2p

A Temu csak másfél éve jelent meg a Kínán kívüli online piacon, ám máris csavar egyet azon a stratégián, hogy nagyon alacsony áraival elszívja a vevőket versenytársaitól.

A kínai Temu, amely eddig azzal támadta az elektronikus kereskedelem koronázatlan amerikai királyát, az Amazont, hogy exktraolcsó termékeivel alákínált versenytársának, a kiszállítás sebességében is fel akarja venni a verseny. Ennek első lépése, hogy megnyitotta elektronikus piacterét az amerikai webáruházak előtt is.

Belehúz a Temu
Belehúz a Temu
Fotó: Depositphotos

Ezzel feladták az úgynevezett menedzselt piactéri modellt, ami azt jelenti, hogy a termékeket közvetlenül kínai raktárakból, gyakran a gyártóik saját tárolóhelyeiről szállították a vásárlóknak. Ennek az a nagy hátránya, hogy hosszú a szállítási idő. A jövőben a távoli, határon túli raktározás helyett közelebb viszik a fogyasztókhoz az árukészleteket. Az amerikai e-boltosokra marad, hogy megoldják a fulfillmentet, azaz termékek előkészítését és közvetlen kiszállítását vásárlóikhoz. A Temu ezeknél az áruknál jelezni fogja, hogy a potenciális vevők „gyorsabb átvételre” számíthatnak.

További újítás lesz a kínai vállalatnál megszokott kiszolgáláshoz képest a Quartz amerikai hírportál szerint , hogy lehetővé teszik nagyobb méretű és súlyú árucikkel értékesítését is piacterükön. Jelenleg az ott kapható termékek jellemzően női és férfiruhák, háztartási, lakásfenntartási eszközök, játékok, videójátékok, sport-, szépészeti és egészségügyi eszközök, illetve a házi kedvencek tartásával kapcsolatos termékek. A Temu gyors növekedésének köszönhetően az Amazont is kihívta egy körre. A Meta adatai szerint 2023- ban a Temu volt a vállalat közösségi portáljainak legnagyobb hirdetője. Tulajdonosa, a PDD Holdings kétmilliárd dollárt kötött ezeken a fórumokon hirdetésekre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Vallott a Temu és már Magyarországgal rivalizál
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 15:37
Az elmúlt év a kínai Temu nagy meneteléséről szólt az észak-amerikai és az európai online kereskedelemben, és úgy tűnik, a piacszerzés jót tett a vállalat pénzügyi helyzetének is.
Vásárló Maximális árrést vezetne be az élelmiszerboltokban a román kormány
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 14:48
Románia kormánya sem megy a szomszédba, ha valami olyasmit kell kitalálni, amivel a piaci realitásokra fittyet hányva kedveskedhetnek az embereknek és a helyi vállalatoknak.
Vásárló Érkezik a márkás ruhák turkálója, másképp
Buksza blog | 2024. május 21. 12:55
Bekapcsolódik az Ebay abba a hadjáratba, amely véget akar vetni a néhányszor hordott ruhák szemétbe kerülésének. Ez nagyobb környezetszennyezést okoz ugyanis, mint például a légi közlekedés.
Vásárló EPR okosan: így spórolhatnak a cégek a csomagolási költségeken
Márkázott tartalom | 2024. május 19. 09:01
Tavaly nyáron lépett életbe az új kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer, aminek következtében megemelkedtek a csomagolások után fizetendő díjak. 
Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Miért döntsünk az öko mellett?
Márkázott tartalom | 2024. május 16. 11:32
Bár ma már egyre többen felismerik az öko termékek jelentőségét, mégis sokan elutasítják azokat a magasabb áruk miatt. Első ránézésre valóban többe kerülhetnek ezek az árucikkek, mint a nem organikusan termelt és gyártott társaik. 
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG