<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A magyar labdarúgó-válogatott kétségkívül történelmi győzelmet aratott az angol tizenegy felett tegnap este idegenben. Természetesen az ünneplés sem maradhatott el.  

Bár nem vagyunk sportszaklap, a 4:0 (vagy ahogy a jegyzőkönyvekben szerepel: 0:4) akkorát szólt itthon és Európában, hogy mi sem mehetünk el mellette szó nélkül.

Csak néhány cím a nemzetközi sajtóból: "Magyarország megalázta Angliát, amely az elmúlt 94 év legsúlyosabb vereségét szenvedte el" (The Guardian), "Anglia történelmi vereséget szenvedett Magyarországgal szemben a Nemzetek Ligájában" (AP),  "A négycsillagos Magyarország megalázta Angliát és a Nemzetek Ligája csoportjának élére állt" (Daily Mail), "A magyarok ámokfutottak, a siralmas háromoroszlánosok legsúlyosabb hazai vereségüket szenvedték el 1928 óta" (The Sun), "A Freiburg sztárja lelőtte Angliát" (Bild, a német lap a Freiburg támadójára, a két gólt szerzett Sallai Rolandra utalt).

A diadal híre a világ másik végére is eljutott: „Németország és Magyarország megalázta Olaszországot és Angliát” (a németek 5:2-re verték az olaszokat)", írta az argentin La Nación.

A nem mindennapi sikerhez nem mindennapi ünneplés dukált: a mérkőzés után Szalai Ádám brit szögletzászlóval a kezében „vezényelt” a magyar szurkolótábor előtt. A kép további kommentárt talán nem igényel – az öröm az arcokra van írva.

4:0. Fotó: EPA/ANDREW YATES 4:0. Fotó: EPA/ANDREW YATES

Mégha tudjuk is, hogy a Nemzetek Ligája rangban még nem vetélkedik az Európa-bajnoksággal, a külföldi sztárok pedig ilyenkor lélekben már a strandon vannak, ez semmit sem von le a magyar válogatott érdemeiből.

A győzelmet nem kell magyarázni – főleg akkor nem, ha ilyen világra szóló. Ezúton is gratulálunk a Csapatnak!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Amerika lefoglalná egy orosz acélmágnás luxusgépét
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 14:29
Megszületett a bírósági engedély Andrej Skoch magánrepülőjének lefoglalásához.
Makro / Külgazdaság Óriási pofonokat oszt ki az orosz-ukrán háború Európa legnagyobb gazdaságának
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 14:02
Komoly károkat okoz Németországban a háború, és ez a munkaerőpiacra is begyűrűzhet.
Makro / Külgazdaság Valóban katonai célokra használja Oroszország a most fellövött iráni kémműholdját?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 12:49
Oroszország iráni kémműholdat lőtt fel a világűrbe, amit kezdetben vélhetőleg saját céljaira fog felhasználni az ukrajnai háborúban.
Makro / Külgazdaság Visszatérnek a Boeing "Álomgépei"
Szakonyi Péter | 2022. augusztus 9. 10:44
Holnap, azaz szerdán átveszi az első Boeing 787-es repülőgépet az American Airlines. A Dreamlinereket gyártó óriásvállalat kétéves  kényszerű szünet után szállíthatja termékeit a megrendelőknek. Az új gépek átadása azonban nem lesz problémamentes , hiánycikk lett ugyanis a hajtómű.
Makro / Külgazdaság 250 orosz dezinformációt terjesztő weboldalt azonosítottak New York-ban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 10:07
A NewsGuard, egy New York-i székhelyű, az online félretájékoztatást tanulmányozó és nyomon követő cég 250 olyan weboldalt azonosított, amelyek aktívan terjesztik a háborúról szóló orosz dezinformációkat. Az elmúlt hónapokban több tucat új oldallal bővült a lista.
Makro / Külgazdaság Itt az első gyorsreakció: a kétszámjegyű infláció 2023-ban is velünk maradhat
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 09:38
Ezt vetítik előre a Magyar Bankholding elemzői a KSH által ma közzétett 13,7 százalékos éves inflációs adat kapcsán.
Makro / Külgazdaság Sokkoló adatot közölt a KSH: 13,7 százalék lett az infláció júliusban!
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 09:00
Az élelmiszerek ára 27 százalékkal emelkedett egy év alatt. Az infláció gyorsulását jelzi, hogy a fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 2,3 százalékkal nőttek. 
Makro / Külgazdaság Kína Tajvan invázióját készíti elő a hadgyakorlatokkal?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 08:47
Folytatódtak a Tajvan körüli kínai hadgyakorlatok kedden, a tajpeji külügyminiszter szerint Peking a sziget invázióját készíti elő a hadgyakorlatokkal.
Makro / Külgazdaság Káncz Csaba: Az orbáni átok utolérte Donald Trumpot is
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 08:26
Geopolitikai jegyzetírónk arról ír posztjában, hogy a volt amerikai elnököt is elérte az orbáni átok.
Makro / Külgazdaság Ezért tartott házkutatást az FBI Donald Trump házában
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 07:01
Tegnap délután megjelentek a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt elnök a közösségi médiában közölt üzenetben megerősítette a sajtóhíreket. Az legfrissebb hírek szerint potenciális bűncselekmény volt az üdülőhelyen tárolni a 15 doboznyi iratot.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG