Flotta
Vállalat Hogyan érdemes flottás autót vásárolni? Kulcsfontosságú tanácsok jönnek 
Privátbankár.hu | 2023. december 8. 13:30
Az autózás egyik legkellemesebb módja a cégautó használata. Különösen a jelenlegi piaci helyzetben, amikor az új autók ára jelentősen emelkedett pár év alatt - ez sok magánszemélyt visszatarthatott a vásárlástól, a céges vevők helyzete azonban más, még ha ezen a téren is történtek változások az elmúlt időszakban. Mi történik a flottapiacon? Hogyan lehet sikeres egy magyar kézben lévő független flottaszolgáltató a nagyobb létszámmal és banki háttérrel rendelkező cégek mellett?
Makro / Külgazdaság Putyin új hadtestet és flottillát akar felállítani jövőre  
Privátbankár.hu | 2023. október 25. 19:30
Oroszország jövőre növelni fogja fegyveres erőinek létszámát, egy új hadtestet és egy flottillát állít fel - közölte Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a testület szerdai moszkvai ülésén.
Makro / Külgazdaság Szégyen a futás, de hasznos? Új orosz támaszpont épül a Fekete-tengeren - jó messze Ukrajnától 
Privátbankár.hu | 2023. október 5. 10:49
Első hallásra remek hír ez Oroszországnak, de miért is van szükség egy flottatámaszpontra Abházia partjainál?
Makro / Külgazdaság Menekül az orosz flotta, de civil hajókat azért még megtámadnának? 
Privátbankár.hu | 2023. október 5. 07:48
Kimentik a hajókat Szevasztopolból, viszont lecsapnának az ukrán gabonát szállító kereskedelmi hajókra. Háborús hírek reggelre.
Makro / Külgazdaság Bendarzsevszkij Anton: ócskavastelepre küldték a 300 milliós orosz tengeralattjárót az ukránok 
Litván Dániel | 2023. szeptember 18. 18:24
Történelmi tettet hajtottak végre az ukránok; a Szevasztopolban találatot kapott hajó gazdaságosan nem javítható a szakértő szerint.
Makro / Külgazdaság Több mint 30 orosz hadihajó indult meg a Balti-tengeren 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 2. 14:31
Hadgyakorlatot tart az orosz hadiflotta a Balti-tengeren, célja, hogy tesztelje a flotta felkészültségét.
Makro / Külgazdaság Hova bújt az orosz flotta? És mit tanulhat ebből az USA vagy Kína? 
Litván Dániel | 2022. október 28. 05:31
Nagy a csend a Fekete-tengeren a Moszkva pusztulása óta, pedig a háború első szakaszában korlátlan úr volt itt az orosz flotta. Mi történt, és miért figyelik az eseményeket árgus szemekkel stratégiai elemzők világszerte?
Makro / Külgazdaság Putyin félelmetes erejű Arktikus Flottát állítana fel 
Káncz Csaba | 2022. február 2. 18:31
Az Arktikus Flotta feladata lesz az Északi-tengeri Út (NSR) és a 6920 kilométer hosszúságú orosz arktikus partvidék védelme.  Az Arktikus Flottára hárulhatna a pótlólagos erősítés feladata egy katonai konfliktus során, ha az orosz arktikus térség biztonságáért felelős „Északi Flotta Közös Stratégiai Parancsnokságát” az ellenfél megsemmisítené.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság A kínai halászflotta félkatonai szervezetként működik a világ tengerein 
Káncz Csaba | 2021. május 6. 18:05
Peking geopolitikai törekvéseit támogatva a halászhajók félkatonai szerepet is betöltenek.  Afrika és Dél-Amerika partjainál a kínai flotta mélytengeri hálóival túlhalássza a vizeket, ezzel megfosztva a helyi halászfalvakat a megélhetéstől.  Káncz Csaba jegyzete 
Makro / Külgazdaság Hogyan értelmezhetők Putyin katonai lépései Ukrajnával szemben? 
Káncz Csaba | 2021. április 29. 18:47
Moszkva egyet hátralépett a szárazföldön az ukrán határon, de lépett a Fekete-tengeren egy másikat előre, amely utóbbi nagyobb horderejűnek tekinthető.  A Nyugat jelenlegi értelmezésével szemben a Kreml a gyakorlatozással egy jövőbeni katonai konfliktusra készülhetett föl.  Káncz Csaba jegyzete
Vásárló Flotta nyilvántartási tanácsok autókereskedőknek 
Privátbankár.hu | 2020. január 16. 10:28
A gépjármű flotta nyilvántartása sokrétű és nem könnyű feladat. A saját flotta nyilvántartása sokban különbözik a kereskedők nyilvántartásaitól, mivel ez utóbbinál a flottákat ügyfelenként kell kezelni. Az sem mellékes, hogy az Önök cége milyen feladatokat vállal át az ügyfelektől a flotta kezelésében. Ehhez adunk az alábbiakban néhány tanácsot.
Pénzügyi szektor Gyorsan szabadulna hajóitól az MKB Bank  
Privátbankár.hu | 2016. május 25. 10:30
A reorganizációs program részeként értékesítené mihamarabb flottáját a szanálás alatt álló hitelintézet.
Vásárló Mikor lesz olyan, hogy egy magyar család csak úgy bérel egy autót hétvégére? 
Nagy László Nándor | 2015. július 3. 06:10
Magyarországon egyelőre kevés a megbízható, autókölcsönző-szolgáltatást többször igénybevevő ügyfél, ezért drága még a szolgáltatás. Ugyanakkor Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezetője szerint hónapról-hónapra erősödik az ügyfélkör. A "sima" autókölcsönzés már kevés, ezért a Sixt hazai első embere szívesebben hívja a céget mobilitás szolgáltatónak.
KKV Az egyik autómárka kivoul, a másik belehúz 
Privátbankár.hu | 2014. január 16. 08:18
A Porsche Hungaria 2013-ban összesen 20 700 személygépkocsit értékesített, ez 30 százalékos piaci részesedést biztosított tavaly a Volkswagen konszernhez tartozó márkák magyarországi importőrének.
Pénzügyi szektor Újra bemerészkedünk a szalonba: céges autók támasztják fel a lízingpiacot 
Privátbankár.hu | 2013. február 28. 13:54
Az autók és a gépek finanszírozása növelte a lízingpiacot, de kimagaslóan nőtt az ingatlanfinanszírozások száma is. Ugyanakkor az új szerződések száma tizedével esett vissza.
Vásárló Olvasott már Privátbankárt a felhők felett 10 ezer méteren? 
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 14:46
Eddig 80 interkontinentális járatán van már, de a Lufthansa folytatja a két éve indított FlyNet szélessávú internetszolgáltatás bevezetését további járatain.
Biztosítás Wáberer György TOP 10-es biztosítót faragna az egykori Wabardból 
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 20. 16:11
A vállalkozó a mai budapesti sajtóeseményen nem titkolta, nevének ismertségét is ki akarják használni, a biztosító ugyanis 2 éven belül szeretne díjbevétel tekintetében a 10 legnagyobb közé tartozni: így Wáberer Hungária Biztosító néven folytatja működését az egykori Wabard.
Vásárló Se pénz, se hitel, mégis több új autó fogy 
Privátbankár.hu | 2012. június 27. 10:40
Annak ellenére, hogy az új autók értékesítése az előző évhez képest több mint 20 százalékkal növekedett, a gépjármű-finanszírozás az első negyedévben 15 éves mélypontjára süllyedt. A flottafinanszírozás ezzel beérte, sőt, meg is előzte a történelmi mélypontra ereszkedő lakossági gépjármű-finanszírozást. A válság óta alacsony az emberek hitelfelvételi hajlandósága, a cégeket viszont ösztönzi a komoly áfa-kedvezménnyel járó nyílt végű lízing.
Adó Lőttek a 0 forintos számlacsomagoknak?  
Privátbankár.hu | 2012. május 21. 13:42
A telefonadó több csoportot is hátrányosan érint. Azok a családok, cégek akiknek tagjai eddig ingyenesen beszéltek egymással, most majd fizethetnek: vagy az előfizetés díja duplázódhat meg, vagy a 2 forintos adót terhelik rájuk. Hiába a kormány akarata, az újabb plusz adót velünk fizettetik majd ki a szolgáltatók.
KKV Gyanúsan sokat fogyaszt a céges autó? 8 tipp a spórolásra 
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 12:33
A gépjárműflottát fenntartó vállalatok profitjuk egyre nagyobb részét kénytelenek elégetni a motortérben - ez a folyamat ráadásul soha nem is fog visszafordulni. Komoly jelentősége lehet az ésszerű és szervezett közlekedésnek - akár 20 százalékos megtakarítás is elérhető néhány szempont figyelembevételével.
Biztosítás A CIG leánybiztosítója: direkt áraztuk ki magunkat a lakossági piacról 
Zsiborás Gergő | 2011. november 24. 13:25
A lakossági piacra is kellett díjat kalkulálnunk az idei kgfb-kampányban, de direkt kiáraztuk magunkat a piacról - állítja a CIG Életbiztosító leánycégének vezetője. A cégekre és így a flottákra fókuszáló általános biztosító feje szerint vannak "butaságok" a szabályozásban, de azt a piac megkerülte már rég.
Biztosítás Az állami autók nem fizetnek baleseti adót  
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 11:25
Állami autóknak nem kell majd kgfb-t kötniük, vagyis baleseti adót sem fognak fizetni, ellenben az átlagpolgárokkal. A fuvarozók "fellélegezhetnek", maximalizálták az adó mértékét, nekik majd csak évi 30 ezret kell fizetniük legfeljebb. Két héttel a díjhirdetés után kiderültek a részletek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG