Az emberek nagy része elteszi későbbi fogyasztásra a megmaradt ételt, arra viszont kevesen gondolnak, hogy élelmiszerbiztonság szempontjából megfelelően tegyék mindezt. Az otthon készített ételek esetén a biztonságos kezelés mindenkinek saját felelőssége, a maradékok tárolása ráadásul kritikus pontot jelent - hívja fel a figyelmet cikkében a maradeknelkul.hu.
A tároláshoz több hasznos tanácsot is adnak. Először is az edényeket érdemes ellátni a készítés dátumával, így lehet a későbbi felhasználással előre tervezni, valamint a többi családtag is nyomon tudja követni, hogy mit mikor tettünk be a hűtőbe.
A tárolhatóság idejét az étel jellege határozza meg, de általános szabály, hogy ha 4-5 napnál tovább szeretnénk tárolni, akkor fagyasszuk le a maradékot. De hogy pontosan hány napig is lehet tárolni egy-egy élelmiszert, egy összefoglaló táblázat ad útmutatást, íme:
(Kép forrása: maradeknelkul.hu) |