szeretne bolti élelmiszert online rendelni és házhoz szállíttatni, annak legalább 6-9 napot kell várnia a pénteki állapot szerint. A lakosság, úgy látszik, most kezdett igazán bespájzolni a vírus miatt, vagy távol akarnak maradni a zsúfolt üzletektől.
hírlevél