7p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Francia tálalókészletekkel, német kerámiatálakkal és rozsdamentes serpenyőkkel próbálnak pontgyűjtésre, pontosabban vásárlásra rávenni minket a hazai áruházláncok ezekben a hetekben. Bár úgy tűnik, az őszi pontgyűjtő hullám tavaszra alábbhagyott: ezúttal csak két hipermarketnél, az Auchannál és a Sparnál találtunk hűségpont akciót.
Fotó: Privátbankár.hu/Izsó Márton

Utoljára tavaly októberben néztük meg, hogy a magyarországi áruházláncok épp milyen pontgyűjtő promócióival csábítnak vásárlásra. Akkor négy áruházláncnál, az Auchannál, a Sparnál, a CBA-nál és a Penny Marketnél is futott matricagyűjtés. Az Auchannál a hűségpontokat konyhai eszközökre, főleg késekre lehetett beváltani, a Sparnál teás és kávés kiegészítőket kínáltak olcsóbban a pontokért. A CBA-nál és a Penny Marketnél edényekért gyűjthettek matricákat a hűséges vásárlók.

Pontgyűjtőt a Jófogásról

Minek a pontgyűjtéssel bajlódni, ha van olyan, aki a pontokkal teli füzetét az interneten árulja? Érdekesség, hogy a Jófogáson több olyan hirdetést találtunk, ahol 300 és 2000 forint között adják a matricás füzetkéket.

A legtöbb konyhai eszközt akkor máshol nem találtuk meg, így valamennyire lehetetlen feladat azt összehasonlítani hogyha normál üzletben vagy webshopban vennénk meg az adott terméket, ténylegesen jobban járnánk-e, és ha igen, mennyivel. Mostani körképünk során is hasonlót tapasztaltunk: a promóciókban részt vevő márkák ugyanazon darabjai nehezen (vagy egyáltalán nem) találhatók az interneten.

Sütőből az asztalra!

Jelenleg két hipermarketnél, a Sparnál és az Auchannál fut pontgyűjtés.

A Spar „Sütőből az asztalra!” szlogennel indított kampányt április végén, amelynek keretében Zwilling márkájú konyhai eszközöket lehet venni. Mint a füzet beköszöntőjében írják, választásuk azért esett ismét a német termékekre, mert ez egy olyan márka, „ami megfelel egy modern, 21. századi konyha elvárásainak”.

Ha ez nem győzte volna meg a vásárlót, így folytatják:

„Az összkomfortos, teljesen felszerelt konyha mára státusszimbólummá vált. A modern konyha az étkezés és a főzés mellett a pihenés színhelyévé is vált, a tökéletes fogások elkészítéséhez pedig kiemelkedő minőségű termékek szükségesek. A Zwilling 1731 óta szinonimája a kiváló minőségnek és a világ legrégebbi brand-jeinek egyike. Eszközeik nemzetközi sikere a márka innovációján, a kivételes anyagok használatán, a minőségi kialakításon és modern működésen alapul”.

A 12 csúcsminőségű termék között van fedeles kerámia sütőedény, 20, 24 és 28 centiméteres serpenyő tapadásmentes bevonattal, öntöttvas edény, kerámia tálkák, szögletes kerámia sütőtálak és egy kukta. A promóció szerint akár 65-80 százalék kedvezménnyel vásárolhatjuk meg az egyes termékeket, de a konyhai eszközök hűségpont nélkül, eredeti áron is megvehetők.

A pontokat július 31-ig lehet gyűjteni, a pontbeváltás április 24-től egészen augusztus 11-ig tart. Minden elköltött 1000 forint után jár egy hűségpont, amelyeket a pontgyűjtő füzetbe ragasztva lehet gyűjteni. Egyes áruk után 1-3 darab extra pont kapható. Egy füzetbe 25 darab hűségpontot kell gyűjteni, egy pontgyűjtő pedig egy termékre váltható be.

Fotó: Privátbankár.hu/Izsó Márton

A promócióban szereplő kerámia tálakat nem nagyon találtuk a magyar webáruházak oldalain. A gyártó brit oldalán ugyanakkor megtalálható szinte az összes termék. Például a kerámia pitesütő, aminek eredeti ára 13 099 forint lenne, a Sparnál most 25 ponttal 4499 forintért beszerezhető. A Zwilling brit oldaláról rendelve 36.95 font (13 500 forint), amihez még hozzájön 30 font (majdnem 11 ezer forint) házhoz szállítási díj.

Egy másik termék, a 6 literes rozsdamentes kukta pontok nélkül 56 899 forintba kerülne, 25 pont beváltása mellett 25 999 forintért vásárolható meg kizárólag az Intersparokban. Keresgéltünk az interneten, hogy mennyire reális a közel 57 ezer forintos ár egy ilyen kuktáért. A Zwilling oldalán 139 fontért (hozzávetőleg 51 ezer forint) kínálják a 6 literes változatot. Bár hozzáadva az Egyesült Királyságon kívüli 30 font szállítási költséget, már nem érné meg innen megrendelni a terméket. Az egyik magyar webáruház oldalán viszont 55 900 forintért találtunk egy ugyanilyen márkájú, már 7 literes kuktát. Szállítási költség itt nincs, mivel az oldalon 10 ezer forint rendelés felett ingyenes házhoz szállítást adnak.

Jó ízekhez jó minőség

Az Auchan őszi promóció után mostani pontgyűjtőjénél is a francia Fontignac áruit kínálja kedvezményes áron. A Sparhoz hasonlóan itt is 54-85 százalékos kedvezménnyel vehetjük meg a termékeket. Ezúttal nem késeket, hanem evőeszközöket és tálalókészleteket, összesen 10 szettet lehet beszerezni „Jó ízekhez jó minőség” szlogennel futó, június 5-ig tartó kampányukban.

Mit mond a márkáról az Auchan?

„A Fontignac francia márka, amely a természetes, egészséges főzést állítja a középpontba. A márka jól megérdemelt helyet foglal el a francia konyhaművészetben. Már csaknem százéves tapasztalattal a háta mögött, 1926 óta készíti a legjobb minőségű étkészleteket. Ma a Fontignac név kiváló minőséget, stílust és eleganciát hordoz. A márka 18/10-es rozsdamentes nemesacélból készült étkészletek teljes skáláját kínálja, amelyek kiválóan alkalmasak mindennapi vagy alkalmi használatra egyaránt” – olvasható az áruházlánc honlapján.

Az Auchannál is minden elköltött 1000 forint után egy hűségpontot adnak az áruházak pénztárainál. Itt már 5 ponttal több, összesen 30 hűségpont összegyűjtése után vehető meg kedvezményes áron a választott darab.

A füzetekben feltüntetett eredeti árak meglehetősen húzósnak tűnhetnek. 7500 forint két, 0,2 literes sütőforma, 2 darab kerámia tálka készlet pontok nélkül 9999 forint, egy 28 centiméter átmérőjű, tapadásmentes serpenyő 29 990 forint. Utóbbi serpenyőt próbáltuk megtalálni az interneten. Ugyanolyan serpenyőt nem találtunk, csak egy hasonló, de Zwilling márkájú terméket, ami már 45 975 forintba került.

Néhány termék ára hűségpontokkal és eredeti áron
A promóciós termék neve Hűségpontokkal (forint) Hűségpontok nélkül (forint)
Fedeles kerámia sütőedény (Spar) 25 pont + 5.999 Ft 19.999 Ft
Serpenyő 20 cm átmérőjű (Spar) 25 pont + 7.999 Ft 23.499 Ft
Zománcozott öntöttvas edény (Spar) 25 pont + 25.999 Ft 68.599 Ft
Kukta 6 literes (Spar) 25 pont + 25.999 Ft 56.899 Ft
Szögletes kerámia sütőtál (Spar) 25 pont + 5.299 Ft 17.699 Ft
3 db-os evőkészlet (Auchan) 30 pont + 1.499 Ft 8.699 Ft
6 db-os kávéskanál szett (Auchan) 30 pont + 2.299 Ft 13.899 Ft
24 cm-es üvegtál (Auchan) 30 pont + 2.299 Ft 13.899 Ft
7 db-os  süteménytálaló készlet (Auchan) 30 pont + 3.999 Ft 21.899 Ft
7 db-os  spagetti tálalókészlet (Auchan) 30 pont + 5.999 Ft 24.899 Ft

Jól járhatunk

A legnagyobb kérdés, ami mindig felmerülhet a vásárlókban, hogy megérik-e ezen pontgyűjtők keretében venni egy serpenyőt, egy kanálszettet? Akik rendszeresen vásárolnak az adott üzletben és pont szükségük van egy új, minőségibb konyhai eszközre, azok mindenképpen jól járhatnak egy-egy ilyen matricagyűjtő kampánnyal.

Egyúttal megjegyeznénk azt is, hogy körképünk során nem bukkantunk olyan termékre, amely a hűségpontokkal számított kedvezményes árnál olcsóbban kínáltak volna akár itthon, akár külföldön. Aki mégis talált ilyet, az írja meg kommentbe vagy erre az e-mail címre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Nekiment a Temunak a legendás márka
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. április 18. 08:42
Régi gondja a legismertebb márkáknak, hogy a hamisítók olyan árukkal bombázzák a vásárlókat, amelyek nagyon hasonlítanak legendás termékeikre, és a végeláthatatlan pereskedés nem segít rajtuk.
Vásárló Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Penny tulajdonosa: teljesen új boltot nyitott Berlinben
Buksza blog | 2024. április 17. 10:43
A vegán étkezés egyre inkább „divatba jön”, ha lehet így fogalmazni, amivel igyekeznek lépést tartani az élelmiszergyártók is. Eljött az ideje annak, hogy a kiskereskedők is csatasorba álljanak.
Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
Vásárló Környezetvédelem a társasjáték csomagolásoknál
Márkázott tartalom | 2024. április 11. 09:41
Egyre gyakoribb, hogy a társasjátékok esetében is mind inkább odafigyelnek a csomagolásra. Ezzel előtérbe került az a törekvés, hogy ez az iparág is egyre “zöldebb” legyen. Kérdés persze, hogy a játékok minőségére és sérülékenységére mindez nincs-e negatív hatással?
Vásárló Észrevette? Szép csendben tovább kúszik felfelé a családi nagybevásárlás ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. április 10. 05:44
Idén szinte minden hónapban drágább lett egy kicsit a nagybevásárlás, nincs ez másképp áprilisban sem - megint feljebb kúsztak az árak az előző hónaphoz képest. Tavaly ilyenkor viszont még drágábban vásárolhattunk, így a bázishatás továbbra is kitart: éves szinten árcsökkenésről számolhatunk be, és pár hónapig ez így is marad még. Míg azonban 2 évvel ezelőtt még a 30 ezer forintos kosárérték is brutálisan drágának tűnt, most a 35 ezer is realitás. Itt a Privátbankár legfrissebb Árkosár-felmérése.
Vásárló Vége lett a marakodásnak, visszatértek a kiebrudalt termékek a carrefouros polcokra
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 12:51
Róka fogta csuka, csuka fogta róka helyzetbe kerültek a kiskereskedők és a legismertebb élelmiszer- és italmárkák tulajdonosai azzal, hogy a felek médiapartnerekké is váltak.
Vásárló Új frontot nyitott a Temu
Buksza blog | 2024. április 8. 11:51
A Temu csak másfél éve jelent meg a Kínán kívüli online piacon, ám máris csavar egyet azon a stratégián, hogy nagyon alacsony áraival elszívja a vevőket versenytársaitól.
Vásárló Megbukott a kísérlet a boltok pénztárainál
Buksza blog | 2024. április 8. 08:55
Az áruházláncok folyamatosan keresik a módját annak, hogy összekapcsolják a várlást és a mobilfizetési lehetőségeket, ám úgy tűnik göröngyös útra léptek kísérleteikkel.
Vásárló Hogyan befolyásolja a máj egészsége az epe működését?
Márkázott tartalom | 2024. április 5. 19:01
Az emberi test egy meglehetősen komplex felépítésű rendszer, melynek a működését még máig sem sikerült a tudósoknak teljes egészében megfejtenie. Az azonban már világos, hogy szinte minden mindennel összefügg, és ha egy szerv működése rendellenessé válik, az akár a teljes szervezetre, fizikai és mentális állapota is kihathat.
Vásárló Mit jelent valójában a szeretet, és hogyan függ össze az önzetlenséggel?
Márkázott tartalom | 2024. április 5. 10:17
Tetszik vagy sem, voltaképpen az egész életünk egy olyan út, amin folyamatosan fejlődünk, részben az eleve bennünk lévő vonásokból kiindulva, másrészt az életünk ránk gyakorolt hatásai által.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG