BUX
31 985.33
-0.25%
-80.00
OTP
9 335.00
-0.59%
-55.00
MOL
1 849.00
-1.91%
-36.00
RICHTER
5 865.00
+1.12%
+65.00
MTELEKOM
358.00
+2.14%
+7.00
 
2020. március 12. 09:54

Legyen szó influenzaszezonról vagy vírus okozta járványról, a megfelelő immunrendszer fontossága mindenki számára nyilvánvaló. A probléma abban rejlik, hogy sokan ennek lényegével kizárólag akkor foglalkoznak, mikor a betegség jelei már jelentkeznek. A szervezetet viszont legyengült állapotban nehezebb megerősíteni, mint prevencióval felkészíteni a megfelelő védekezésre.

A belső munka

Az immunrendszer fő feladata a védelem az idegen anyagokkal szemben - mint a vírusok, baktériumok -, illetve a testben kialakuló kóros sejteknek a kiiktatása. Immunrendszerünk napi szinten küzd a stressz okozta ártalmak vagy épp a külső környezeti hatások ellen. Felveszi a harcot bakteriális fertőzésekkel, vírusos megbetegedésekkel vagy a gyulladásokkal szemben.

Tanácsok az immunerősítéshez

A vitaminok a sarokkövek, ha fokozott védelmet szeretnénk. A B-vitamin a bakteriális fertőzésekkel szemben erősít. Teljesértékű gabonákban, májban, halakban nagy mennyiségben található. A C-vitamin megelőzi a megfázást, és az egyik legerősebb antioxidáns, miközben más vitaminok hatását is fokozza. Számos nyers zöldségben és gyümölcsben megtaláljuk. Az E-vitamin az egészséges sejtműködés alapjául szolgál. Diófélékben és magvakban van jelen. A napfény hatására termelődő, de lazacban vagy tonhalban is megtalálható D-vitamin egészségvédő szerepe is kimagasló.

A gyógynövények igazi hatóanyagbombák a szervezet számára, megelőzik a fertőzés kialakulását, de ha elért minket a betegség, akkor is bevethetőek a gyors gyógyulás érdekében. A legjobb, ha prémium minőségű gyógynövénykomplexet választunk, mert az egyedi módon összeállított, egymás hatását erősítő különböző gyógynövények rendkívül erős komplexitást eredményeznek. Kiváló, ha a tibeti medicina gyógyszerkészítési hagyományából eredő összeállítást választjuk, mert az elképesztő erővel kezdi szervezetünk védelmét felépíteni, jóval erőteljesebben, mintha a gyógynövényeket külön-külön használnánk.

Ilyenkor kell immunerősítés

Amikor immunrendszered nehézségekkel küzd, azt rögtön érezheted. Ilyen állapot, amikor különösen fáradtnak érzed magad, az alvásod minősége sem kielégítő, vagy épp amikor nem tudsz kikapcsolni a napi gondokból, és stresszes vagy. Az immunitásunk ilyenkor veszélybe kerül, mely azt jelenti, hogy a szervezetünk védettsége csökken. Kevesebb fehérvérsejt termelődik, mely hatására a mérgező sejteket nem képes kiiktatni az immunrendszer. A következő esetekben mindenképp lépned kell:

  • Visszatérő fertőzésekkel küzdesz.
  • Megszorításokat vezetsz be a táplálkozásod terén (például egy diéta esetén).
  • Ha jellemzően kevés gyümölcsöt, zöldséget fogyasztasz, vagy sok húst eszel.
  • Fokozott az immunrendszered, és allergiás reakciók - bőrallergia vagy szénanátha - gyötörnek.
  • Betegség vagy műtét utáni állapotban vagy.

Vásárló Adjunk a minőségre is!
Privátbankár.hu | 2020. március 30. 08:46
Fertőtlenítsünk! - ez most a legfontosabb. Mi az otthonunkban, a hivatásos takarítók pedig mindenhol, ahol csak megfordulunk. Csakhogy mégsem becsüljük meg őket eléggé, ezért a változás érdekében érzékenyítő kampány indult.
Vásárló Kérjük most ne menjen kirándulni a Normafára!
Privátbankár.hu / MTI | 2020. március 29. 07:24
A polgármester a sportolásra más helyszínt javasol, mert túl sokan járnak a hegyre kikapcsolódni.
Vásárló Nagyon elment a magyarok kedve a dízelautóktól
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 11:40
Újabb mélyponton áll a dízelautók népszerűsége: tavaly a forgalomba helyezett új személygépkocsiknak mindössze 20 százaléka működött gázolajjal.
Vásárló Mégsem lesz áramszünet? A munkák többségét elhalasztja az E.ON
Privátbankár.hu | 2020. március 25. 07:48
Csak a legszükségesebb beavatkozásokat végzik el.
Vásárló Beesett a használt autók kereslete
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 14:18
Komoly keresletcsökkenésre kell felkészülniük az eladóknak - jósolja a Használtautó.hu.
Vásárló A piacoknak nem kell bezárni 15 óra után
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 19:02
Az elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések részeként az üzletek jelentős része március 17. óta nem lehet nyitva délután.
Vásárló Egyre reménytelenebb az online rendelés a vírus miatt
Kollár Dóra | 2020. március 17. 15:04
A megnőtt kereslet miatt a termékek darabszámának maximalizálásával, a kiszállítási határidő hetekkel történő megnövekedésével is számolni kell annak, aki bevásárlását most az interneten keresztül akarná lebonyolítani. A Spar arra kéri a vásárlókat, ne halmozzanak fel feleslegesen sok élelmiszert, az Auchannál már most bizonytalan ideig nem tudnak új rendelést felvenni.
Vásárló Új portálok indultak
Privátbankár.hu | 2020. március 17. 14:28
Családi-magazin.hu néven, új internetes portál indult.
Vásárló Hogyan működik a homokszűrő?
Privátbankár.hu | 2020. március 16. 16:16
Nagyon fontos, hogy a medence vize folyamatosan tiszta legyen, amit a víz forgatásával és szűrésével érhetünk el. Ehhez mindenképpen igénybe kell venni valamilyen készüléket, hiszen az elszaporodott algák nemcsak az esztétikai látványt rontják, hanem a fürdőzők egészségére is károsak. Cikkünkben áttekintjük, mi is az a homokszűrő, és miért érdemes választani!
Vásárló Hétfőtől nem lehet felszállni a budapesti buszok első ajtajánál
Privátbankár.hu | 2020. március 14. 14:03
Ezzel az újabb intézkedéssel is próbálják a sofőröket megvédeni a járvány alatt.
hírlevél