Foci
Makro / Külgazdaság Hosszú történetének egyik legizgalmasabb tornáját hozta a Csúcs Kupa 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 10:37
Szombaton esős időjárásra készültek a csapatok, akik a Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornára érkeztek: a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata. Mindenki meglepetésére azonban szinte a játékvezetők sípszavára kisütött a nap, így nyárias időben zajlottak le a 25 éves hagyománnyal bíró focitorna mérkőzései az E.ON Sporttelep kifogástalan füves pályáján.
Vásárló Dobogón az Újságírók, az Országgyűlés és Művészek a Footgolf Csúcs Kupán 
Privátbankár.hu | 2023. április 27. 09:44
Kilenc évre visszatekintő hagyomány a Footgolf Csúcs Kupa. A HGS PR Ügynökség és a Parlament SE éves rendszerességgel szervezi meg társasági eseményét, amelyen ismét népes mezőny versenyzett a dobogós helyekért. Az idei csapatversenyben az Újságírók végeztek a legjobb pontátlaggal. A footgolf verseny első két helyezettje az Országgyűlés csapatából került ki.
Makro / Külgazdaság Árt-e a Fradi sikere az NB I-nek? - Klasszis podcast 
Privátbankár.hu | 2022. november 20. 11:54
E heti podcast műsorunkban kicsit eltávolodunk a tematikát illetően a gazdaságtól, hiszen az NBI őszi szezonja és a katari vb kezdete között a hazai labdarúgás helyzetéről beszélgettek kollégáink. A magyar bajnokság helyzete, a Fradi jövője mellett természetesen Dzsudzsák Balázs válogatottságára, valamint a vasárnap kezdődő katari világbajnokságra is kitért az Mfor.hu Közélet című műsorában Csabai Károly, lapunk főszerkesztője, Gáspár András, lapigazgató, valamint Székely Sarolta felelős szerkesztőnk.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Szalai Ádám eksztázisa a 4:0 után 
Wéber Balázs | 2022. június 15. 11:27
A magyar labdarúgó-válogatott kétségkívül történelmi győzelmet aratott az angol tizenegy felett tegnap este idegenben. Természetesen az ünneplés sem maradhatott el.  
Közérdekű Footgolf Csúcs Kupa: először nyerte az MVM csapata 
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 10:03
Az egyéni verseny győztese ismét Czirbus Tamás lett.
Karrier Azonnali hatállyal kirúgták Dárdai Pált és segítőit 
Privátbankár.hu | 2021. november 29. 10:51
A Hertha BSC Tayfun Korkutot nevezte ki helyette - megköszönték Dárdai munkáját, és hogy bent tartotta a csapatot az első osztályban. 
Vásárló Csúcs Kupa: visszahódította a kupát az Országgyűlés válogatottja 
Privátbankár.hu | 2021. október 18. 14:53
A Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja megszakította a Magyar Újságírók Válogatott három évig tartott győzelmi sorozatát a vasárnapi megrendezett Csúcs Kupa kispályás labdarúgó tornán.
Makro / Külgazdaság Csúnyán megütötte a járvány az európai top focicsapatokat 
Csabai Károly | 2021. szeptember 18. 17:48
Angliában a Manchester United, Olaszországban a Juventus számolt be arról, mekkora veszteségeseket voltak kénytelenek elkönyvelni.
Makro / Külgazdaság Kis magyar foci-abszurd: hiába pénz, játékos, még mindig megterhelő heti két meccset játszani 
Székely Sarolta | 2021. augusztus 18. 18:47
Mégis mi a fittyfene kellene ahhoz, hogy ne legyen sok egy csapatnak heti két meccset lejátszani? A magyar focivalóság most újra megmutatta magát a felszínen: töménytelen pénz és két komplett csapatnyi játékos sem elég. Hol vagyunk mi még a nagy bajnokságokhoz képest?
Makro / Külgazdaság Messi két évre írt alá a Paris Saint-Germainhez 
MTI | 2021. augusztus 11. 06:44
De szerződése egy évvel még meg is hosszabbítható.
Makro / Külgazdaság Foci Eb: a legdrágább csapatokkal is felveszi a versenyt a magyar tizenegy 
Wéber Balázs | 2021. június 23. 05:38
A hazai válogatott továbbjutási esélyei annak ellenére is megmaradtak, hogy Európa második, harmadik és ötödik legértékesebb csapatával kell megküzdenie. A francia, a német és a portugál tizenegy piaci értéke több mint tízszerese a magyarénak, Kylian Mbappé pedig eurókban kifejezve egymaga több mint kétszer annyit ér, mint a magyar keret együttesen. A pályán persze nem eurók fociznak, így a gigantikus értékbeli különbség nem garantálja a győzelmet – mint ahogy azt szerencsére szombaton is láthattuk.
Közérdekű Orbán Viktor ma este meccsre megy 
Privátbankár.hu | 2021. május 3. 18:11
A miniszterelnök a tervei szerint kimegy az Újpest-Fehérvár döntőre.
Vállalat Most 2 milliárdot mernek át a Gazdaságvédelmi Alapból, a Diósgyőr kapja 
Privátbankár.hu | 2021. április 27. 09:07
Valamint velodróm épül Kőbányán.
Makro / Külgazdaság A Szuperliga-puccs összeomlott, de a futballt szétfeszítik az ellentmondások - A hét videója 
Marosi Gergely - Izsó Márton | 2021. április 23. 19:51
Az április 18-án bejelentett európai labdarúgó Szuperliga április 20-ra kárörvendő kacaj közepette már hamvába is holt. A sorozat viszont még feltámadhat, a világ futballját ugyanis szétfeszítik az ellentmondások. Marosi Gergely sportújságíró elemzi a történéseket.
Makro / Külgazdaság Az utca forradalma avagy így bukott el a Szuperliga 
Wéber Balázs | 2021. április 22. 17:25
Futball csak addig van, amíg szurkolók vannak. Márpedig a szurkolók és a véleményvezérek úgy gondolják, hogy a Szuperliga a tradíciók felülírását, a futball lassú halálát jelentette volna. Egy velejéig európai játékot nem lehet amerikanizálni. Jegyzet. 
Vállalat Elküldik a szuperligás brit klubok vezetőit 
MTI | 2021. április 22. 11:33
A Premier League irányítói felszólították az Európai Szuperligába jelentkezett hat futballklub vezetőit, hogy távozzanak az angol bajnokság bizottságaiból. A Manchester Unitedtől Ed Woodward már napokkal ezelőtt közölte, hogy a szezon végével lemond.
Vállalat Még mindig nem adta fel Florentino Perez, szerinte a Szuperliga-projekt készenléti állapotban van 
MTI | 2021. április 22. 09:27
Hivatalosan már csak a Barcelona és a Real Madrid a tagja az ESL-nek.
Makro / Külgazdaság Nem adja fel a Szuperliga, újratervezést ígérnek az angol klubok kifarolása után 
MTI | 2021. április 21. 08:33
Eltökéltek, hogy így is létrehoznak egy új európai versenysorozatot.
Makro / Külgazdaság Otthagyták a Szuperligát a meghívott Premier League csapatok 
MTI | 2021. április 21. 06:26
Összeomlott a nagy terv.
Makro / Külgazdaság Guardian: kifarolhat a szuperligából a Chelsea és a Manchester City 
Privátbankár.hu | 2021. április 20. 13:54
A lap értesülései szerint a két brit klub nem fanatikus rajongója az ötletnek, és a globális össztűz miatt már kételkedik abban, hogy jó ötlet lenne a szakadár ligához való csatlakozás.
Makro / Külgazdaság Messi lő, az álközönség ünnepel – így olvad össze fikció és valóság 
Wéber Balázs | 2020. december 30. 05:47
Szokatlan helyzet elé állítottak minket, tévénézőket az európai topligák a Covid-járvány miatt: a közvetítések alatt nem létező szurkolókat látunk és hallunk. A valóságba beszivárog a fikció, így a médiaesemény félig fake lesz. De miért fontos ez nekünk, és miért veszélyes a jövőre nézve?
Makro / Külgazdaság Nézők nélkül lelketlen ténfergés a foci 
Wéber Balázs | 2020. augusztus 8. 13:18
Bár az európai futballélet néhány hónapja újraindult, a napokban pedig a nemzetközi kupák is folytatódnak, a kluboknak hiányzik a jegybevétel, drukkerek híján pedig nyoma sincs a régi meccshangulatnak.
Vállalat Forradalom a fociban: többé nem a pénz lesz a legfontosabb faktor 
Pásztor András | 2020. július 12. 19:10
Írásomban amellett fogok érvelni, hogy napjaink futballforradalmát nem a pénz őrületes mennyiségű beáramlása, hanem a tudomány behatolása okozza. Mégpedig a legmagasabb szintű tudományé. Azonban a tudomány csak akkor tudja kifejteni revelatív hatását, ha az a szervezet, cég - vagy esetünkben egy futballklub - a lehető legaprólékosabban, precízen felépített, jól szervezett, jól vezetett, minden részletében kidolgozott, megtervezett struktúrával, feladatkörökkel, a maga területén a legjobb szakemberek által irányított gépezet azt működésének középpontjába helyezi. Mint például a nemrég bajnoki címet Liverpool esetében, amit többen a világ legjobban működtetett klubjának tartanak.
Makro / Külgazdaság Elhárult az akadály, szurkolók előtt rendezik a Puskás-Fradit vasárnap 
Baka F. Zoltán | 2020. május 28. 06:30
A kormány feloldotta a szabadtéri rendezvények látogatására vonatkozó tilalmat.
Makro / Külgazdaság Nem fogják földhöz vágni a focicsapatokat a zárt kapus meccsek 
Székely Sarolta | 2020. március 14. 09:37
Azt jelenleg senki sem tudja megmondani, meddig lesznek hatályban idehaza a sportrendezvényeket is érintő rendkívüli intézkedések, az mégis jól kirajzolódik, hogy földhöz vágni nem fogja egyik csapat gazdálkodását sem.
Makro / Külgazdaság Zárt kapus lesz az összes focimeccs az országban 
Privátbankár.hu | 2020. március 11. 19:41
A Magyar Labdarúgó Szövetség a ma kihirdetett veszélyhelyzet miatt hozta meg a döntést, mely holnaptól van érvényben, és meghatározatlan időre szól.
Vásárló 3 Dortmund játékos, akiket örökre szívükbe zártak a szurkolók 
Privátbankár.hu | 2020. március 2. 14:51
A Borussia Dortmund napjainkban is kiváló játékos kerettel rendelkezik, és a stadionban 80.000 lelkes szurkoló buzdítja őket a győzelem érdekében. Következzen 3 legendás dortmundi futballista, akik valóban történelmet írtak a jellegzetes fekete-sárga mezben!
Makro / Külgazdaság Mindenki Robbie Fowlernél lakik – focisztárok ingatlansztorijai I. 
Wéber Balázs | 2020. február 9. 17:34
Biliárdszoba bárral, kert úszómedencével, agresszív kutya, hatalmas sportkocsi – sokáig ilyen volt egy átlagos sztárjátékos háza. A kőgazdag spílerek egy részének lövése sincs az ingatlanpiacról, mások viszont dörzsölt ingatlanmágnásokká váltak. A Financial Times utánajárt, hol éltek és élnek a legtehetősebb sztárok, mi alapján választanak lakást, és mi számít nekik igazán.
Makro / Külgazdaság Százmilliókat spórolhat hamarosan a Fradi - leépítés vár a csapatokra 
Székely Sarolta | 2020. január 31. 14:52
A következő szezontól életbe lép a labdarúgó szövetség 25 fős keret-szabályozása az NBI-ben - derül ki az MLSZ közleményéből. Ehhez képest a Ferencváros keretében 31-en vannak - összesen kéttucatnyi focistától kell megszabadulniuk az NBI-es kluboknak. Az átlagfizetéssel számolva majdnem egymilliárd maradhat így a kasszában.
Makro / Külgazdaság Már 3,3 millió forint az átlagfizetés az NBI-ben  
Székely Sarolta | 2020. január 20. 16:03
Az elmúlt néhány évben olyan ütemben növekedtek a focista fizetések idehaza, hogy azok megfelelnek a régiós szintnek. Sőt, könnyen előfordulhat, hogy 2019-ben már a top20 európai klubok táborát fogja gyarapítani Magyarország a bérkiadások alapján.
Makro / Külgazdaság Pár hét alatt összejött az 1,1 milliárd adóforint Felcsúton 
Székely Sarolta | 2019. december 22. 16:30
Egy hónap sem kellett ahhoz a felcsúti focialapítványnak, hogy összegyűjtse az idei sportfejlesztési programjához szükséges támogatást. Az 1,1 milliárd forintból 106 millió egy egyszerű dombra fog elmenni, amin át lehet futni.
Makro / Külgazdaság Milliárdokat focizott össze magának a Fradi 
Privátbankár.hu | 2019. december 13. 19:03
Hogy anyagilag mennyire jövedelmező kijutni az európai porondra a hazai csapatoknak, akkor derül ki igazán, ha néha-néha valamelyik NBI-es gárda főtáblára focizza magát.
Makro / Külgazdaság Elképesztő, mennyibe került az Orbán-kormánynak egy új sportoló 
Székely Sarolta | 2019. december 6. 06:06
Ha már a kormány az egyes nyilatkozatai szerint inkább mennyiségben méri a TAO-támogatások eredményességét, akkor érdemes megnézni, vajon egy új sportoló mennyibe is került az államnak. Vagy az adófizetőknek.
Makro / Külgazdaság Állami sportakadémiai rendszer kidolgozásáról döntött a kormány 
Privátbankár.hu | 2019. november 22. 08:31
Úgy tűnik, Orbán Viktor nem elégedett a jelenleg működő magyar sportakadémiákkal.
Részvény / Deviza / Áru Tippmix helyett focirészvények? 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 3. 17:00
A veretesebb focicsapatok mérkőzéseinek eredményei az egyesületek részvényárfolyamaira is kihathatnak. Ugyanakkor egy kecsegtető új igazolás is, Cristiano Ronaldo Torinóba szerződésére például csaknem 40 százalékkal ugrott meg a Juventus jegyzése. A KBC Equitas megnézte, mely nagyobb futballklubok részvényeivel lehet a tőzsdén kereskedni, illetve azt, hogy mire érdemes figyelni az ilyen befektetéseknél.
Makro / Külgazdaság Számolatlanul ömlik a pénz a magyar fociba, meglett az eredménye 
Székely Sarolta | 2019. augusztus 13. 14:00
Mostantól nincs helye a károgásnak, nincs helye a kritikának, a fociba ölt milliárdoknak tökéletes helye volt ott, ahova mentek. Megcsillant a reménysugár, és a magyar foci kezd kikecmeregni a gödörből?
Vállalat 1,5 milliárd forintot kapott még a Fradi az európai kuparajt előtt 
Privátbankár.hu | 2019. július 31. 17:09
Ezzel az FTC Labdarúgó Zrt.-nél fél éven belül másodszor emeltek tőkét, úgy, hogy a részvényeket azok névértékének százötvenezerszeresén jegyezték le.
Vállalat KPMG: vége a Manchester United uralmának, a Real Madrid a legértékesebb fociklub 
Privátbankár.hu | 2019. május 29. 15:21
Az angol csapat három évig volt az élen, de tavaly valamelyest csökkent az értéke, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a spanyolok letaszítsák a trónról.
Vállalat Nem a temérdek olajpénz, hanem a tudatos építkezés nyeri meg idén a Bajnokok Ligáját 
Pásztor András | 2019. május 9. 20:28
Megszületett a BL-döntő párosítása: a madridi finálén a Tottenham Hotspur csap össze a Liverpoollal. Bár kispénzűnek egyik csapat sem nevezhető, óriási a különbség köztük és az oligarchák által az elmúlt évtizedekben felpumpált egyesületek között. A pénzügyi differenciáknál sokkal fontosabb, hogy az olajpénzekben dúskáló újgazdag klubokhoz képest egészen más, nagyon tudatos koncepció mentén haladt mindkét alakulat, mely kezdetben még nem hozott látványos eredményeket, de viszonylag rövid időn belül az európai foci csúcsára vezette a duót.
Vállalat Megvan, hol bújtak el Mészáros Lőrincék a Honvéd mögött 
Székely Sarolta | 2019. április 10. 06:07
Egész kiterjedt cégháló kapcsolódik a Honvéd új tulajdonosaihoz, melyben közvetlen kapcsolatot találtunk Bozó Zoltán és Mészáros Lőrinc köre között. Egyáltalán nem lenne meglepő, hogy Bozó csak a stróman szerepét töltené be ebben a történetben.
Vállalat 143 millió forint nyereség naponta – van, ahol jó üzlet a futball 
Wéber Balázs | 2019. április 5. 13:50
A világon még soha egyetlen futballklub sem ért el akkora nyereséget, mint tavaly a Tottenham Hotspur. A londoni csapat lubickol a pénzben, új stadiont épített, és a legjobb szeretne lenni Európában. A gazdagság azonban önmagában nem garantálja a sikert: a játékosok fizetéséhez mérten legjobban teljesítő csapat például nem a Real, a Barcelona vagy a Bayern, hanem az Atlético Madrid.
Makro / Külgazdaság Nem is hinnéd, mennyire megdobja az ország gazdaságát, ha jó a foci 
Privátbankár.hu | 2019. február 25. 20:10
Emögött leegyszerűsítve annyi áll, hogy ha jól megy egy csapatnak, akkor a szurkolók annyival több sört és sálat vesznek, hogy az kemény százalékpontokkal erősíti a gazdasági növekedést. Ez megy a világbajnokságokon, de a klubfociban is - utóbbi aktuális példája a Liverpool és a Manchester City bajnoki versenyfutása, mely pusztán a rajongói költésekből fontszázmilliókat hozhat a két városnak.
Vállalat A Bundesliga már a Premier League nyakán liheg 
Privátbankár.hu | 2019. február 13. 17:20
Bevételi rekordot ért el tavaly a német első osztályú focibajnokság. Az új cél, hogy pénztermelésben felzárkózzanak a Premier League-hez - sőt, akár le is nyomják az angolokat. Több tényező mutat arra, hogy az utóbbi is összejöhet.
Makro / Külgazdaság A nap képe: megmutatjuk, kivel nézett meccset Orbán Viktor 
Privátbankár.hu | 2018. október 16. 15:55
A magyar miniszterelnök ezúttal is külföldre utazott egy futballmérkőzésre.
Makro / Külgazdaság Özil-gate: a németek szerint mindenki hibás 
Privátbankár.hu | 2018. július 27. 14:35
A németek 47 százaléka szerint Mesut Özilt és a Német Labdarúgó Szövetséget (DFB) egyaránt felelősség terheli abban a botrányban, amely ahhoz vezetett, hogy a török származású német labdarúgó lemondta a német válogatottságot.
Karrier Tudod, hány ember borult ki C. Ronaldo fizetésén? Öt 
Privátbankár.hu | 2018. július 17. 09:52
A Fiat gyárnál egy szakszervezet sztrájkot hirdetett, amiért a tulajdonosok ennyi pénzt költöttek egy focistára - a felhívás azonban nem várt eredményt hozott.
Karrier Tovább gyengül a magyar foci - visszavonul az egyik legnagyobb 
Privátbankár.hu | 2018. június 29. 08:53
Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó.
Makro / Külgazdaság Szijjártóék megtették, ami rég sikerült már a magyaroknak 
Privátbankár.hu | 2018. június 23. 17:44
Meccset nyert a magyar válogatott. Mármint a parlamenti.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG