Amazon
Vásárló Új frontot nyitott a Temu 
Buksza blog | 2024. április 8. 11:51
A Temu csak másfél éve jelent meg a Kínán kívüli online piacon, ám máris csavar egyet azon a stratégián, hogy nagyon alacsony áraival elszívja a vevőket versenytársaitól.
Vásárló Megbukott a kísérlet a boltok pénztárainál  
Buksza blog | 2024. április 8. 08:55
Az áruházláncok folyamatosan keresik a módját annak, hogy összekapcsolják a várlást és a mobilfizetési lehetőségeket, ám úgy tűnik göröngyös útra léptek kísérleteikkel.
Vállalat Szabálysértésen kapta az Apple-t, a Google-t és a Metát az Európai Bizottság  
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 14:16
Az Európai Bizottság vizsgálatot indított az Apple, a Google és a Meta vállalat ellen, hogy megfeleltek-e a digitális piacokról szóló szabályozásnak (DMA) - jelentette be Margrethe Vestager digitális korra felkészült Európáért felelős uniós biztos hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Merre tovább, forint? Érdemes-e Teslát venni? 
Eidenpenz József | 2024. február 21. 12:15
Európában emelkednek a tőzsdék, de a briteket dupla átok sújtja. Vegyes volt a Graphisoft Park eredménye, drágul az OTP, eseget a forint. Lecsapnak a spekulánsokra a kínai tőzsdén, Bezos még több Amazont ad el, 3000 dollár az ether.
Vásárló A kis gömböc kiszemelte magának az autókat  
Buksza blog | 2024. január 30. 08:49
Az online kereskedelem nagy utat járt be azóta, hogy az ezredforduló táján feltalálták, ám az amerikaiakblegkedveltebb fogyasztási cikkei, az autók adásvételét még éppen hogy csak megérintette. Ez azonban megváltozhat. 
Makro / Külgazdaság Az Amazon ázsiai hadjáratra indul 
Privátbankár.hu | 2023. december 15. 14:31
A cég érzi a vesztét, újabb lépésekkel igyekszik megőrizni pozícióit a világ egyik legfontosabb kiskereskedelmi piacán.
Vállalat Az Amazonnál kopogtat az Európai Bizottság 
Privátbankár.hu | 2023. november 15. 15:07
Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos információkérést küldtek az óriásvállalatnak. 
Vállalat Hasít a világ legnagyobb online kiskereskedője, az Amazon 
Privátbankár.hu | 2023. október 27. 13:29
A vártnál nagyobb bevétellel és profittal zárta a harmadik negyedévet az Amazon.com Inc., a világ legnagyobb online kiskereskedője.
Agrár Búcsú egy rakás saját márkás terméktől 
Buksza blog | 2023. augusztus 26. 10:58
A trösztellenes vizsgálat alatt álló, a világ egyik legnagyobb online áruházát működtető Amazon kőkemény költségcsökkentési programot hajt végre, amely nem kíméli a kiskereskedő saját márkás termékeit sem. Más kérdés, hogy van miből lefaragni.
Vásárló A vásárlókat dühítő új szokást vehetnek fel a házhoz szállító cégek 
Buksza blog | 2023. augusztus 14. 08:55
A környezetvédelem iránt nem teljesen elkötelezett vásárlók egy részét felbőszítheti, ha az online boltok átveszik az Amazon újítását, amit a klímavédelemmel és költségcsökkentéssel indokolnak.
Vásárló Íme a vevők új barátja 
Buksza blog | 2023. augusztus 5. 15:39
Futárok helyett robotokkal gurulva érkezhetnek meg az élelmiszer, akár egy órán belül is még több nagy-britanniai városban. Az ottani Co-op élelmiszerlánc ugyanis az eddiginél is kényelmesebbé teszi az online rendelt termékek átvételét. A robotok ráadásul elektromosak és energiahatékonyak is.
Részvény / Deviza / Áru Javított a forint, elültek a viharok? 
Király Béla | 2023. augusztus 4. 12:38
Az amerikai adósság leminősítése világszerte aggodalmat okozott a piacokon, de úgy tűnik, a befektetők már nincsenek pánik üzemmódban. Ez hatott a forintra is, amely minimálisan javítani tudott. Az OTP részvényei továbbra is nagyon jól teljesítenek.
Vállalat Kitalálja, mi a világ legértékesebb márkája? 
Privátbankár.hu | 2023. június 14. 18:21
Az Apple vezeti a világ legértékesebb márkáinak listáját a BrandZ 2023-as Top 100, a legértékesebb világmárkákat tartalmazó listáján, immár második éve - közölte a Kantar Millward Brown médiapiaci kutatóvállalat szerdán.
Részvény / Deviza / Áru Ma is tart a BUX jó szériája, blokkláncra megy egy amerikai alap 
Eidenpenz József | 2023. április 28. 12:21
Az európai tőzsdék esnek, de a BUX második napja felülteljesítő, miközben a magyar cégek éves közgyűléseiket tartják. A forint gyengül, nagyot esett a Richter partnere, hullámvasutazott az Amazon. Érdekes blokklánc-megoldással kísérletezik egy nagy amerikai alapkezelő.
Ingatlan Véget ért egy amerikai álom: már nem kell annyi raktár  
Mester Nándor | 2023. március 26. 05:45
Túl sok épült túl rövid idő alatt, kell egy kis pihenő.
Részvény / Deviza / Áru Rászámoltak a forintra, de talpra állt 
Király Béla | 2023. március 21. 12:39
Továbbra is a nemzetközi bankpánik mozgatja a piacokat, legyen szó a részvényárakról, a devizákról, vagy az árupiaci termékekről. Hétfőn nagyon megütötték a forintot, de kedden délelőtt már sokkal jobb lett a helyzet.
Részvény / Deviza / Áru Fejre állt a világ: a kirúgásokat jutalmazza a piac 
Király Béla | 2023. február 6. 19:22
A technológiai óriások jó ideig hatalmas növekedést értek el negyedévről negyedévre. A recessziós környezetben viszont jellemzően mindannyian megtorpantak, ami komolyabb áresést hozott tavaly. Az elmúlt hetekben publikált negyedéves számok általában visszaesést jeleztek a korábbi eredményekhez képest, ennek ellenére a részvények remekelnek.
Részvény / Deviza / Áru Árháború az elektromosautó-piacon, csúnyán bánnak a magyar eszközökkel 
Eidenpenz József | 2023. január 30. 12:07
Adják a forintot és a magyar részvényeket az S&P leminősítése után. Fontos jegybanki ülések, inflációs és GDP-adatok gondoskodhatnak izgalmakról ezen a héten is, és rengeteg gyorsjelentés érkezik. A Tesla árai alámentek az európai gyártókéinak, de az utóbbiak egyike azt mondja, nem akarja felvenni a kesztyűt. Augusztus közepi szinten áll a bitcoin, az Amazon pedig NFT-platformon dolgozik.
Vállalat Nagy nyertesek, még nagyobb vesztesek: ezek a világ legértékesebb márkái 
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 10:52
Az Amazon lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2023-es Global 500 ranglistája alapján.
Vállalat Nagy kirúgási hullámot jelentett be egy óriáscég 
Privátbankár.hu | 2023. január 5. 16:04
Nagyon sokan fogják elveszíteni az állásukat.
Részvény / Deviza / Áru Stabilan 400 alatt maradt az euró, pedig már drágul a gáz 
Eidenpenz József | 2023. január 5. 11:52
A magyar részvények tovább emelkednek, holott Európában korrekció látható, a forint pedig stabilan a szeptember eleji szinten tartózkodik. Jót tehetett neki a tegnapi gázár- és olajár-csökkenés, de ma már fordult a kocka. Cathie Wood tartja a Teslát, leépít az Amazon, megvan a Wall Street legnagyobb medvéje.
Vállalat A világ 50 legveszélyesebb vállalata - akik ma a világot irányítják 
Elek Lenke | 2022. november 19. 15:06
A veszélynek, a károkozásnak, a bajnak, ezer arca van. De mitől lehet veszélyes egy világmárka, egy gigantikus multi, vagy egy zseniális feltaláló által garázscégből felépített informatikai óriás?
Részvény / Deviza / Áru Hihetetlen összeg égett el néhány nap alatt a sztárrészvényeknél 
Király Béla | 2022. október 30. 05:33
A tőzsdei befektetők elkezdték büntetni a technológiai vállalatokat a vártnál gyengébb eredmények és a borúsabb kilátások miatt. Ennek következtében komoly zuhanást láthattunk a tőzsdéken, és összességében óriási összeggel csökkent a társaságok értéke.
Részvény / Deviza / Áru Csúnya hatalomátvétel a Twitternél, 413 az euró/forint 
Eidenpenz József | 2022. október 28. 12:54
A tőzsdék állapota nem túl szívderítő, az amerikai piac jókora mínusszal nyithat. A forint is egy százalékkal gyengült, miközben a gázár is emelkedik, az állami beavatkozás is erősödhet. Nem fognak az emberek költeni karácsonykor az Amazon szerint.
Részvény / Deviza / Áru Ütemesen gyengül a forint, betett az OTP-nek a kamatstop 
Eidenpenz József | 2022. október 24. 12:43
Ütemesen gyengül a forint, ma volt 414 is az euró, pedig a gázár június óta nem látott szintre esett Európában. Az OTP a hazai tőzsde gyenge láncszeme, az újabb kamatstop nem tett jót neki. Az európai, a japán és a koreai tőzsdék követik a jó múlt heti amerikai piaci hangulatot, a kínaiaknak azonban nagyon elromlott a kedve.
Részvény / Deviza / Áru Pocsék hírekre száguld a tőzsde, leminősítések után is vonzó az OTP 
Eidenpenz József | 2022. április 29. 12:38
Alacsony növekedés, magas infláció bontakozik ki egy csokor fontos makrogazdasági adat után, a tőzsdék nagy része ezt mégis emelkedéssel ünnepelte. Az OTP-re adott alacsonyabb értékbecslések is sokkal jobbak, mint az aktuális árfolyam. Minek van egyáltalán tőzsdén a Telekom?
Vállalat Két munkása óriási pofont adott Jeff Bezosnak - szakszervezet alakult az Amazonnál 
Litván Dániel | 2022. április 10. 19:07
Az űrt ugyan meghódíthatta az Amazon tulajdonosa, a világ második leggazdagabb embere, de két egyszerű raktári dolgozója olyan győzelmet aratott felette, ami az anyagi veszteségek mellett az óriáscég egész működésének átgondolását is szükségessé teheti.
Vállalat Súlyos idők jöhetnek a Big Tech számára? 
Natív tartalom | 2022. február 28. 15:08
A digitális világban néhány internetes platform világszintű dominanciája és megkerülhetetlensége közismert, a pálya most még feléjük lejt - de Európában már készül az a szabályozás, amely gátat szabhat versenyellenes magatartásuknak. Dr. Márky Gábor, a bpv JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda Partnerének szakcikke.
Makro / Külgazdaság Még messze, hogy a világcégek elérjék a klímaváltozás céljait  
Privátbankár.hu | 2022. február 7. 10:40
A világ legnagyobb vállalatai közül sokan nem teljesítik a klímaváltozás elleni küzdelemmel kapcsolatos saját céljaikat – derül ki egy 25 vállalatot vizsgáló tanulmány szerint.
Részvény / Deviza / Áru Jön az eurókamat-emelés, betömték a féreglyuk-lyukat 
Eidenpenz József | 2022. február 4. 11:54
Az EKB-elnök tegnapi beszéde alaposan felkavarta az európai piacokat, a kamatemelési várakozások ugrása rossz a kötvényeknek, de erősíti az eurót és a bankokat. Amit tegnap elvett a Facebook, ma visszaadhatja az Amazon az amerikai tőzsdén. Kipótolták a hackerek által ellopott hatalmas mennyiségű ethert. Újabb csúcsokon az olaj.
Vállalat Íme, a világ 500 legértékesebb márkája - az első helyezett 355 milliárd dollárt ér 
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 13:21
Nagy mozgások nem voltak a top 10-ben, a legnagyobb növekedést a TikTok tudta összehozni. Tarolnak az amerikai és kínai cégek.
Makro / Külgazdaság Itt nyílik az Amazon első okos ruhaboltja 
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 09:38
Az Amazaon még idén megnyitja első „fizikai” ruhaboltját Los Angelesben. Nem egy hétköznapi butikról van szó, az Amazon élelmiszerboltjaihoz hasonlóan ez az üzlet is dugig lesz high-tech kütyükkel.
Részvény / Deviza / Áru Mi van a Facebook új neve mögött? Rondán néz ki az euró inflációja is 
Eidenpenz József | 2021. október 29. 13:07
Jó gyorsjelentések mellé rekordnagyságú inflációs adat érkezett Európában, ami nem tett jót a tőzsdei hangulatnak. Budapest viszont tartja magát, és a forint is erősödő pályára látszik állni. Ismét 60 ezer felett a bitcoin, az ether pedig egyenesen rekordot döntött. Sokat elárul a Facebook holding új neve.
Vállalat Amazon, Apple, Google - a világ három legértékesebb márkája 
MTI | 2021. június 23. 08:52
Idén is az Amazon áll a világ legértékesebb márkáinak az élén, harmadik éve foglalja el ezt a helyet.
Vállalat Az Amazon bekebelezi az MGM-et 
MTI | 2021. május 26. 17:58
A Jeff Bezos alapította Amazon megállapodott a Metro Goldwyn Mayer (MGM) megvásárlásáról - áll az internetes kiskereskedelmi vállalat honlapján. A vételár 8,45 milliárd dollár, azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül sor az ügylet lezárására. Az Amazon ígéretet tett arra, hogy nem változtat az MGM eddigi koncepcióján.
Részvény / Deviza / Áru Kiütötte a biztosítékot az OTP és a Mol, izzik a levegő a tech-szektorban 
Eidenpenz József | 2021. április 14. 12:26
Tegnap a tech-szektor emelkedett nagyot, miután a Johnson & Johnson oltásával kapcsolatos probléma lassíthatja a vírusválság leküzdését. Ma beindul a gyorsjelentési szezon, nagy tőzsdei bevezetés jön a hagyományos és a kriptodeviza-szektor határmezsgyéjén, és dőlnek a rekordok. Miért gyenge az OTP és a magyar részvénypiac?
Vállalat Retteghet az Aldi, a Lidl, a CBA és a többiek – jön az Amazon majdnem robot üzlete 
Privátbankár.hu | 2021. március 16. 14:42
Folyamatos a digitalizáció a kiskereskedelemben is. Az viszont új jelenség, hogy egy online mogul beveti magát a fizikai térbe és szinte már automata szupermarketeket nyit. Az Amazon pont ezt tette, halkan kérdezzük: mikor lép be a magyar piacra ezzel?
Vállalat Távozik az Amazon éléről Jeff Bezos 
MTI | 2021. február 3. 06:43
Az időpontról egyelőre annyit tudni, hogy "még idén." Utódja az Amazon Web Services vezetője, Andy Jassy lesz.
Vállalat Az EU is feldarabolással fenyegeti a Big Tech cégeit 
Pásztor András | 2020. december 15. 13:48
A múlt héten már több csapást is mértek az EU és az Egyesült Államok különböző szervezetei a Facebookra és a Big Tech többi cégére. Ma újabb fenyegetéssel kénytelenek szembenézni a legnagyobb digitális cégek: az EU új szabályozási tervei szerint az ismételt szabályszegések következményeként fel is darabolhatja a multikat.
Vállalat Sokkal rövidebb pórázra fogná a nagy techcégeket az EU 
Privátbankár.hu | 2020. december 10. 14:29
Éves bevételük akár 6 százalékára büntetné őket az unió, ha nem lépnek fel a náluk megjelenő ártó tartalmak ellen.
Vállalat A népharag miatt visszakozott Franciaországban az Amazon 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 31. 17:36
Az Amazon visszavonta a fekete péntekre hangoló, leárazásokat hirdető reklámjait Franciaországban, miután a párizsi kormány tisztességtelennek nevezte a kampányt a karantén miatt bezárni kényszerülő boltokkal szemben - mondta el az amerikai vállalat egyik szóvivője.
Részvény / Deviza / Áru Kétségek az online óriásokkal kapcsolatban, nyereséget termelt az Audi 
Eidenpenz József | 2020. október 30. 11:55
A tegnapi szép emelkedés Amerikában már a múlté, a tegnap jelentő négy internetes óriás számai megosztották a befektetőket. A legtöbbjük árfolyama esett a tőzsdén kívüli kereskedésben, Európában is enyhén süllyednek az indexek. A BUX viszont pluszban van, és ezúttal a forint is stabil. Szép nyereséget és árbevételt jelentett az Audi, bár az egész évet tekintve még mindig nagy lemaradásban van 2019-hez képest.
Vállalat Mi lesz az Apple, Amazon, Facebook, Google négyessel? Kész a feldarabolásukat sürgető jelentés 
Privátbankár.hu | 2020. október 7. 17:01
Az amerikai képviselőház törvényhozói elítélik a Big Tech cégek „monopóliumhatalmát” és elengedhetetlennek tartják azok szétdarabolását. A régóta várt és most kiadott jelentésük az Apple, az Amazon, a Google és a Facebook mihamarabbi ellenőrzését és átszervezését, valamint a monopóliumellenes törvények reformját javasolja.
Részvény / Deviza / Áru Nincs megállás – széllel szemben is őrült vágtában a techcégek 
Király Béla | 2020. július 31. 18:30
A legnagyobb technológiai vállalatok eredményeit a csütörtöki zárás után, illetve a pénteki nyitás előtt ismerhették meg a befektetők. Ennek köszönhetően az Apple, a Facebook és az Amazon is elképesztő emelkedést mutat. Ugyanakkor a pénteki helyzet egy érdekes anomáliára is rávilágít.
Vállalat Túl nagy hatalma lett az amerikai techcégeknek - Zuckerberg a többieket mószerolja 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 30. 07:25
Az amerikai törvényhozók úgy gondolják, hogy túl nagy a hatalomra és befolyásra tett szert a négy legnagyobb amerikai internetes cég - az Amazon, az Apple, az Alphabet és a Facebook. Mindenki a maga igazát hangoztatta, csak Mark Zuckerbergtől jött egy váratlanabb húzás.
Személyes pénzügyek 10 pontos lista a Facebook-tól – már dolgozni is maszkban kell majd? 
Privátbankár.hu | 2020. május 20. 21:10
Hogyan készülnek a “Szilícium-völgy” cégei, a nagy amerikai technológiai vállalatok a visszatérésre az irodákba? Leginkább azok alapos újrarendezésével, az asztalok ritkításával, a dolgozók szeparálásával, sőt a terek újraépítésével, maszkokkal, hőmérőzéssel. De olyan is van, aki legalább októberig megengedi az alkalmazottaknak az otthoni munkát. Sőt olyanok is, akik a járvány után is végleg otthonról dolgozhatnak.
Karrier Dollármilliárdokat adna klímavédelemre az Amazon atyja 
Privátbankár.hu | 2020. február 18. 07:58
Tízmilliárd dollárt ajánl fel klímavédelmi célokra Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot fordult a világ a tőzsdéken 
Király Béla | 2020. január 31. 11:35
Csütörtökön reggel még úgy tűnt, hogy a koronavírus terjedése utat nyit a tőzsdéken a medvepiacnak, ennek megfelelően világszerte komoly esés volt. Az esti időszakban viszont Amerikában fordulat jött, így a világvége elmaradt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG