<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Elindul a nemzeti közműszolgáltató. Az állami cégtől hatékony működést vár Németh Lászlóné, aki úgy véli ez a rezsicsökkentés folytatása. A gázszolgáltatást várhatóan március végén kezdik meg, jövőre bővül a cég portfóliója az áramszolgáltatással, de tervezik a távhőszolgáltatás bekapcsolását is.

Átalakul a magyar közműszolgáltatás: elindul ugyanis a nemzeti közműszolgáltató - jelentette be Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és a postaügyekért felelős államtitkára. Márciusban indul a cég, miután bejegyzik. A szolgáltatást várhatóan március végén kezdik meg, egyelőre az engedélyekre várnak.

Milyen szolgáltatások lesznek?

Ez egy több éves folyamat lesz, amely egymásra épülő szakaszokból áll. Első lépésként gázszolgáltatást fog nyújtani az állami cég, majd 2016-tól áramszolgáltatással bővítik a portfóliót, de ha az engedélyeztetés jól halad, akkor akár már 2015-ben is elindulhat. Arról is egyeztetés folyik még, hogy a távhőszolgáltatást hogyan tudják bekapcsolni ebbe a rendszerbe.

Németh Lászlóné hangsúlyozta, hogy a cég az állami közműszolgáltatások – a földgáz, a villany- , és a távhőszolgáltatás – egységes működéséért felel majd, és koordinálnia kell az állami infrastruktúrát annak érdekében, hogy hatékony és olcsó szolgáltatásokat nyújthasson az állampolgároknak.

hirdetés

A rezsicsökkentés folytatása

Az intézkedés célja a rezsicsökkentés tartóssá tétele. Ez tulajdonképpen a rezsicsökkentés folytatása - fogalmazott az államtitkár. Azt várják a lépéstől, hogy az ügyfélkiszolgálás gyorsabb és hatékonyabb lesz. Az ügyeket ugyanis a postákon is el lehet majd végezni. A tervek szerint az állami közmű szolgáltatással kapcsolatos minden ügyet egy ablakban lehet majd intézni.

A nemzeti közműszolgáltató nonprofit alapon működik majd, ami – az államtitkár közlése szerint – azt jelenti, hogy nincsenek kitűzött profitelvárások a társasággal szemben, a cél az, hogy a fogyasztók érdekeit képviselje, illetve lehetővé tegye az ellátás biztonságát. 

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. vezérigazgatójának Horváth Péter Jánost nevezték ki, aki a sajtótájékoztatón gyakorlatilag szó szerint elismételte azt, amit az államtitkár mondott.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Akciók a Keysfan-en: Ingyen Windows 10/Windows 11 Black Friday-en
PR | 2021. november 17. 15:25
A Black Friday-re való bemelegítés elkezdődött a Keysfan-nél, ezért visszatért az egyet fizet, kettőt kap akciójuk.
Vásárló Milyen szerszámok kellenek, ha az autóval nincs minden rendben?
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:36
Az autók és motorok mindennapjaink fontos eszközei. Nélkülük már szinte el sem tudjuk képzelni az életünket. Fontos segítőink mind a munkában, mind pedig a magánéletben.
Vásárló Pénzügyi tudatosság digitálisan
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:04
Napjainkra a digitalizálás, az automatizálás az élet egyre több területén van jelen, nem kivétel ez alól a számlázás sem. Bizonyára találkoztál már automatikusan kiállított számlával, hiszen az online kereskedelemben egyre több cég alkalmazza ezt a módszert. Az automatizálással időt spórolhatsz meg. Egy cég esetében minél több folyamatot automatizálsz, annál több időd és ennek folyományaként pénzt takaríthatsz meg, hiszen az idődet vagy munkatársaid idejét nem a repetitív feladatokra kell fordítanod.
Vásárló Kemény felületen lágy és romantikus minták
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 09:26
  Az európai kerámiagyártás egyik nagy fellegvára Spanyolország. Nem csupán évszázadokra visszanyúló hagyományai miatt, hanem az utánozhatatlan stílus és a folyamatos és kiapadhatatlan ötletek, innovációk miatt is innen indult el hódító útjára számos cég. Vannak márkák, melyeket minden valamire való lakberendezési újság a címlapjára visz szezonról szezonra. Az ismert mediterrán életérzést közvetítik talán a termékeik? Az egzotikus és életörömtől duzzadó napfényes mindennapokat a kis kerámialapokba zárták talán, és átcsempészték a mi zordabb északi vidékünkre? Meglehet. Ki-ki vérmérséklete szerint ad e kérdésekre választ.
Vásárló Igazi ünnep műfenyővel
Márkázott tartalom | 2021. november 13. 10:17
Az adventi időszakban elkezdünk ráhangolódni az ünnepekre, és az ünnepi menü kitalálásán kívül az is nagy dilemma, hogy milyen fa alá kerüljenek az ajándékok.
Vásárló Hogy fest a hazai ételszállító-piac, ahová betörhet az amerikai óriás?
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. november 13. 06:09
Jókora lökést adott a hazai ételkiszállítási piacnak a koronavírus, amit az is mutat, hogy a Kifli.hu megjelenése, a Netpincér brandváltása után a héten bejelentették: egy amerikai cég felvásárolta a Woltot. De pontosan milyen piacra lépett be most az amerikai házhozszállító? 
Vásárló Gond van a Spar egyik saját márkás termékével
Privátbankár.hu / MTI | 2021. november 12. 19:19
Mikrobiológiai problémák adódtak.
Vásárló Így néz ki a megújult Szeged Plaza
Privátbankár.hu | 2021. november 12. 18:49
Az Indotek Group mintegy egymilliárd forintból valósította meg a projektet.
Vásárló Kollagénbevitel természetes formában
Márkázott tartalom | 2021. november 12. 18:45
Mit érdemes tudni a kollagénről? Milyen élettani szerepe van? Miért fontos az egészségünk szempontjából? Miért érdemes fogyasztani? Hogyan vihető be természetes formában? Mutatjuk a válaszokat! A kollagén teherbíró rostos fehérje, mely aminosavakból áll. Fontos alkotóeleme a porcoknak, a hajnak, a bőrnek, a körömnek, a csontoknak, az ínszalagoknak, az izmoknak, az inaknak és az ereknek.
Vásárló A szilveszter még bizonytalan – hol lazítanak az év végén a magyarok?
MTI | 2021. november 12. 18:26
Nagyjából háromszor többen foglaltak már karácsonyi utazást idén, mint egy évvel korábban, a foglalások 99 százaléka belföldi úti célra szól.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló