TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Egy felmérés szerint a foci VB közvetítéseket kínáló vendéglátóhelyek és helyszínek 79 százalékban élvezhető, éles képminőségű kivetítőkkel és tv-kel várják a szurkolókat, a hangulat azonban mindenhol inkább szolid, mint fesztiváli vagy stadionszerű, de azért akadnak kivételek.

A ClientFirst Consulting egy hetes villámtesztje alatt 27 város, 81 helyszínét vizsgálták meg azonos szempontok szerint próbavásárlók (tesztnézők) bevonásával. A 10 legjobb összesített értékelést kapott helyszín között 4 budapesti, 3 győri, 1 miskolci, 1 kiskunhalasi és 1 szolnoki szerepel.

A felmérésben több mint 100 teszt készült – Győrtől kezdve Sárospatakon, Pécsen keresztül egészen Gyuláig, valamint Budapest több pontján – június 29. és július 5. között, meccsnapokon.

A tesztelők többek között a kivetítés működését, minőségét, a kiszolgálás gyorsaságát, a helyszín hangulatát, a mosdók tisztaságát, a rendelt italok minőségét és árszínvonalát értékelték, illetve javaslatot tettek az esetleges módosításokra is.

Élményindex (Ezen a helyszínen nézve mennyire élvezted magát a meccset? 1-5 skálán)

 

A kivetítők élesek

A meccsnézés élményét egy 1-től 5-ig terjedő skálán mérve átlagosan 3,8-ra értékelték a nézők. A kivetítőket a legtöbb esetben szép, éles képet adó, élvezhető minőségűnek titulálták, mindössze 13 százalékban volt homályos vagy élvezhetetlen a minőség, 8 százalékban pedig be sem volt kapcsolva a kivetítő.

De a hangulat szolid

A meccsnézés hangulata több mint 60 százalékban szolidnak volt mondható, 16 százalékban érezhető kocsmainak (jó értelemben, inkább az angol pubokhoz hasonlónak). 13 százalékban fesztiváli, 8 százalékban pedig stadion hangulat uralkodott a vendéglátóhelyeken. 

Ahol nem

Fesztivál hangulattal találkoztak a tesztnézők többek között a budapesti Szabadság téren, a győri Városház téren, az egri Agria Plázánál, Törökszentmiklóson, a siófoki Fő téren, a pécsi Kossuth téren, és a budapesti Grundon.

Igazi stadion hangulat volt a Westend teraszon, a margitszigeti Champs szigeten, a nyíregyházi Kossuth téren. A vizsgált 81 helyszínen a mellékhelyiségek állapota a legtöbb esetben átlagos vagy tiszta, de van mit kijavítani ezen téren, különös tekintettel arra, hogy a hétvégén várhatóan jóval többen látogatnak ki egy-egy helyszínre, akár gyerekekkel is.

Átlagos árak átlagosak, vagy mégsem?

A kért italokat közel 70 százalékban nagyon jónak értékelték a fogyasztók. A kiszolgálás az esetek majdnem felében megfelelő volt, 37 százalékban pedig kiváló.

13 százalék nyilvánította átlagosnak a kiszolgálást és 3 százalékban találták azt kritikán alulinak.

Az italokra általában nem kellett sokat várni, a felmért helyek harmada pedig önkiszolgáló rendszerben működött. Az esetek felében a kért italok árát átlagosnak találták a szurkolók, 41 százalék gondolta úgy, hogy kicsit magas, 8 százalék pedig kifejezetten magasnak, illetve nagyon, vagy extrém magasnak ítélte.

Azokon a helyeken, ahol napijegy ellenében lehet meccset nézni, a jegyárakat magasnak tartják a próbavásárlók, véleményük szerint többek között ennek tudható be, hogy nem is voltak sokan.

Még lehet javítani a hétvégére

A vendégek több esetben gondolták úgy, hogy – különösen a nagyobb befogadóképességű helyszíneken – több személyzettel kellene dolgozni a VB elődöntő és döntő alatt a gyorsabb kiszolgálás érdekében.

Szintén a nagyobb helyeken néhányan úgy vélik, hogy a meccs elején, a szünetben és a meccs végén egy hangulatfelelős, illetve brazil vagy VB zenék lejátszása nagyban hozzájárulhat az igazi meccsnézős hangulathoz.

Egyes, a vb idejére kialakított szurkolói helyeken pedig túl kevés az ülőhely a nézők számára. A felmérés résztvevői több helyen hiányolták a VB specifikus ajánlatokat. A kerthelyiségekben több helyen gond volt az árnyékolással, így pedig a kivetítő láthatóságával, ez azonban a hátralévő két esti meccsélményt már nem befolyásolja majd.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Palkovics ingyen pénzt ígért a családi házak napelemeihez
Privátbankár.hu / MTI | 2020. szeptember 25. 14:10
Magyar és európai uniós forrásból 30-40 százalékos támogatást is nyerhetnek majd a családi házak tulajdonosai napelemes rendszerek telepítésére - közölte az innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen.
Vásárló Kaliforniában betiltják a dízel, a benzines és a hibrid autók forgalmazását
MTI | 2020. szeptember 24. 06:53
Kaliforniában 2035-ig megszüntetik a benzinnel működő, a dízel, valamint a hibrid gépjárművek forgalmazását - már a rendeletet is aláírta a kormányzó erről.
Vásárló Vásárolj Windows 10-et mindössze 3000 forintért a Keysoff.com Őszi vásárán
PR | 2020. szeptember 22. 10:00
Ennél nagyobb már nem is lehetne. A Keysoff.com rendkívül keresetté vált, mivel az Őszi vásáruk visszatért, amely segítségével akár 45%-ot is lefaraghattok a Microsoft szoftvereinek árából. Tehát mi másra várnál? Frissíts most a legfrissebb Windowsra, vagy vásárold meg bármelyik Microsoft terméket ma, és spórolj nagyot, miközben garantáltan eredeti licenc kulcsot vásárolsz a Keysoff.comtól.
Vásárló Ingatlant vennél hitelre? Csak fogyasztóbarát lakáshitellel!
Márkázott tartalom | 2020. szeptember 20. 09:34
Legyen szó a családi fészek elhagyásáról vagy saját család alapításáról, sok pénzre lesz szükséged, ha ingatlant szeretnél. Épp ezért a legtöbben két forrásból tudják csak finanszírozni a meglévő alaptőkéjükön kívüli összeget: családi segítségből vagy banki kölcsönből. Ez utóbbi a jellemzőbb, mert a legtöbb családnak nincs akkora tartaléka, hogy egy ingatlan vásárlását egy az egyben tudja finanszírozni. Épp ezért, ha lakásvásárlás előtt állsz, érdemes tudnod, hogy mik a lehetőségek és merre érdemes elindulni. Lássuk!
Vásárló Hasznos tippek a laptop akkumulátor élettartamának meghosszabbításához
Márkázott tartalom | 2020. szeptember 17. 12:27
A laptop akkumulátor várható élettartamának alakulása sok-sok kérdést vet fel felhasználóként. Nem árt például tudni, hogy mikor kell töltőre tenni a készüléket, meddig érdemes meríteni az aksit, illetve hány százalékig célszerű azt újból tölteni. A cikkben minden ezzel kapcsolatos kérdést megválaszoltunk.
Vásárló Még drágább lehet a kenyerünk: újabb áremelés készül
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 15. 08:44
Biztosra ígérik a lisztáremelést erre a hónapra - kevés és gyenge minőségű búza termett Magyarországon. Ez a kenyér árát is tovább emelheti, pedig már így is 10-15 százalékot drágult tavalyhoz képest.
Vásárló Magyar fejlesztésű tüdővitamin-készítmény került a gyógyszertárak polcaira
Fizetett tartalom | 2020. szeptember 14. 17:18
Az Air7 hatóanyagainak összetételét a tüdő igényeinek kielégítésére állították össze. A tüdő vitaminjának megalkotását a pandémia hívta életre, hiszen a SARS-CoV-2 légzőszervi vírusról beszélünk. A táplálékkiegészítő nem gyógyír a betegségre, azonban abban egyetértés van az orvostársadalomban, hogy egészséges tüdővel jobb eséllyel indulunk a vírus ellen.
Vásárló A zenei ízlés és a személyiség
Márkázott tartalom | 2020. szeptember 14. 15:29
A zenei ízlés maximálisan szubjektív dolog, így igen nehéz meghatározni, hogy mi is a jó, és milyen személyiségre utal bizonyos stílusok hallgatása. Mégis, ez nagyon sokat elárul arról a személyről, aki a zenét hallgatja. Lássuk, hogy mit tudhatunk a különböző stílusokról!
Vásárló Az ittas vezetés még mindig óriási probléma Magyarországon
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 14. 11:25
Európában a közúti balesetek mintegy negyedét okozza az alkoholfogyasztás. Hazánkban ez az arány jóval alacsonyabb, azonban még mindig sok az ittasan okozott baleset, ráadásul több évnyi javulást követően az idei év első nyolc hónapjában romlott a helyzet. A ma kezdődő és idén az online térben zajló Biztonság Hetének, a MABISZ és az ORFK-OBB közös kezdeményezésének is a központi témája az ittas vezetés veszélye.
Vásárló A babakonyha örök
Márkázott tartalom | 2020. szeptember 10. 13:42
Érezted már azt, hogy szívesen lennél ma kisgyerek? Hiszen olyan izgalmas és sokszínű választék várja a babakonyha-kiegészítőkre áhítozó gyerkőcöket. Ha szerencséd van, és a te kicsikéd is szereti ezt a különleges világot, akkor újraélheted gyermekkorod kedvenc játékait.
hírlevél