<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elindul a nemzeti közműszolgáltató. Az állami cégtől hatékony működést vár Németh Lászlóné, aki úgy véli ez a rezsicsökkentés folytatása. A gázszolgáltatást várhatóan március végén kezdik meg, jövőre bővül a cég portfóliója az áramszolgáltatással, de tervezik a távhőszolgáltatás bekapcsolását is.

Átalakul a magyar közműszolgáltatás: elindul ugyanis a nemzeti közműszolgáltató - jelentette be Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és a postaügyekért felelős államtitkára. Márciusban indul a cég, miután bejegyzik. A szolgáltatást várhatóan március végén kezdik meg, egyelőre az engedélyekre várnak.

Milyen szolgáltatások lesznek?

Ez egy több éves folyamat lesz, amely egymásra épülő szakaszokból áll. Első lépésként gázszolgáltatást fog nyújtani az állami cég, majd 2016-tól áramszolgáltatással bővítik a portfóliót, de ha az engedélyeztetés jól halad, akkor akár már 2015-ben is elindulhat. Arról is egyeztetés folyik még, hogy a távhőszolgáltatást hogyan tudják bekapcsolni ebbe a rendszerbe.

Németh Lászlóné hangsúlyozta, hogy a cég az állami közműszolgáltatások – a földgáz, a villany- , és a távhőszolgáltatás – egységes működéséért felel majd, és koordinálnia kell az állami infrastruktúrát annak érdekében, hogy hatékony és olcsó szolgáltatásokat nyújthasson az állampolgároknak.

A rezsicsökkentés folytatása

Az intézkedés célja a rezsicsökkentés tartóssá tétele. Ez tulajdonképpen a rezsicsökkentés folytatása - fogalmazott az államtitkár. Azt várják a lépéstől, hogy az ügyfélkiszolgálás gyorsabb és hatékonyabb lesz. Az ügyeket ugyanis a postákon is el lehet majd végezni. A tervek szerint az állami közmű szolgáltatással kapcsolatos minden ügyet egy ablakban lehet majd intézni.

A nemzeti közműszolgáltató nonprofit alapon működik majd, ami – az államtitkár közlése szerint – azt jelenti, hogy nincsenek kitűzött profitelvárások a társasággal szemben, a cél az, hogy a fogyasztók érdekeit képviselje, illetve lehetővé tegye az ellátás biztonságát. 

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. vezérigazgatójának Horváth Péter Jánost nevezték ki, aki a sajtótájékoztatón gyakorlatilag szó szerint elismételte azt, amit az államtitkár mondott.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Most éri meg önéletrajzot írni! A fiatalok adómentessége
PR | 2022. január 21. 15:55
Bombaként robbant a hír tavaly, hogy a kormány szeretné a 25 év alatti munkavállalók számára eltörölni a személyi jövedelemadót. Ez az eltörlés 2022. január elseje óta van érvényben, ezzel pedig megkönnyítik a diákmunkások és a pályakezdő fiatalok helyzetét.
Vásárló Melyik a mi autónk? Megdőlt a rekord a piacon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 08:22
Csúcsot döntött a használtautó-piac forgalma 2021-ben - 819 ezer használt autó cserélt gazdát tavaly.
Vásárló MST, a magyar crypto elkezdte meghódítani a piacot
PR | 2022. január 17. 13:21
Hatalmas sikere kezd lenni a Millionstarternek a nemzetközi piacon.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:25
Szabad az út Moldovába.
Vásárló Olcsó húsnak híg lesz a leve? Import termékeket hozhat az árbefagyasztás
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 15:48
Már borítékolható, mit lépnek majd a kereskedők februártól, és nem biztos, hogy a vevők fognak jól járni. 
Vásárló Gulyás Gergely bejelentette: hat helyett hét termék árát rögzítik
Csabai Károly | 2022. január 13. 13:28
Még mindig maradtak tisztázandó kérdések az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban.
Vásárló Élelmiszerárstopot hirdetett ki Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 17:45
Ez volt Orbán Viktor nagy bejelentése: az október közepi szintre kell visszavágni hat élelmiszer árát.
Vásárló Törölközők promóciós céllal
Márkázott tartalom | 2022. január 12. 10:21
Jól tudjuk, hogy rengeteg dolog, kütyü, ruhaféle alkalmas promóciós célra. Nem lehet ez alól kivétel a törölköző sem, hiszen egy fontos, mindennap használt tisztálkodási eszközről van szó. Lássuk, kiknek éri meg logóztatni ezt a tárgyat!
Vásárló Business, Duna, Lifestyle
PR | 2022. január 11. 13:35
A Danubius Hotel Helia szolgáltatási köre jó példája az átgondolt munka-élet egyensúlyt előtérbe helyező szemléletnek, ami sok szempontból teszi emberközelivé a Danubius Hotels XIII. kerületi, Duna-parti szállodáját.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló