<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az elektronikus webáruházak terjedésével ma már nem csak az utcán, hanem az interneten is elér minket a kirakatböngészés élménye. Az impulzusvásárlásnak azonban itt is megvan a hátránya: könnyen előfordul, hogy két kattintással később jóval olcsóbban, vagy épp ingyen házhozszállítással juthatunk hozzá a kinézett termékhez. Egy szemfüles vásárló azonban kicselezheti az internetes vásárlás buktatóit – megmutatjuk, hogy hogyan!

Bár a fizikai árukészlettel rendelkező boltok még világszerte jól tartják magukat, a felnőtt lakosság jelentős hányada már online intézi a vásárlásait – és nem feltétlenül csak ruhát vagy ajándékot vásárolnak elektronikus úton: Magyarországon például a Tesco és a GRoby biztosít házhoz szállítást, ha egyszerű nagybevásárlásról van szó. A Marketwatch összeszedte azt a nyolc legfontosabb dolgot, amit egy modern e-vásárlónak tudnia kell, ha jó üzletet akar kötni a fotel kényelméből.

1. Ne félj keresni!

A piaci hangulat a virtuális térben is megvan: lehet, hogy hirtelen ötlettől vezérelve megvásárolunk valamit, csak, hogy néhány kattintással később jóval olcsóbban, vagy épp ingyenes házhozszállítással kerüljön ismét elő. Az ilyen helyzeteket könnyű elkerülni, ha előzetesen alaposan utánajárunk az adott terméknek, például ár-összehasonlító oldalak használatával, így garantáltan a legolcsóbban juthatunk hozzá bármihez, legyen szó ruháról, bútorról vagy épp autóalkatrészről.

2. Szív helyett ésszel vásárolj!

Sok oldal használ „dinamikus” vagy „hullámzó” árazást, vagyis annak megfelelően emelik vagy csökkentik egy termék árát, hogy mekkora rá a kereslet, sőt: vannak, akik a vásárló böngészési előzményeit is figyelembe veszik, így ezt érdemes törölni, mielőtt vásárolni kezdünk. A legnagyobb online kereskedelmi áruházak, mint az Amazon vagy az eBay is kínál figyelmeztetési szolgáltatást: a kívánságlistán szereplő áruhoz hozzárendelhetünk egy kívánt árat, és amint ez alá megy a termék ára, a rendszer már jelez is. Egy kis türelemmel így sokat spórolhat az ember, ha győzi kivárni.

3. A kuponzsonglőrködés művészete

Ha már tudjuk, hogy melyik áruház kínálja a legolcsóbban a keresett terméket, érdemes utánanézni, hogy nincs-e valahol kupon az adott áruházhoz. A Bónuszbrigád, a Wish vagy épp a negyedévente megrendezett Glamour napok alkalmával így további extra kedvezményekhez lehet jutni, ha elég szemfüles az ember.

4. Ajándékozd meg magad!

Az ajándékkártyák mindig elegáns megoldást kínálnak, ha szeretnénk valamit ajándékozni, de nem tudjuk pontosan, mit. Külföldön a GiftCardGranny és a Cardpool, Magyarországon pedig a Gift-Card.hu kínál ajándékkártyákat, amiket rengeteg helyen be lehet váltani, ráadásul gyakran akciós áron.

5. Légy új – és felkészült – vásárló!

Ha még sosem vásároltál az adott oldalon, jó eséllyel felugorhat egy „új vásárlóknak járó kedvezmény”, amikor először jársz ott. Még fontosabb azonban, hogy ismerjük az adott oldal visszatérítési szabályzatát: bár sok e-kereskedő vállalja a nem tetsző vagy hibás termék cseréjét, nem mindenki teszi ezt ingyen, így ezt érdemes még az elején tisztázni, mielőtt a kínálatba vetjük magunkat.

6. A türelem akciót terem

Érdemes néhány napig a bevásárlókosárban hagyni a terméket, mielőtt kifizetjük. Sok oldal figyeli ugyanis a vásárlói kosarakat, és további kedvezményeket ad a „bizonytalanoknak”. Figyelj azonban, hogy az adott termék nem akciós-e éppen, ebben az esetben ugyanis könnyen kicsúszhatunk az akciós időszakból.

7.  Kerüld a szállítási költségeket, ahol csak lehet!

Sok oldal vállal ingyenes vagy olcsóbb házhoz szállítást egy bizonyos értékhatár felett, így érdemes vagy teljesen elkerülni a szállítási költségeket, vagy annyi termékkel feltölteni a kosarat, hogy már elérjük a kívánt határt. Érdemes bevetni az ismeretségi köröket is: egy Londonban élő ismerős például olcsón vagy ingyen át tudja venni az Amazonon rendelt termékeket, és a következő hazalátogatásnál át tudja adni azokat. Ha pedig nagyon türelmesek vagyunk, Kínából szinte bármit meg lehet rendelni ingyenes kiszállítással az eBayen keresztül, mivel a legtöbb terméket ajándékként adják fel, amire sem szállítási díjat, sem vámot nem kell fizetnünk. Egyetlen hátránya van csupán: a rendelés a legjobb esetben is csak egy hónap múlva ér el hozzánk.

8. Légy rajta a listán!

Ha már visszatérő vendég vagy egy oldalon, érdemes lehet feliratkozni a hírlevelükre, mivel ezzel nem csak kuponokat, de a hűséges vásárlóknak járó ajánlatokat is találunk. A hírlevelek mellett érdemes a boltok közösségi oldalát is követni, mivel itt is könnyen akadhatunk akciókra, játékokra és kuponokra. Egyes oldalak, mint például a Libri vagy az Alexandra például figyelembe veszi a vásárló születés- és névnapját, és speciális, csak erre az alkalomra szóló ajánlatokkal kedveskedik a törzsvásárlóinak.

Vásárló „Ősi” amerikai kaja lenne a hamburger? Ugyan, a kínaiak már kétezer éve eszik
Molnár Csaba | 2023. május 28. 18:21
McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Five Guys – a világ legnagyobb hamburgerező étteremláncai mind amerikaiak, így kézenfekvőnek tűnik, hogy Amerika – sok minden más mellett – a basic street food, a hamburger szülőhazája. Pedig nem, nagyon nem. Amellett, hogy a 19. században a nagy kivándorlási hullám előtt Európában már létezett a hamburger (bővebben a keretes írásban), a kínaiak több mint kétezer éve készítik és eszik a zsemlekenyérbe töltött raguszerű húst.
Vásárló Top 10 női parfüm 2023 - szezonnyitó illatok
Márkázott tartalom | 2023. május 25. 11:43
Az illat - a megjelenés szerves része. Egyes illatok erős mágneses térként vonzanak, mások fordítva eltávolodásra késztetnek. Az aroma sokat elárul az emberről, egyfajta névjegykártya. Ezért olyan fontos megtalálni a megfelelő parfümöt. A trendekről, a kiválasztási szabályokról és a 2023-as 10 legjobb női parfümről beszélgetünk.
Vásárló Ez a világ 10 legkülönlegesebb és legdrágább luxusórája
Kollár Dóra | 2023. május 20. 18:36
A luxusórák az egyik legfontosabb státuszszimbólumnak számítanak, azonban ezek közt is akadnak elképesztő különlegességek. 
Vásárló Sokat drágult a hús vagy a zöldség? Nézze meg az angoloknál, na, ott kilőttek az árak!
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:56
A brit szupermarketekben árusított húsok és zöldségek ára csaknem megduplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest.
Vásárló Újabb széleskörű árcsökkentés a Tesconál
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:02
A Tesco további árcsökkentéseket jelentett be 30 saját márkás tészta- és étolajtermékre brit hálózatában.
Vásárló Megdőlt egy furcsa rekord Amerikában
Privátbankár.hu | 2023. május 15. 19:54
Sosem jártak még átlagosan ennyire öreg autókkal az amerikaiak.
Vásárló Minőségi szerszámkészlettel a minőségi munkáért
Márkázott tartalom | 2023. május 11. 08:54
Függetlenül attól, hogy hivatásos szakemberek vagy otthoni ezermesterek vagyunk, a minőségi eszközökre minden esetben szükség van. Nemcsak azért, mert így sokkal profibbnak tűnünk a külső szemlélők számára, hanem mert az egész munkafolyamat sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz. Szerencsére ma már több megoldás közül is válogathatunk.
Vásárló Nagy bejelentést tett a Tesco: ez most tényleg sokaknak örömhír
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 13:57
Nem várta meg a Tesco a kormányzati intézkedéseket, tovább csökkenti az általános árszintjét.
Vásárló Milyen esetben szükséges a C-vitamin pótlása a kutyáknál?
Márkázott tartalom | 2023. május 10. 11:58
A C-vitamin egy rendkívül fontos antioxidáns, amelynek a kutyákra gyakorolt hatását a tudósok 1942 óta folyamatosan vizsgálják. Eddig arra a következtetésre jutottak, hogy fokozza a fehérvérsejtek működését, növeli a vér interferon- és antitestszintjét, továbbá nagymértékben segíti a kollagén beépülését, amelynek köszönhetően nagy segítséget nyújthat az ízületi problémák esetében.
Vásárló Bevetik az inflációellenes fegyvert: részletek a kormány árfigyelő rendszeréről
Kollár Dóra | 2023. május 9. 10:43
Kijöttek az árfigyelő rendszer működésének részletei a Magyar Közlönyben.  
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG