Apple
Vállalat Jókora gyomrost kapott az Apple 
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 11:32
Legnagyobb riválisa vitte be az ütést.
Vállalat Szabálysértésen kapta az Apple-t, a Google-t és a Metát az Európai Bizottság  
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 14:16
Az Európai Bizottság vizsgálatot indított az Apple, a Google és a Meta vállalat ellen, hogy megfeleltek-e a digitális piacokról szóló szabályozásnak (DMA) - jelentette be Margrethe Vestager digitális korra felkészült Európáért felelős uniós biztos hétfőn.
Vállalat Brüsszel megint lecsapott 
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 19:52
Az Európai Bizottság ezúttal az Apple-t sújtotta 1,8 milliárd eurós bírsággal.  
Tudomány-technika Mi végzett az Apple autójával? És miért lehet ez jó hír a cégnek? 
Litván Dániel | 2024. március 3. 18:04
Jókora arcvesztés, hogy az óriáscég tíz év munka és dollármilliárdok elköltése után lemondott autógyártási álmairól. De mi állhat a döntés mögött, hol csúszott félre a dolog? És hogyan vághat vissza az autógyártóknak az Apple ezután?
Tudomány-technika Az Apple feladta a legújabb tervét 
Privátbankár.hu | 2024. február 28. 10:55
Régóta keringenek hírek arról, hogy az Apple saját fejlesztésű önvezető autóval akarja bővíteni termékkínálatát, ám most úgy tűnik, erre várni kell. 
Vállalat Újabb listán lett első az Apple 
Privátbankár.hu | 2024. február 3. 13:55
Az Apple a világ legértékesebb márkája, míg a tavaly listavezető Amazon a negyedik helyre esett vissza a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2023-es Global 500 ranglistája alapján.
Vállalat Hatalmas pofont osztott ki az Apple a Samsungnak 
Privátbankár.hu | 2024. január 16. 12:06
Trónfosztás történt a mobiltelefonok piacán.
Részvény / Deviza / Áru Fordulat történt az évtizedes csatában, most az Apple járt rosszabbul 
Privátbankár.hu | 2024. január 14. 11:51
Az Apple és a Microsoft azóta harcol egymással, hogy 40 évvel ezelőtt megszülettek a személyi számítógépek. A tőzsdei versenyben sokáig az utóbbi, majd sokáig az előbbi volt nyerő helyzetben.
Részvény / Deviza / Áru Ázsiai országban erősít a Mol, figyelmeztetést adott ki az Apple 
Eidenpenz József | 2023. november 3. 12:01
A hét közepi száguldás után a hét végére elfáradtak a tőzsdék, kijózanítólag hathatott az Apple figyelmeztetése. A forint viszont szépen erősödött, amit a dollár gyengülésével magyaráznak. A Richter és a Mol háza tájáról is jött jó hír. Elítélték a kriptógurut.
Részvény / Deviza / Áru Új szuperkütyüket mutattak be, a forint egyre többet ér euróban 
Eidenpenz József | 2023. október 31. 12:02
Újra erősödik a forint, egy brókercég szerint a brüsszeli hírek mozgatják. Az olaj tegnap, a földgáz ma esett nagyot, ez jó hír, a Mol és az OTP viszont süllyed. Nagyobb teljesítményű, új készülékeket mutatott be az Apple. Ma 15 éve született meg a Bitcoin ötlete, és eddig nagy bukás az X Elon Musk számára. 
Részvény / Deviza / Áru Most a forint vezeti a sort, kivételes helyzetbe kerülnek az iPhone-vásárlók 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 13. 12:51
Bár a forint megtorpant, a régiós devizaversenyben az élen áll. A tőzsdéken az Apple volt a főszerepben, emellett a befektetők a magyar idő szerint szerdán délután érkező amerikai inflációs adatra koncentrálnak. 
Makro / Külgazdaság Jönnek a digitális kapuőrök az EU-ban  
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 6. 13:33
Az Európai Bizottság első alkalommal minősített a digitális piacokról szóló jogszabály értelmében úgynevezett kapuőrré hat szolgáltatót, az Alphabet, az Amazon, az Apple, a ByteDance, a Meta és a Microsoft vállalatokat, a minősítés a cégek 22 alapvető platformszolgáltatását érinti - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
Részvény / Deviza / Áru Javított a forint, elültek a viharok? 
Király Béla | 2023. augusztus 4. 12:38
Az amerikai adósság leminősítése világszerte aggodalmat okozott a piacokon, de úgy tűnik, a befektetők már nincsenek pánik üzemmódban. Ez hatott a forintra is, amely minimálisan javítani tudott. Az OTP részvényei továbbra is nagyon jól teljesítenek.
Vállalat Kitalálja, mi a világ legértékesebb márkája? 
Privátbankár.hu | 2023. június 14. 18:21
Az Apple vezeti a világ legértékesebb márkáinak listáját a BrandZ 2023-as Top 100, a legértékesebb világmárkákat tartalmazó listáján, immár második éve - közölte a Kantar Millward Brown médiapiaci kutatóvállalat szerdán.
Részvény / Deviza / Áru Csalódást keltett az Apple, jó hírt kaphat a forint a héten 
Eidenpenz József | 2023. június 6. 12:11
A részvénypiacok nyugodtak, a forint alig változik, de nemsokára fontos inflációs adatok érkeznek, amik sok mindent megváltoztathatnak. Keveset fogyasztanak a magyarok, de ez erősítheti a forintot a külkereskedelmi mérlegen keresztül. Az Apple új szemüvege lehet, hogy szép, de nagyon nem olcsó, 1,2 millió forint körül lesz az ára. Szorongatják a Binance-t.
Részvény / Deviza / Áru Nagy fellélegzés a tőzsdéken, pesszimista az OTP 
Eidenpenz József | 2023. június 2. 11:46
A tőzsdeindexek egy százalék körüli emelkedését főleg az amerikai adósságplafon-probléma megoldása okozhatta, de ma még jön egy fontos makrogazdasági adat. Az EKB is visszafoghatja a kamatemeléseket. A BUX is húz, az OTP-vel az élen, a forint pedig kissé esik. További megszorítások jöhetnek Magyarországon.
Részvény / Deviza / Áru Csúcson az arany, ragályossá vált az amerikai bankválság? 
Eidenpenz József | 2023. május 5. 12:41
Az európai tőzsdék kissé emelkednek, és az USA-ban is jól indulhat a kereskedés. A BUX szerény mínuszban áll és a forint is esik valamelyest. Az arany éves csúcson járt, és nincs messze a történelmi rekordtól sem. A vártnál jobb lett az Apple és a Raiffeisen eredménye, újabb amerikai bankokat kezdtek büntetni a tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Rohamra indult a forint, fegyverkeznek a tőzsdei befektetők 
Eidenpenz József | 2023. május 4. 13:01
Eléggé lehangolta részvénypiacokat a Fed tegnap esti kamatdöntésének kommentárja, az OTP is visszasüllyedt 11 ezer alá. A forint viszont erősödni kezdett. Megint a csőd szélén táncol egy amerikai bank, valósággal széttépik a befektetők a fegyvergyártók részvényeit. Merre tovább, nyersanyagok?
Tudomány-technika Pofozkodnak az amerikai és a kínai kémek 
Káncz Csaba | 2023. április 3. 15:38
Bár a kormányok külföldön rendszeresen kémkednek, Washington olyan előnyt élvez, amelyen más országok nem osztoznak: joghatósággal rendelkezik a modern internetet üzemeltető maroknyi vállalat, köztük a Google, a Meta, az Amazon és a Microsoft felett. Kína – amely tömegesen kémkedik saját polgárai iránt is – „határozottan ellenezné” a TikTok kényszerértékesítését. Káncz Csaba jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Fejre állt a világ: a kirúgásokat jutalmazza a piac 
Király Béla | 2023. február 6. 19:22
A technológiai óriások jó ideig hatalmas növekedést értek el negyedévről negyedévre. A recessziós környezetben viszont jellemzően mindannyian megtorpantak, ami komolyabb áresést hozott tavaly. Az elmúlt hetekben publikált negyedéves számok általában visszaesést jeleztek a korábbi eredményekhez képest, ennek ellenére a részvények remekelnek.
Makro / Külgazdaság Több „Almát” fognak gyártani Indiában 
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 09:39
Az amerikai vállalat termékeinek akár 25 százalékát Indiában készíthetik.
Vállalat Nagy nyertesek, még nagyobb vesztesek: ezek a világ legértékesebb márkái 
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 10:52
Az Amazon lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2023-es Global 500 ranglistája alapján.
Részvény / Deviza / Áru Az újabb Covid-hullám borzolja a kedélyeket, nem tud erősödni a forint 
Király Béla | 2022. december 29. 12:07
Nem tudtak erőt mutatni az év végén sem a vezető tőzsdék, az óvatosság most az elszabaduló kínai Covid-járvány miatt fokozódik. Ez kihat az árupiacokra éppen úgy, mint számos vállalatra, amelynek fontos kínai kapcsolatai vannak. A forint továbbra sem tudja áttörni a 400-as szintet az euró ellenében.
Részvény / Deviza / Áru Tovább erősödött a forint, Amerikára figyel a világ 
Király Béla | 2022. december 14. 12:16
Kedden remek napot zártak az európai tőzsdék és a magyar piac is. Az USA-ban a kedvező inflációs számok adtak lendületet. Szerdán az amerikai jegybank döntése áll a fókuszban, délelőtt óvatos optimizmust tapasztalhattunk.
Részvény / Deviza / Áru Mi mozgatja a forintot decemberben? Maradhat az IPhone-szűke 
Eidenpenz József | 2022. december 5. 12:52
Az euró visszatért 410 forint fölé, továbbra is a brüsszeli hírek mozgathatják elsősorban az árfolyamot. A magyar részvények alulteljesítőek, az OTP több mint két százalékkal esik. Az olaj drágul, miközben az oroszok az egyik, a kínaiak a másik oldalon befolyásolhatják az árát. Nem húznak bele egyhamar az iPhone-ok gyártásába.
Makro / Külgazdaság Összecsapások, vízágyúzás a világ legnagyobb iPhone-gyárában 
Privátbankár.hu | 2022. november 23. 08:01
Kínában ritkán látni ilyen jeleneteket, egyre komolyabb elégedetlenséghez vezetnek a szigorú lezárások.
Részvény / Deviza / Áru Hihetetlen összeg égett el néhány nap alatt a sztárrészvényeknél 
Király Béla | 2022. október 30. 05:33
A tőzsdei befektetők elkezdték büntetni a technológiai vállalatokat a vártnál gyengébb eredmények és a borúsabb kilátások miatt. Ennek következtében komoly zuhanást láthattunk a tőzsdéken, és összességében óriási összeggel csökkent a társaságok értéke.
Részvény / Deviza / Áru Csúnya hatalomátvétel a Twitternél, 413 az euró/forint 
Eidenpenz József | 2022. október 28. 12:54
A tőzsdék állapota nem túl szívderítő, az amerikai piac jókora mínusszal nyithat. A forint is egy százalékkal gyengült, miközben a gázár is emelkedik, az állami beavatkozás is erősödhet. Nem fognak az emberek költeni karácsonykor az Amazon szerint.
Részvény / Deviza / Áru Továbbra is nagy a gáz, 404 felett az euró 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 16. 12:34
Az euró/forint megint az egekben, 404-405 között jár, amiben az adósságminősítésünk, az erős dollár és a gázellátás bizonytalansága is szerepet játszhat. Hat és fél hónapos mélyponton áll viszont az olaj, és feléledtek a mém-részvények. “Nagy Pénzrablás” történt a blokkláncon.
Részvény / Deviza / Áru Gigászok kontra ifjú titánok – hol tart most a metaverzum építése? 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 4. 05:41
Mi született a tavalyi metaverzum-őrületből kilenc hónap után? Látszólag nem sok, de a háttérben most is hatalmas pénzeket költenek rá, és iparági szabványokat dolgoznak ki. Előbb-utóbb lesz ebből valami, pár év múlva már tényleg a metaverzumban is sétálhatunk, találkozhatunk. De két, homlokegyenest eltérő koncepció csap össze egymással az iparágban.
Makro / Külgazdaság Oroszország jól rápiríthat az Apple-re 
Privátbankár.hu | 2022. július 19. 15:01
Az orosz versenyhatóság (Federalnaja Antimonopolnaja Szlúzsba - Federal Antimonopoly Service of Russia; FAS) a trösztellenes törvények megsértésével vádolja az Apple-t, és bírság kivetését helyezte kilátásba az amerikai technológiai konszern ellen.
Részvény / Deviza / Áru Lényeges adatokat árult el az OTP, kell-e menekülni a MÁP Pluszból? 
Eidenpenz József | 2022. június 8. 12:21
Az európai részvénypiac mínuszban, de bejelentései után tartani tudja magát az OTP. Enyhén gyengül a forint a magas inflációra. Több brókercég változtatott OTP- és Mol-célárán. A legnagyobb MÁP Plusz-sorozatnak fontos határideje közeleg. Új készülékeket mutatott be az Apple.
Vállalat Brüsszeli vád: megsértette az uniós versenyjogot az Apple? 
Privátbankár.hu | 2022. május 2. 14:48
Az Európai Bizottság több hónapos előzetes vizsgálat alapján azzal vádolja az amerikai információtechnológiai óriáscéget, az Apple-t, hogy visszaélt erőfölényével az iOS-eszközökön használt mobiltárcák piacán.
Részvény / Deviza / Áru Pocsék hírekre száguld a tőzsde, leminősítések után is vonzó az OTP 
Eidenpenz József | 2022. április 29. 12:38
Alacsony növekedés, magas infláció bontakozik ki egy csokor fontos makrogazdasági adat után, a tőzsdék nagy része ezt mégis emelkedéssel ünnepelte. Az OTP-re adott alacsonyabb értékbecslések is sokkal jobbak, mint az aktuális árfolyam. Minek van egyáltalán tőzsdén a Telekom?
Makro / Külgazdaság Megnyílt a világcégek pénztárcája Ukrajnának 
Mester Nándor | 2022. március 2. 07:43
Az IMF, a Nemzetközi Valutaalap és az ENSZ is ad vagy gyűjt, több vállalatnál az oroszok nem vásárolhatnak az online boltjaikban.
Vállalat Súlyos idők jöhetnek a Big Tech számára? 
Natív tartalom | 2022. február 28. 15:08
A digitális világban néhány internetes platform világszintű dominanciája és megkerülhetetlensége közismert, a pálya most még feléjük lejt - de Európában már készül az a szabályozás, amely gátat szabhat versenyellenes magatartásuknak. Dr. Márky Gábor, a bpv JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda Partnerének szakcikke.
Részvény / Deviza / Áru Az Apple legyőzte a chiphiányt, a forint megint megbotlott 
Eidenpenz József | 2022. január 28. 11:57
Érkezett néhány jó hír, mint az Apple remek jelentése, de az európai tőzsdék határozottan lefelé tartanak. Ijesztő véleményt mondott egy volt Fed-bennfentes, a jegybank idén elengedheti a részvénypiac kezét. Megemelték az OTP célárfolyamát. A kriptodeviza-bevételek elmaradása sújtotta a Robinhood eredményét.
Vállalat Íme, a világ 500 legértékesebb márkája - az első helyezett 355 milliárd dollárt ér 
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 13:21
Nagy mozgások nem voltak a top 10-ben, a legnagyobb növekedést a TikTok tudta összehozni. Tarolnak az amerikai és kínai cégek.
Részvény / Deviza / Áru Olyan szintre jutott az Apple, amely még pár éve is elképzelhetetlen volt 
Király Béla | 2022. január 4. 19:13
A hétfői amerikai tőzsdei kereskedés során az Apple-részvények jelentősebb emelkedése miatt a vállalat teljes piaci értéke meghaladta a 3000 milliárd dollárt (közel 1000 billió forint). Erre korábban tőzsdei vállalat esetében soha nem volt példa.
Részvény / Deviza / Áru Jó hír az omikronról, háború az Apple és a Meta között 
Eidenpenz József | 2021. december 29. 12:30
A tőzsdéken megtorpant a több napos emelkedés, hogy szolid eséseknek adja át helyét. Pesten azonban még van egy kicsi lendület és az euró is visszatért 370 alá. Az Apple és a Meta Platforms már most egymás ellen harcolnak a metaverzumért, a Ferrari pedig NFT-ket bocsát ki.
Részvény / Deviza / Áru Lakás, részvény, bitcoin, minden esni fog? 
Eidenpenz József | 2021. december 14. 12:21
A tőzsdék idegesek, a jegybanki szigorító intézkedésektől félnek, amelyek az eszközök árának csökkenését okozhatják. Az MNB ma dönt, a Fed holnap, csütörtökön pedig az EKB és a BoE következik. Nagyot emelkedett a Daimler, akkumulátorgyárat épít a Volkswagen, szenvednek a kriptodevizák.
Részvény / Deviza / Áru A vakcinaoptimizmus és az inflációs para között őrlődünk 
Eidenpenz József | 2021. december 8. 12:18
A keddi tőzsdei száguldás megállt, Európában vegyes a tőzsdék teljesítménye. A forint tovább gyengül, a toronymagas inflációs adat nem segített, a piac az MNB-re vár. Megint drágább lett a vasérc, a földgáz és a kávé. Mélyül a kínai ingatlanpiaci krízis.
Makro / Külgazdaság A líra zuhanása miatt már iPhone-t sem tudnak venni a törökök 
Litván Dániel | 2021. november 25. 14:03
Miután kedden 15 százalékot zuhant a török líra értéke, sok webshopban egyszerűen elérhetetlenné tették a nagyobb értékű elektronikai termékeket, mert a kereskedők nem tudnak lépést tartani a pénz elértéktelenedésével.
Részvény / Deviza / Áru Mi van a Facebook új neve mögött? Rondán néz ki az euró inflációja is 
Eidenpenz József | 2021. október 29. 13:07
Jó gyorsjelentések mellé rekordnagyságú inflációs adat érkezett Európában, ami nem tett jót a tőzsdei hangulatnak. Budapest viszont tartja magát, és a forint is erősödő pályára látszik állni. Ismét 60 ezer felett a bitcoin, az ether pedig egyenesen rekordot döntött. Sokat elárul a Facebook holding új neve.
Részvény / Deviza / Áru Nagy napja lehet ma a forintnak, virtuális világot épít a Facebook 
Eidenpenz József | 2021. október 19. 11:56
Enyhe optimizmus jelei láthatók a tőzsdéken, a dollár gyengülése és a növekedési várakozások az egekbe repítik az ipari fémek árát. A BUX-ot az OTP húzza vissza, a forint viszont erősödik a kamatdöntés előtt. Európában fejleszt a Facebook, szárnyal az uránszektor, forintban már rekordot döntött a bitcoin.
Vállalat Nekiestek a Google-nak és az Apple-nek az oroszok 
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 2. 17:51
A belügyeibe való beavatkozással vádolt amerikai IT-cégeket az orosz külügyi szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.
Részvény / Deviza / Áru Mitől tudnak még mindig menni a részvények? A forint a stabilitás szobra 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 1. 11:37
A tegnapi rosszabb hangulaton hamar túltette magát a piac, a szeptember jól indul. Pesten azonban nem ilyen kedvező a helyzet, bár kilőtt az Opus, visszaesett a 4iG, stabil a forint. Sokat mentek az uránbányák, összeül az OPEC+. Vajon mitől tudnak még mindig ennyit emelkedni az amerikai részvények?
Részvény / Deviza / Áru El vannak ragadtatva az Alteótól, Soros óv a kínai részvényektől 
Eidenpenz József | 2021. augusztus 31. 11:31
Németországban kitart a jó tőzsdei hangulat, Párizs és Budapest azonban stagnál, London kissé esik a tegnapi amerikai csúcsok után. Az Apple új történelmi csúcsot ütött több bejelentés után, a Zoom Video viszont csúnyán esett, és a Robinhood körül is gyülekeznek a viharfelhők. Az Alteo jelentését kimagaslónak ítéli az egyik legnagyobb brókercég.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG