BUX
35 875.71
-1.28%
-465.00
OTP
10 370.00
-2.99%
-320.00
MOL
1 970.00
-0.86%
-17.00
RICHTER
6 810.00
+0.67%
+45.00
MTELEKOM
393.00
-1.87%
-7.00
 
2020. január 16. 10:28

A gépjármű flotta nyilvántartása sokrétű és nem könnyű feladat. A saját flotta nyilvántartása sokban különbözik a kereskedők nyilvántartásaitól, mivel ez utóbbinál a flottákat ügyfelenként kell kezelni. Az sem mellékes, hogy az Önök cége milyen feladatokat vállal át az ügyfelektől a flotta kezelésében. Ehhez adunk az alábbiakban néhány tanácsot.

Nyilvántartó szoftverek

Az autókereskedő cégeknél elengedhetetlen egy hatékony ügyfél- (CRM) és flotta nyilvántartó szoftver, amelyek ráadásul össze vannak kapcsolva, vagy a flottakezelő program tartalmaz CRM modult. A flotta nyilvántartásnak információt kell szolgáltatnia az összes engedélyről, vizsgáról, autópálya matricáról, üzemben tartóról cégenkénti bontásban.

Teljes üzleti folyamat lefedése

Az optimális megoldás az, ha a flottanyilvántartó program az ajánlat készítéstől az utánkövetésig a teljes értékesítési folyamatot végig tudja kísérni anélkül, hogy a már berögzített adatokat újra meg kellene adni. Ilyen például a SeaFleetnél elérhető flottakezelő szoftver. Fontos, hogy egy ajánlatból néhány kattintással lehessen szerződést készíteni. Elvárható egy szoftvertől az is, hogy figyelmeztessen a műszaki vizsgák és az autópálya matricák lejáratára.

Bérlet, tartósbérlet, lízing

A bérleti és lízing konstrukcióknál a szoftvernek biztosítania kell az automatikus számlázást és követnie kell a díjak beérkezését is. Praktikus megoldás, ha a díjakról nem csak forintban, hanem devizában is tud számlát kiállítani a program.

Számlázás

A számlázásnál a lehető legteljesebb automatizmusra kell törekedni. A bejövő (szállítói) számlákat sem árt, ha tudja kezelni a program, mert így a bevételek és költségek jobban átláthatók. Érdemes figyelembe venni, hogy a flotta nyilvántartó program tud-e kommunikálni a könyvelő programmal. Praktikus funkció lehet például az automatikus fizetési felszólítás vagy az automatikus díjbekérő küldés is. Devizás számláknál előnyös, ha a számla idegen nyelven is tartalmazza a legfontosabb adatokat, ha az ügyfél ezt igényli.

Űrlapok, nyomtatványok

A formanyomtatványok kezelésénél jogos ügyféligény, hogy a rendszer legyen testre szabható és rugalmas, adjon lehetőséget a saját űrlapok készítésére és kezelésére.

Lekérdezési és szűrési lehetőségek

Ha már ennyire sok adatot tárol a program a járművekről és az ügyfelekről, elvárható, hogy ezekre az adatokra keresni is lehessen, legyen sokféle szűrési opció, és a leszűrt adatokat ki lehessen exportálni felhasználóbarát formában és tartalommal.

Összegzés

A flottakezelő szoftver kiválasztásánál egy autókereskedő vagy flottaüzemeltető cégnek rengeteg szempontot kell mérlegelni. Fontos a moduláris felépítés és a skálázhatóság, valamint a felhasználóbarát működés is. A legjobb, ha a szoftver funkcionalitása a kezelt flottával együtt növekszik, hiszen kis flottánál jobban átlátható az adatmennyiség, míg egy bizonyos méret felett már átláthatatlanná válik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Vásárló A budapesti plázázók fele már vissza is tért természetes élőhelyére
MTI | 2020. május 22. 07:58
Néhány hét, és visszatér a másik felük is.
Vásárló Műanyagok betiltása: megmagyarázták, miért vonta vissza a kormány a törvényjavaslatot
Valkai Nikoletta | 2020. május 20. 15:36
A szaktárca szerint a munka folytatódik az egyszer használatos műanyagok 2021-ben megkezdődő kivezetéséhez. 
Vásárló Jönnek a támogatások - mekkora összegre pályázhat, aki elektromos autót venne?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 20. 13:36
Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul szerdán a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.
Vásárló Közterületeket kaphatnak a budapesti vendéglátósok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 19. 20:31
A fővárosi önkormányzat így segítené a vendéglátás újraindítását. 
Vásárló Váratlanul visszavonta a kormány a műanyagok betiltásáról szóló javaslatot
Privátbankár.hu | 2020. május 19. 19:48
Múlt héten nyújtották be a tervezetet az egyszer használatos műanyagok jövő évi betiltásáról, ezt most egyszer csak visszavonták. Még dolgoznak rajta. 
Vásárló Szájmaszkkal fedett citylight posztereken hirdetik a magyar árut
Márkázott tartalom | 2020. május 19. 15:55
Izgalmas, a járványhelyzetre közvetlenül reagáló plakátkampánnyal jelentkezik Budapest közterein a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” mozgalmat elindító Magyar Termék Nonprofit Kft. Szájmaszkkal ellátott citylight posztereken hirdeti most a kezdeményezést a plakátkampányban résztvevő húsz magyar cég részvételével.
Vásárló Drágul a postai csomagküldés
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 15. 12:28
A Magyar Posta  június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt - közölte a társaság.  
Vásárló Elszálló árak, kígyózó sorok: ilyen lehet a repülés a koronavírus után
Privátbankár.hu | 2020. május 14. 20:01
A légiközlekedés már a pandémia előtt is macerás, kényelmetlen és drága folyamat volt, és ennél a jövőben valószínűleg csak macerásabb, kényelmetlenebb és drágább lesz.
Vásárló Karácsony Gergely bejelentette: hétvégén a gyalogosoké a pesti alsó rakpart
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 14. 15:38
A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
Vásárló Jövőre tényleg vége az egyszer használatos műanyagoknak Magyarországon
Valkai Nikoletta | 2020. május 13. 13:03
Egy éve tudni lehet, hogy 2021-től idehaza is be kell tiltani egyes egyszer használatos műanyagok forgalmazását. Minderről végre egy kormányrendelet és egy törvényjavaslat is napvilágot látott. 
Friss
hírlevél