<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az automata kávéfőző gép igen jó találmány, megkönnyíti sokak életét. Csak egy gombnyomás, és máris ott gőzölög előttünk reggelente egy finom fekete. Azonban ahhoz, hogy ez sokáig így is maradjon, a gép rendszeres karbantartására van szükség. Mutatjuk, mikre kell odafigyelni!

Az automata kávéfőzők rendszeres tisztítása

Az automata kávéfőzők - mint például a Jura kávégép - esetében három dologra kell különösen odafigyelni: a rendszeres tisztításra, a vízkőoldásra és a vízszűrők cseréjére.

Szerencsére ezek apróságok, nem vesznek sok időt igénybe, és mi magunk is el tudjuk őket végezni, nem kell ezért a szervizbe rohannunk.

A Jura kávéfőzők esetében például a 180. lefőtt kávé után automatikusan elindul a tisztítóprogram. A gép végigvezérli a folyamatot, nekünk nem is kell vele semmi extrát csinálnunk. Egyszerűen csak dobjunk be a megfelelő időben egy tisztító tablettát, amelyet a premiumshop24.hu webáruházból is könnyen beszerezhetünk a kávéfőző vásárlásával egy időben.

Először azt fogja kérni a gép, hogy ürítsük ki a csepegtetőtálcát és a zaccfiókot, és 10 másodpercig ne is helyezzük őket vissza! Az öblítést követően fog elindulni a tisztítás maga, melynek célja, hogy a lerakódott zsírtól és szennyeződésektől megtisztuljon a készülék.

Ekkor helyezzük be a tablettát a porkávé nyílásán, és kövessük a további utasításokat! Fél órán belül már fogyaszthatjuk is a frissen lefőtt kávénkat a kívül-belül ragyogó gépből!

Vízkőoldás egyszerűen

A vízkőoldás igen fontos, nemcsak a mosógépek, hanem a kávégépek esetében is. Szerencsére ehhez is kapható külön tabletta, a premiumshop24.hu-nál az automata kávéfőző tisztító termékek között lehet megtalálni ezt a hasznos terméket.

A Jura vízkőtelenítő tabletta két fázisban oldja meg a problémát: először savas oldatot képez a vízzel érintkező helyeken, majd többszörös átöblítéssel megtisztítja a felületeket. A vízkőtelenítő tablettát mindig a víztartályba tegyük, 5 deciliter vízbe belehelyezve!

Itt is végigvezet a program a folyamaton, nem kell aggódni semmi miatt.

Vízszűrő használata esetén a szűrő cseréje is szükséges

A harmadik dolog, amit véghez kell vinnünk, ha automata kávéfőzőnket szeretnénk megtisztítani, az a rendszeres szűrőcsere. Ez azonban csak akkor szükséges feladat, ha használunk vízszűrőt. Márpedig miért ne használnánk?

Hiszen a vízszűrő patronok arra valók, hogy ásványi anyagokban és fluoridokban gazdag, jó minőségű vizet állítsanak elő. A csapvizet alakítják olyanná, amelyből valóban finom kávé készíthető.

Ha Claris Smart márkájú vízszűrő patront használunk, akkor valójában nem sok dolgunk akad: ez esetben a készülék felismeri az új szűrőt, és automatikusan elindítja a megfelelő programot.

Ugye milyen egyszerű az automata kávéfőzők tisztítása? Ha Ön még nem döntött, milyen kávégépet válasszon otthonra, akkor bármely Jura márkájú készülék azért is jó megoldást jelent majd, mert a karbantartása gyors, hatékony. A gép pedig mindig jelez, ha szükséges elvégezni bármilyen tisztítást, így nekünk erre külön nem kell figyelnünk!

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Vár a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál
PR | 2022. szeptember 26. 18:11
Mindegy, hogy sokat futsz, vagy keveset, állj rajthoz Te is a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál valamelyik távján. Október második hétvégéjén több tízezer futó társaságában élvezheted Te is a közös mozgás örömét.
Vásárló Már csak a megfelelő fotó hiányzik az önéletrajzodból?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 24. 11:37
Önéletrajzot írni nem egyszerű. Akkor sem, ha van már munkatapasztalatod, és akkor sem, ha pályakezdőként, friss diplomásként készülsz betörni a munkaerőpiacra. Ha ez utóbbi a helyzet, és gyakornoki vagy normál állást keresel, akkor bizony nem sok mindent tudsz beleírni az önéletrajzodba.
Vásárló Kültéri lépcső a házhoz: hogyan válasszuk ki a megfelelő alapanyagot?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 14:41
Ha a házunkon kívülre tervezünk lépcsőt, akkor mindenképp érdemes alaposan fontolóra vennünk a megfelelő alapanyagok kiválasztását, hogy valóban a kívánt végeredményt kapjuk. Ehhez azonban több szempontot is figyelembe kell vennünk, hiszen a kültéri viszonyok néha elég szélsőségesek, éppen ezért az ide tervezett lépcsőnek komoly kritériumoknak kell megfelelnie. Nézzük meg tehát, mire is érdemes pontosan odafigyelnünk az anyag választásánál.
Vásárló Borkóstoló a szecessziós kastélyépület pincéiben
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 12:33
Aki Tolna megye kilencedik legnépesebb települését, Simontornyát meglátogatja, az ki ne hagyja a településbe oly harmonikusan beilleszkedő igazi kis szecessziós ékszerdobozt, a város híres szállodáját!
Vásárló Keressünk eredeti céges karácsonyi ajándékot!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 16:00
A karácsonyi ajándékok megtalálása a családtagok számára is elég nehézkes, de ha még minket bíznak meg a tökéletes ajándék felkutatásával a vállalati ügyfeleknek vagy alkalmazottaknak, a nyomás megtízszereződik.
Vásárló Téged is kínoz az allergia?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 10:31
Sajnos manapság egyre többen szenvednek különféle allergiáktól, és ezek közül az egyik legalattomosabb a pollen és porallergia, amellyel csak nagyon nehezen lehet bármit is kezdeni. Biztosan neked is ismerős, hogy hiába minden erőfeszítés, a mindennapos porszívózás, az ablakon beszűrődő fénynyalábokban bizony táncot járnak a porszemek, pollenek.
Vásárló Online vásárlás – minden, ami érdemes tudnia, mielőtt kattint!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 9. 09:24
Ugyan nem egy újszerű dologról van szó, sokak számára még mindig kifejezetten kockázatos tevékenységnek számít az online vásárlás. A folyamat nem ördögtől való, sokkal egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb, mint az offline vásárlás, ráadásul még pénzt is spórolhat vele! 
Vásárló Céges karácsonyi ajándékcsomag olcsón, de mégis magas minőségben? Igen, létezik!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 8. 09:29
Az ajándékozás nem akkor lesz örömteli, ha minél nagyobb az ajándéktárgy értéke. Az ajándékozás attól válik igazán boldog pillanattá, hogy a meglepetés szívhez szól, és benne van mind az ajándékozott, mind az ajándékozó.
Vásárló A népharag a magángépek ellen fordult – de mi lehet a valódi megoldás a betiltás helyett?
Kollár Dóra | 2022. szeptember 7. 19:09
A magánrepülőgép-ipar által elindított „No Plane, No Gain”-kampány a magánrepülés termelékenységi és gazdasági előnyeit hangsúlyozza; a használt repülőgépek tavalyi eladásának ugrásszerű emelkedése és az európai magánrepülések rekordnövekedése alapján idén nyáron az utazók ráérezték arra, miért éri meg a hagyományos, kereskedelmi légiközlekedés helyett valami másra voksolni. Mindezek alapján úgy tűnhet, hogy a magánrepülők piacán tulajdonképpen minden rendben van, csakhogy a közvélemény egyre inkább a luxusgépek ellen fordul.
Vásárló Új online magazinok indultak augusztusban
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 7. 10:26
Új ismeretterjesztő valamint kulturális online magazint indítottak 2022 nyarán a citygreen.hu kertészeti és életmód magazin szerkesztői. A thinker.hu ismeretterjesztő magazin, valamint a teaser.hu kulturális és szórakoztató magazin színvonalas és hiteles tartalmakat kínál olvasói számára.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG