3p

Ha sportolsz, fogyókúrázol vagy aktív mozgást végzel, nagyon-nagyon fontos közben odafigyelned a megfelelő hidratálásra. Erre minden évszakban szükség van, de különösen nyáron, vagy ha meglehetősen sokat edzel. 

A hétköznapokban is lényeges, hogy elég folyadékot fogyassz, de magasabb teljesítmény esetén még inkább gondot kell fordítani az elegendő folyadékbevitelre. Izomgörcs, hányinger és gyors szívverés is jelentkezhet edzés közben, ha kialakult a dehidratáció. De hogyan lehet megoldani, hogy mindig legyen kéznél ital?

A Max Diszkont kínálatában kapható sportkulacsok ebben nagy segítségünkre lehetnek. Elvégre nem szaladhatunk ki folyton a büfébe, főleg, ha például éppen az erdőben kocogunk. Amennyiben van nálunk egy vízzel vagy sport- és izotóniás itallal telt kulacs, akkor edzés előtt, után, de még közben is könnyedén pótolhatjuk az elvesztett folyadékot. 

Mennyi folyadékot igyunk edzés közben?

Fontos megjegyezni, hogy nemcsak a folyadékhiány, hanem a túlzott vízfogyasztás is káros hatásokkal járhat. Vízmérgezés léphet fel, ha a túl sok víztől a szervezetünkben lévő tápanyagok annyira felhígulnak, hogy nem tudják ellátni a feladataikat. A nátriumháztartás felborul, a krónikus vízmérgezés napokig is eltarthat és mérsékelt tünetekkel jár, de az akut változata súlyos tünetekkel vagy akár halállal is végződhet. 

Edzés közben ezért célszerűbb inkább elektrolitokkal dúsított energiaitalokat fogyasztani, azonban soha ne igyunk óránként 8 deciliternél többet. Testedzés közben csak annyit, amennyit elveszítünk az izzadással. A víz elengedhetetlen a szervezet egészségének fenntartásához, de nem szabad túlzásba sem vinni a vízivást. A dehidratáció és a vízmérgezés káros a szervezetünkre nézve, úgyhogy a legészszerűbb, ha nem esünk egyik végletbe sem, hanem megtaláljuk az egyensúlyt. Az optimális folyadékfogyasztás mennyisége függ a sportbeli céloktól, a testalkattól és az egyéni igényektől is. 

Mi mindenre jó egy kulacs?

Az az egy biztos, hogy szükségünk lesz egy sportkulacsra vagy akár többre is. Ezt nemcsak sportoláshoz, hanem a hétköznapokban is használhatjuk, vagy ha kirándulni megyünk. Előfordulhat, hogy az autóval dugóba kerülünk és a várakozás közben megszomjazunk, ilyenkor nagyon jó, ha van nálunk valamilyen ital. 

A kulacsok tehát az aktív életmódot is támogatják, de a mindennapokban is társaink lehetnek. Munkahelyre is magunkkal vihetjük, de a gyerekek is az iskolába, a hátizsákjukban még külön kialakított hely is van nekik. 

A kulacs kiválasztása

A kiválasztás két legalapvetőbb szempontja: a méret és az anyag. Attól függően, hogy mennyi a folyadékfogyasztásunk, illetve milyen időközönként van esetleg lehetőségünk újratölteni, válasszuk ki a megfelelő méretet. 

Lényeges, hogy könnyen tisztítható legyen, ne árasszon kellemetlen szagokat, ennek érdekében a jó minőségű anyag elengedhetetlen. A jól zárható kulacs nem engedi be a káros baktériumokat, és azt sem hagyja, hogy kifolyjon belőle az ital. 

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Visszafordultak a magyar diszkontok
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. április 22. 05:31
Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár. 
Vásárló Miért nehéz fogást találni a legnagyobb boltláncokon?
Buksza blog | 2024. április 21. 13:16
A kereskedés a legősibb mesterségek közé tartozik, ám egy friss tanulmány szerint nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy talpon maradhat az a kereskedő, aki csak a kereskedői szimatára támaszkodik.  
Vásárló Kihívás, szórakozás és megmérettetés is; minden, amit a futóversenyekről tudni kell!
Márkázott tartalom | 2024. április 19. 10:51
A futás egy olyan természetes mozgásforma, amely egyszerűen kivitelezhető, nem igényel komoly anyagi beruházást, hatékony a test számára, ráadásul könnyen beiktatható a napirendünkbe. 
Vásárló Automatikusan megírt SEO szövegekkel a nagy kínai áruház ellen?
Márkázott tartalom | 2024. április 18. 12:11
Az újdonsült nagy kínai webáruház idehaza is tarol, így nem véletlen, hogy a hazai cégek többek között automatikusan megírt SEO szövegekkel és egyéb marketingmegoldásokkal is próbálnak tenni a cég térnyerése ellen. Mivel árban egyszerűen lehetetlen velük versenyezni, így nincs más lehetőség, minőségben és vásárlási élményben kell, még akkor is, ha ez sem olyan egyszerű.
Vásárló Nekiment a Temunak a legendás márka
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. április 18. 08:42
Régi gondja a legismertebb márkáknak, hogy a hamisítók olyan árukkal bombázzák a vásárlókat, amelyek nagyon hasonlítanak legendás termékeikre, és a végeláthatatlan pereskedés nem segít rajtuk.
Vásárló Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Penny tulajdonosa: teljesen új boltot nyitott Berlinben
Buksza blog | 2024. április 17. 10:43
A vegán étkezés egyre inkább „divatba jön”, ha lehet így fogalmazni, amivel igyekeznek lépést tartani az élelmiszergyártók is. Eljött az ideje annak, hogy a kiskereskedők is csatasorba álljanak.
Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
Vásárló Környezetvédelem a társasjáték csomagolásoknál
Márkázott tartalom | 2024. április 11. 09:41
Egyre gyakoribb, hogy a társasjátékok esetében is mind inkább odafigyelnek a csomagolásra. Ezzel előtérbe került az a törekvés, hogy ez az iparág is egyre “zöldebb” legyen. Kérdés persze, hogy a játékok minőségére és sérülékenységére mindez nincs-e negatív hatással?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG