<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Bemutatjuk, mi mindenre kell feltétlenül odafigyelnie.

Ha még soha nem írt ki pályázatot, akkor az eljárást meglehetősen ijesztőnek találhatja. Íme, néhány hatékony tipp a sikeres pályázati anyag megírásához!

1. Olvassa el át pályázati dokumentumot!

Ha csak egy pontot említhetnénk, mindenképp ez lenne az. Minden dokumentumot el kell olvasnia, hogy biztosan megértse, mire van szüksége a hatékony pályázatírás érdekében. A legfontosabb a pályázatot teljes terjedelmében átolvasni, hogy pontosan tudja, mit kérnek az Ön cégétől. Ismerje meg a szerződéses kötelezettségek és a termék vagy szolgáltatás szállításának módját. Derítse ki, mikor és hogyan kell a pályázatra válaszolni, és mik az ajánlattétel kritériumai.

2. Tervezze meg, ki lesz a felelős!

Miután elolvasta és megértette a dokumentumot, írjon listát az összes főbb követelményről! Ezek után rendeljen felelősöket az egyes feladatokhoz, akik kézben tartják az adott szakaszra vonatkozó válaszok összegyűjtését. Tűzzön ki határidőket minden feladatra, hogy a fontos dolgokat mielőbb elvégezze!

3. Használja a megadott pályázati sablont vagy formátumot!

A pályázati dokumentáció gyakran tartalmaz egy sablont, amelyet a pályázó félnek kell kitöltenie. A sablon általában részekre oszlik, és szó- vagy oldalkorlátok is szerepelhetnek benne. Az is előfordulhat, hogy különböző formátumokban kell benyújtani, például az árazást Excelben, a dokumentum többi részét pedig PDF-ben.

4. Válaszoljon világosan és egyszerűen!

Ha tudja, milyen módon fogják kiértékelni a pályázati anyagát, akkor az energiáját azokra a területekre összpontosítsa, amelyeket a vevő fontosnak tart. Ha válaszát világosan és könnyen olvashatóvá teszi, elírások és hibák nélkül, azzal mindenképpen növeli a pozitív elbírálás esélyeit.

Ha nincs csatolva kitöltendő válaszűrlap, használja a pályázati leírást útmutatóként. Másolja ki és illessze be a fejléceket a pályázati dokumentumba vagy a kiválasztási kritériumokhoz, és válaszoljon közvetlenül ezekre. Ha lehetséges, használja ugyanazt a betűtípust és szóközt, mint a kiíró fél.

5. Vegye figyelembe a kiválasztási kritériumokat!

A pályázati anyagban szerepelnie kell a kötelező kritériumoknak. Ilyenek lehetnek például a szállító biztosításai, a javasolt ütemterv, illetve a korábbi referenciák megbízható forrásból.

7. Időben nyújtsa be a pályázati anyagot!

A határidők számítanak. A pályázati anyagot a pontosság érdekében többször át kell nézni, ha kell, javítani, és jóval a határidő lejárta előtt készen kell állnia a leadásra. Ekkora már pontosan tudnia kell, hogyan nyújtsa be az anyagot: postai úton, e-mailben, űrlap kitöltése által vagy személyesen.

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Kereskedői szolgáltatások: Amit a kiskereskedőknek tudniuk kell
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 8. 15:44
Az ügyfelek szabadságot és rugalmasságot szeretnének élvezni a termékekért való fizetés módjának megválasztásában. 79%-uk az érintés nélküli fizetést részesíti előnyben, és a digitális pénztárcás fizetés gyorsan felváltja a készpénzt.
Vásárló Sosem került még ennyibe a családi nagybevásárlás – duplázódott a kenyér és a sajt ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. augusztus 8. 05:20
Augusztusban is 30 százalék fölötti éves áremelkedést mutat a Privátbankár Árkosár több mint 15 éve havi rendszerességgel elvégzett felmérése. Még soha nem fordult elő, hogy 30 ezer forint fölé kerüljön a családi nagybevásárlás átlagos ára, most ez is bekövetkezett. A sajt és a kenyér ára is megduplázódott egyetlen év alatt - összességében nehéz lenne azt mondani, hogy az árstopnak egy teljes bevásárlás árára lenne bármi érdemi hatása. 
Vásárló Miért válasszunk rozsdamentes acél mosogatótálcát?
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 12:46
A sokoldalúsága miatt a rozsdamentes acél mosogatótálca a legjobb választás lehet a lakástulajdonosok számára, ha konyhatervezésről vagy felújításról van szó. Amellett, hogy költséghatékony opció is, rengeteg előnnyel bír más anyagokkal szemben.
Vásárló Első lépés cipők járástanuláshoz
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 12:34
Már az első önálló lépések megtételét követően fontos, hogy minőségi cipő kerüljön a gyermek lábára. Ezzel minden szülő megalapozhatja a megfelelő mozgásfejlődést, és sokat tehet azért, hogy a gyermeknek a jövőben se legyenek egészségügyi problémái.  Nézzük meg, miért az első lépés babacipők a legmegfelelőbbek erre a célra!
Vásárló Futár vagy? Ezt olvasd el!
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 11:41
Eltűnődtél már azon, hogy egyszerű lenne az ismerkedés, ha már jóval előre tudnánk, hogy mivel foglalkozik az illető? Amolyan “mutasd a pólód, megmondom ki vagy” elven működnének a dolgok, és máris lenne közös téma. Persze a hétköznapok alatt nincs ilyen egyszerű dolgunk, de előfordulhat, hogy mi szívesen képviselnénk a szakmánkat, csak éppen nem tudjuk, hogyan.
Vásárló Otthoni kényeztetés hidromasszázs káddal
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 6. 08:13
Mindannyian különbözőek vagyunk, de az egészen biztos, hogy közös bennünk, hogy lételemünk a víz. Az ember valószínűleg evolúciós okok miatt is vonzódik ehhez az ősi anyaghoz, amely testünk nagy részének is alkotóeleme. A kellemes hőmérsékletű vízben történő tartózkodás vitathatatlanul nagyszerű módja az idő eltöltésének, emellett pedig a testünk és lelkünk is megköszöni és meghálálja az így eltöltött időt.
Vásárló A tökéletes üzleti ajándék nyomában
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 4. 11:50
Az üzleti ajándékok jelentősége nagyon is hangsúlyos, hiszen cégvezetőként ezek által fejezheted ki üzletfeleid, valamint munkatársaid felé megbecsülésedet, köszönetedet, további együttműködési szándékodat. Az ideális céges ajándék kiválasztása azonban nem egyszerű feladat, hiszen több szempontot is mérlegelni kell a döntés előtt. 
Vásárló Napi munkánkhoz nagy segítséget nyújt a rokon értelmű szavak gyűjteménye
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 1. 08:19
A magyar nyelvről mi, magyarok tudjuk leginkább, hogy mennyire részletgazdag, kiterjedt szókinccsel rendelkezik. A mi nyelvünk annyira eredeti, hogy semmihez nem fogható, és még mindig kutatják az ősi nyelvemlékeinket. A külföldiek számára az egész egy katyvasz és szerintük nehezen tanulható, amivel teljes mértékben egyet lehet érteni. Bár, aki felismeri a mélyen benne rejlő logikát, az könnyebben el tudja sajátítani.
Vásárló A nap képe: ezt láttuk egy budapesti benzinkúton az üzemanyagár-stop szigorítása után
Privátbankár.hu | 2022. július 30. 15:34
A rendkívüli, szombati Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy szűkül a jogosultak köre.
Vásárló A bentlakásos terápia nem büntetés, hanem esély egy új életre!
Márkázott tartalom | 2022. július 13. 10:52
Amikor valaki a függőségével odáig jut, hogy már nem elegendő a heti néhány alkalmas konzultáció egy szakemberrel, akkor a legjobb választás részt venni egy több hetes bentlakásos terápián. Ez elsőre rémisztőnek tűnhet, de ha megtesszük az első lépést, akkor már csak nyerhetünk vele.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG