<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Régen az embereknek az újságot kellett várniuk, hogy megtudják a híreket és átböngésszék a legfrissebb álláshirdetéseket, ma meg már szinte csak az idősebb korosztály olvas újságot. A digitalizáció okozta fejlődés az álláskeresés folyamatát is teljesen átformálta. Napjainkban az emberek többsége például álláskereső portálokon szűri meg a kereséseket, így tudatosan nézhet szembe a munkaerőpiaci kihívásokkal. 

A következő cikkben tehát az efféle online felületek legnagyobb használati előnyeit vesszük górcső alá. 

Hol és hogyan keresnek állást az emberek 2023-ban?

A tökéletes munkahely nem csak mítosz. Ritkán, de megesik, hogy a kereslet és a kínálat úgy találkozik, hogy mindenki boldog, de sokszor előfordul, hogy addig a pontig még hosszú utat kell megtennünk. A HatvanAllas.hu álláskereső weboldal azért jött létre, hogy könnyen elhelyezkedhessünk a számunkra szimpatikus munkakörben. De valóban ez jellemezne minket? 

Elég változatos az álláskeresés módja hazánkban. Nagyon sokan vannak, akik személyes kapcsolatok révén találnak munkát, ugyanakkor a társadalom nagy része tényleg az álláskereső portálok mellett voksol. Végül gyakran értesülnek az emberek a social mediából vagy a különféle weboldalak tartalmaiból a frissen meghirdetett nyitott pozíciókról. 

Állásinformációs weboldal: megéri használni?

Az álláskereső weboldalakon összpontosul minden és mindenki. Nagyon sok munkaadó dönt úgy, hogy ilyen felületen teszi közzé hirdetéseit, ami eleve jó ötlet, mivel könnyen megszűrhetik a jelentkezők tömegét. De miért jó nekünk, álláskeresőknek jelen lenni itt? 

Általában a munkahelykeresés sohasem “ráérős” üzemmódban zajlik tekintve, hogy minél hamarabb munkába szeretnénk állni. A portálon tehát rengeteg pozíció közül választhatunk és csak néhány kattintásunkba kerül megadni az adatainkat, önéletrajzunkat, aztán elküldeni a jelentkezésünket. 

A modern webes funkciók pedig hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez, plusz attól sem kell tartanunk, hogy feleslegesen raboljuk a másik fél idejét.

Újdonságok, amelyek az utóbbi években jelentek meg

Az egyik legérdekesebb újítás a videós pályázatszűrés. Ennek lényege, hogy a hirdető a posztolás előtt bejelölheti a rövid videós válaszlehetőséget, vagyis a jelentkezőnek meghatározott kérdésekre kell választ adnia. Így időt nyer és csak azokkal találkozik, akik valóban megfelelnek az elvárásainak.

A pályázó pedig lélekben felkészülhet, megbirkózhat a stresszel. A videó készítése alatt senki nem ideges, mivel nagy valószínűséggel ez otthoni környezetben zajlik. Ha sikeresen válaszolt, akkor ez csak doppingolni fogja őt, s a személyes interjún valósággal sziporkázni fog. 

Az internetes álláskeresés tehát olyan felületeken történjen, ahol releváns segítséget kapunk, ez sokkal gyorsabban közelebb visz majd minket céljaink eléréséhez. 

 

Címkék: Vásárló

Vásárló Végül nem a kormány csodafegyvere hatott: egyéves mélypontra esett az élelmiszer-drágulás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. június 7. 05:48
Ahogy az várható volt, beérik a bázishatás: most is akkorát drágult a családi nagybevásárlás, mint tavaly nyáron, de százalékos értékben kifejezve rég nem látott mértékűre csökkent az éves árindex a Privátbankár Árkosár-felmérése szerint. Az árstopos krumpli meglepően nagyot drágult, a kötelező akciók hatását pedig megtippelni sem lehet, mivel egyébként is tele vannak akciós táblákkal az üzletek.
Vásárló Az Aldi nagyot megy a briteknél, már egy éve a legolcsóbb szupermarket
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 16:23
Az Aldi lett Nagy-Britannia legolcsóbb szupermarketje a 12. egymást követő hónapban is, de alig maradt el tőle a Lidl.
Vásárló Ha szerdán tankolna, ezzel fog szembesülni
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 14:47
Nem nyúlnak az üzemanyagok árához a hét közepén. 
Vásárló Végre itt a nyár? – A szünidő gazdasági hatása a családi költségvetésre
Márkázott tartalom | 2023. június 1. 17:56
Ahogy közeledik a nyár, a kisgyermekes családokban felmerül az egyre feszítőbb a kérdés: milyen terheket ró a szünidő a családi költségvetésre? A nyári szünetre minden bizonnyal szüksége van a gyerekeknek, hiszen ilyenkor lehetőségük nyílik a pihenésre és a játékra.
Vásárló A Spartól a kisujját kéri kormány, de a karját kapja
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 13:58
A Spar csoport az akcióköteles időszak első napjától több mint 700 akciós ajánlattal várja vásárlóit, 300 termék árát pedig a május 31-i áron befagyasztja – közölte szupermarket lánc. A kötelező árengemény mértékét jelentősen meghaladóan olcsóbb tételek is szerepelnek a csökkentett árú kínálatban.
Vásárló Gyereknek lenni jó!
PR | 2023. május 31. 15:28
A gyermeki fantázia világokat képes teremteni. De mi történik akkor, ha a valóság ugyanolyan csodálatos, mint a szárnyaló képzelet? Ha egyszer csak életnagyságú TRex hátára lehet pattanni, lehetőség nyílik ráját simogatni, cápát etetni, trambulinon ugrálni?
Vásárló „Ősi” amerikai kaja lenne a hamburger? Ugyan, a kínaiak már kétezer éve eszik
Molnár Csaba | 2023. május 28. 18:21
McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Five Guys – a világ legnagyobb hamburgerező étteremláncai mind amerikaiak, így kézenfekvőnek tűnik, hogy Amerika – sok minden más mellett – a basic street food, a hamburger szülőhazája. Pedig nem, nagyon nem. Amellett, hogy a 19. században a nagy kivándorlási hullám előtt Európában már létezett a hamburger (bővebben a keretes írásban), a kínaiak több mint kétezer éve készítik és eszik a zsemlekenyérbe töltött raguszerű húst.
Vásárló Top 10 női parfüm 2023 - szezonnyitó illatok
Márkázott tartalom | 2023. május 25. 11:43
Az illat - a megjelenés szerves része. Egyes illatok erős mágneses térként vonzanak, mások fordítva eltávolodásra késztetnek. Az aroma sokat elárul az emberről, egyfajta névjegykártya. Ezért olyan fontos megtalálni a megfelelő parfümöt. A trendekről, a kiválasztási szabályokról és a 2023-as 10 legjobb női parfümről beszélgetünk.
Vásárló Ez a világ 10 legkülönlegesebb és legdrágább luxusórája
Kollár Dóra | 2023. május 20. 18:36
A luxusórák az egyik legfontosabb státuszszimbólumnak számítanak, azonban ezek közt is akadnak elképesztő különlegességek. 
Vásárló Sokat drágult a hús vagy a zöldség? Nézze meg az angoloknál, na, ott kilőttek az árak!
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:56
A brit szupermarketekben árusított húsok és zöldségek ára csaknem megduplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG