Online vásárlás
Vásárló Drágulhatnak a termékek a Temun, véget érhet a trükközés 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 28. 08:03
A német kormány is támogatja, hogy az Európai Unió szigorítson a vámszabályokon a kínai elektronikus piacterek inváziójának megfékezése érdekében. Nőhetnek a Temu és a Shein árai.
Vásárló Vallott a Temu és már Magyarországgal rivalizál  
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 15:37
Az elmúlt év a kínai Temu nagy meneteléséről szólt az észak-amerikai és az európai online kereskedelemben, és úgy tűnik, a piacszerzés jót tett a vállalat pénzügyi helyzetének is.
Vásárló Új frontot nyitott a Temu 
Buksza blog | 2024. április 8. 11:51
A Temu csak másfél éve jelent meg a Kínán kívüli online piacon, ám máris csavar egyet azon a stratégián, hogy nagyon alacsony áraival elszívja a vevőket versenytársaitól.
Vásárló Átlépett egy határt a slágeráruház  
Buksza blog | 2024. március 11. 08:44
Az elmúlt fél évben az európai vásárlókat is elcsábította a kínai Shein online ruhaáruház, amely olyan sok felhasználót gyűjtött, hogy megváltoznak az elvárások vele szemben az EU-s piacon.
Vásárló Óriási összegre érkezett egy jóslat: 3091 billió forint megy vásárlásra  
Buksza blog | 2024. február 28. 09:06
Még inkább leáldozóban van a falusi életmódhoz tartozó önellátó élelmiszer-termelés, a gyorséttermek és a házhoz szállítás előtt viszont fényes jövő előtt áll egy frissen megjelent előrejelzés szerint.
Vásárló Megjelent a láthatáron a hagyományos áruházak és bevásárlóközpontok "halála" 
Buksza blog | 2023. december 15. 15:11
A klasszikus áruházláncok egy része lemaradt az online átalakulásról, ami most megbosszulhatja magát. Az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok esetében azonban más a helyzet. 
Vásárló Itt a fordulat: vesztésre állnak a boltok online riválisai 
Buksza blog | 2023. november 24. 09:31
Rossz idők járnak az online élelmiszer-forgalmazó cégekre: a járvány alatt felfutó elektronikus vásárlás után egyre inkább visszatértek a vevők a fizikai boltokba. Az Egyesült Államokban például az élelmiszerek mintegy 11 százaléka talál gazdára az interneten. Magyarországon is hasonló a helyzet: itt az elszálló árak miatt tértek vissza sokan a boltokba.
Pénzügyi szektor Figyelmeztetést küldött minden vásárlónak az MNB 
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 10:41
A "Hitel nem ajándék" - ezzel a címmel indít edukatív kampányt a Magyar Nemzeti Bank. A cél, hogy a vásárlók elkerüljék az átveréseket. 
Agrár Búcsú egy rakás saját márkás terméktől 
Buksza blog | 2023. augusztus 26. 10:58
A trösztellenes vizsgálat alatt álló, a világ egyik legnagyobb online áruházát működtető Amazon kőkemény költségcsökkentési programot hajt végre, amely nem kíméli a kiskereskedő saját márkás termékeit sem. Más kérdés, hogy van miből lefaragni.
Vásárló Kiszűrik a rafinált vásárlókat 
Buksza blog | 2023. április 28. 14:14
Komoly összeget buknak az áruházak a visszaküldött termékeken, elsősorban ruhadarabokon, miután sokan rászoktak, hogy éljenek az online boltok viszonylag nagyvonalú visszavételi ajánlataival.
Személyes pénzügyek Mi is védhetjük adatainkat az interneten, ha tudatosabban vásárolunk 
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 18:18
Az e-kereskedelem veszélyeire is figyelmeztet az Állami Számvevőszék.
Vásárló Vizsgálatot indított a Használtautó.hu és a Jófogás üzemeltetője ellen a GVH 
Privátbankár.hu | 2021. december 14. 13:51
Erőfölénnyel való visszaélés miatt indult eljárás. 
Személyes pénzügyek Két év alatt megduplázódott azok aránya, akik legalább hetente vásárolnak online 
MTI | 2021. május 19. 06:36
És persze a koronavírus miatt sokkal inkább átálltak a készpénzmentes fizetésre.
Részvény / Deviza / Áru Egy kistigris nagytigrise: a cég, amely forradalmat csinál az online játékban, a vásárlásban és a fintech-szektorban is 
MFC Equity | 2021. február 12. 18:39
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat következő részében a Sea Limited cégről fogunk írni, amely a digitális termékei és szolgáltatásai révén nagyot kaszált 2020-ban és egy növekedésorientált üzleti modell segítségével még többet hozhat a konyhára.
Részvény / Deviza / Áru Koronavírus mindörökké? Megőrülnek a karantén-részvényekért 
Eidenpenz József | 2020. október 21. 18:59
Európában ma nagyon rossz volt a tőzsdék hangulata, aminek fő oka a koronavírus-járvány terjedése és annak gazdasági következményei. Amerikában sokkal kisebb a süllyedés, Budapest pedig megúszta stagnálással, de a forint megint gyengül. Egy német és egy magyar cég is elektromos töltőket telepít. Bejelentkezett az Uber a Daimler-BMW duónál több mint egymilliárd euróval.
Vásárló Még mindig gyerekcipőben jár a hazai online kártyás fizetés 
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 14:59
Magyarországon most először készült kutatás az e-kereskedelem aktív szereplőinek körében az online fizetési megoldásokra fókuszálva. Bár a webáruházak száma és szerepe az elmúlt években jelentősen nőtt, nagy hányaduk még csak tervezi a bankkártya elfogadásának bevezetését. Ennek részben az az oka, hogy szigorúak a banki feltételek, részben pedig az, hogy a vásárlók félnek a visszaélésektől.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG