<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Idén az Apple több eszközt is piacra dob, ezúttal azonban más üzleti stratégia szerint.

Szeptemberben három új iPhone-t is piacra dob az Apple – írja névtelen forrásokra hivatkozva a Bloomberg. A telefonok külső felépítésén azonban alig változtatnak, megmaradnak a tavalyi iPhone X dizájnnál. Az új eszközökben inkább a belső hardware és szoftver változik, a három termék így szélesebb skálát jár be az árakat tekintve, teljesítményüktől és tudásuktól függően. A források szerint a vállalat jövőre kíván új külsőt adni eszközeinek.

Régi külső, új belső

Bár az iPhone X közel sem volt akkora siker, mint ahogy az elemzők remélték, végeredményben mégiscsak hozzájárult az Apple piaci részesedésének növeléséhez az okostelefonok piacán. Az új telefonok arra utalnak, hogy a vállalat stratégiát váltott: ezúttal nem új felhasználókat csábítanának elsősorban, hanem az árak stabil növekedési pályára helyezése került középpontba. Mindeközben növelnék a teljes felhasználói bázist, ami a tartozékok és más digitális szolgáltatásokat eladását is felpörgetné.

OLED?

OLED-nek (szerves fénykibocsátó dióda - Organic Light-Emitting Diode) nevezzük az olyan LED-eket, ahol a fénykibocsátásért felelős egyik réteg szerves vegyület, mely elektromos áram hatására világít. Az OLED kijelzők – a hagyományos LCD-vel szemben – háttérvilágítás nélkül működnek. Ennek előnye, hogy a fekete színt kisebb fényerővel, tehát nagyobb kontraszttal tudják megjeleníteni, valamint vékonyabbak és könnyebbek is lehetnek - hátrányuk viszont, hogy a felhasznált anyagok gyenge hővezetése miatt kisebb fényerősség érhető el velük.

Forrás: WIkipédia

A vállalat 2016-ban jelentette be, hogy immár egymilliárd felhasználója van az iPhone-oknak, ez a szám mostanra már 1,3 milliárd körül jár. A szeptemberben piacra érkező új eszközök várhatóan tovább növelik ezt a számot.

A D33 munkanév alatt futó eszköz csúcskategóriásnak ígérkezik, 16,5 cm-es átmérővel az eddigi legnagyobb Apple telefonnak ígérkezik, ami az egyik legáltalánosabb eszközzé válhat a felhasználók között. Továbbra is megmarad az üveg hátlap, a fém keret és a dual kamera a hátoldalon. A szoftverben érzékelhető lényeges különbség, hogy a felhasználók mostantól szimultán két applikációt is tudnak majd kezelni osztott képernyő segítségével. Ez lesz az Apple második OLED kijelzős eszköze.

Olcsóbb eszközökkel szállnak versenybe

A jelenleg D32 névre hallgató eszköz is új, 14,7 centis OLED képernyőt kap, itt főként a processzor teljesítményében és a beépített kamerában várhatóak fejlesztések. A vállalat harmadik, talán legjelentősebb készüléke az N84 kódnevű okostelefon: ez a tervek szerint az iPhone 8-t kívánja lecserélni. Külsőre szintén az iPhone X-re hasonlít majd, de nagyobb, 15,5 centis képernyőt és a megszokott fém helyett alumínium házat kap, továbbá több színben is elérhető lesz. Az OLED kijelző helyett azonban hagyományos LCD képernyőt kap, ami segít az árakat lenyomva tartani.

Mindhárom eszköz gesztus alapú irányító rendszert kap, ami a főgombot hivatott lecserélni, ezen felül Face ID funkciót is kap, vagyis a telefon feloldásához elég ránéznünk a kijelzőre. A két drágább eszközbe két SIM-kártya is elfér majd – tették hozzá.

Az új fejlesztésekre nagy szüksége van a cégnek, mivel egyre nagyobb versenybe kerül, főként az Egyesült Államokon kívül. A fejlődő piacokon ugyanis egyre népszerűbbek az olcsóbb, nagyobb képernyőjű eszközök – az N84 ezzel pedig sikerrel versenybe szállhat. Az új eszközök végleges neve egyelőre még kérdéses.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Melyik a mi autónk? Megdőlt a rekord a piacon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 08:22
Csúcsot döntött a használtautó-piac forgalma 2021-ben - 819 ezer használt autó cserélt gazdát tavaly.
Vásárló MST, a magyar crypto elkezdte meghódítani a piacot
PR | 2022. január 17. 13:21
Hatalmas sikere kezd lenni a Millionstarternek a nemzetközi piacon.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:25
Szabad az út Moldovába.
Vásárló Olcsó húsnak híg lesz a leve? Import termékeket hozhat az árbefagyasztás
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 15:48
Már borítékolható, mit lépnek majd a kereskedők februártól, és nem biztos, hogy a vevők fognak jól járni. 
Vásárló Gulyás Gergely bejelentette: hat helyett hét termék árát rögzítik
Csabai Károly | 2022. január 13. 13:28
Még mindig maradtak tisztázandó kérdések az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban.
Vásárló Élelmiszerárstopot hirdetett ki Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 17:45
Ez volt Orbán Viktor nagy bejelentése: az október közepi szintre kell visszavágni hat élelmiszer árát.
Vásárló Törölközők promóciós céllal
Márkázott tartalom | 2022. január 12. 10:21
Jól tudjuk, hogy rengeteg dolog, kütyü, ruhaféle alkalmas promóciós célra. Nem lehet ez alól kivétel a törölköző sem, hiszen egy fontos, mindennap használt tisztálkodási eszközről van szó. Lássuk, kiknek éri meg logóztatni ezt a tárgyat!
Vásárló Business, Duna, Lifestyle
PR | 2022. január 11. 13:35
A Danubius Hotel Helia szolgáltatási köre jó példája az átgondolt munka-élet egyensúlyt előtérbe helyező szemléletnek, ami sok szempontból teszi emberközelivé a Danubius Hotels XIII. kerületi, Duna-parti szállodáját.
Vásárló Fitness bringa - Hétköznapi kondi hatékonyan
Márkázott tartalom | 2022. január 11. 10:45
Problémát okoz, hogy egyszerre gyorsan és kényelmesen tekerj a városban? Jó lenne, ha nemcsak a szabadidődben, de a mindennapok során is beiktathatnád a tekerést a programfüzetedbe? Esetleg szeretnéd kényelmessé tenni a napi bicajos teljesítményed? Nos, akkor bizony ehhez szükséged lesz egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett biciklire.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló