<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Az ügyfelek szabadságot és rugalmasságot szeretnének élvezni a termékekért való fizetés módjának megválasztásában. 79%-uk az érintés nélküli fizetést részesíti előnyben, és a digitális pénztárcás fizetés gyorsan felváltja a készpénzt.

A globális fizetésfeldolgozási piac mérete erre reagál - a 2021-es 90,88 milliárd dollárról 2028-ra közel 250 milliárd dollárra nő az online bankkártyás fizetés-nek köszönhetően.
Ön, a kiskereskedő számára itt jönnek a képbe a kereskedői szolgáltatások. Így biztosíthatja vásárlóinak a fizetésekkel kapcsolatos szabadságot és rugalmasságot. Ez az útmutató ismerteti, mit kell tudnia a kereskedői szolgáltatásokról, és milyen kritériumokat kell szem előtt tartania a szolgáltató kiválasztásakor.

Mik azok a kereskedői szolgáltatások?

A kereskedői szolgáltatások olyan eszközöket és rendszereket jelölnek, amelyek lehetővé teszik, hogy kiskereskedőként biztonságosan feldolgozhassa az elektronikus fizetéseket.

Ezek a fizetések lehetnek hitelkártyák, betéti kártyák, érintés nélküli fizetések, mobilfizetések (például Apple Pay) és ajándékkártyák.

A kereskedői szolgáltatások nélkülözhetetlenek mind a tégla-, mind a kiskereskedelmi vállalkozások számára.

Egy 2020-as tanulmány szerint az összes fizetésnek csak 19%-a történt készpénzzel, szemben az egy évvel korábbi 26%-kal.

Egy másik jelentés szerint, ha a vállalkozások elkezdik elfogadni a digitális fizetéseket, átlagosan 17%-kal növelik a bevételeiket. 

Hogyan működnek a kereskedői szolgáltatások 

A kereskedői szolgáltató közvetítőként működik az Ön vállalkozása, az ügyfele és a bank között. Egy biztonságos (és meglehetősen összetett) folyamaton keresztül zökkenőmentesen megkönnyíti a tranzakciót a back endben.

  •  Az ügyfél bemutatja a fizetési módot, például a kártyát lehúzza vagy megérinti az értékesítési ponton a pos terminal, vagy online adja meg a fizetési adatokat.
  •  A kereskedői szolgáltató elküldi a fizetési adatokat a bankjának.
  •  Az Ön bankja elküldi a tranzakciót a kereskedői szolgáltatójának és a kártyatársaságnak, például a Visa, Mastercard vagy American Express kártyatársaságnak.
  •  A kártyatársaság elküldi a tranzakciót az ügyfél bankjának, és jóváhagyást kér.
  •  Az ügyfél bankja vagy jóváhagyja a tranzakciót és elküldi a jóváhagyási kódot a kártyatársaságnak, vagy elutasítja a tranzakciót.
  •  A kártyatársaság elküldi a jóváhagyási kódot az Ön bankjának.
  •  Az Ön bankja elküldi a jóváhagyási kódot a fizetési terminálnak.
  •  Az Ön fizetési terminálja megerősíti a tranzakciókat és kinyomtatja a nyugtát.
  •  Az ügyfél kártyáját vagy bankszámláját a nyugtán szereplő összeggel megterhelik.

Mindez zökkenőmentesen és mindössze néhány pillanat alatt történik.

Mit érdemes tudni az online bankkártyás fizetésről?

Egy kereskedőnek mindig rugalmasnak kell lennie, főként, ha az interneten keresztül, webáruházban szeretne valamit eladni. Érdemes tehát online bankkártyás fizetési lehetőségről gondoskodni, amit a webhelyhez hozzáadva máris aktiválni lehet. Ezzel együtt értékesíthet a közösségi médián keresztül, fogadhat e-mailben fizetéseket, de akár chaten keresztül is megteheti mindezt. Indítson el saját online áruházat, hiszen így kényelmesen, otthonról valósíthatja meg kereskedői álmát.

A rendszerek keresztül lehetősége adódik kifizetési kérelmet küldeni, egy egyszeri, személyre szabott fizetési hivatkozáson keresztül, amit elküldhet e-mailben, SMS-ben, de akár egy alkalmazáson keresztül is. A linken keresztül az ügyfél egy biztonságos oldalra kap meghívást, ahol pillanatok alatt befejezheti a fizetést. 

Másik megoldás a QR-kódos fizetés, ez azonban csak személyes átvétel esetén lehetséges opció. Itt az ügyfélnek a mobiljával kell beolvasnia a kódot, amit a fiókon keresztül vagy pedig az POS-eszközön generálhat. Ez egy plusz lehetőség, amely vonzó lehet a vásárlók számára. 

Mi a helyzet a PayButton és PayLink megoldásokkal?

Innovatív technológiában gondolkodik? Generáljon újrafelhasználható PayButton-okat vagy PayLink-eket, majd a linkeket dobja át e-mailben vagy SMS-ben, esetleg ossza meg a közösségi oldalakon keresztül, TikTok vagy Youtube videókban. Ez az egyik legjobb lehetőség arra, hogy új ügyfeleket érjen el, így érdemes kihasználnia ezt az előnyt a blogján vagy a weboldalán. Nem kell mást tennie, mint beágyazni a gomb kódját, majd elhelyezni a szolgáltatás vagy a termék eladására szolgáló honlapon.

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Vár a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál
PR | 2022. szeptember 26. 18:11
Mindegy, hogy sokat futsz, vagy keveset, állj rajthoz Te is a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál valamelyik távján. Október második hétvégéjén több tízezer futó társaságában élvezheted Te is a közös mozgás örömét.
Vásárló Már csak a megfelelő fotó hiányzik az önéletrajzodból?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 24. 11:37
Önéletrajzot írni nem egyszerű. Akkor sem, ha van már munkatapasztalatod, és akkor sem, ha pályakezdőként, friss diplomásként készülsz betörni a munkaerőpiacra. Ha ez utóbbi a helyzet, és gyakornoki vagy normál állást keresel, akkor bizony nem sok mindent tudsz beleírni az önéletrajzodba.
Vásárló Kültéri lépcső a házhoz: hogyan válasszuk ki a megfelelő alapanyagot?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 14:41
Ha a házunkon kívülre tervezünk lépcsőt, akkor mindenképp érdemes alaposan fontolóra vennünk a megfelelő alapanyagok kiválasztását, hogy valóban a kívánt végeredményt kapjuk. Ehhez azonban több szempontot is figyelembe kell vennünk, hiszen a kültéri viszonyok néha elég szélsőségesek, éppen ezért az ide tervezett lépcsőnek komoly kritériumoknak kell megfelelnie. Nézzük meg tehát, mire is érdemes pontosan odafigyelnünk az anyag választásánál.
Vásárló Borkóstoló a szecessziós kastélyépület pincéiben
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 12:33
Aki Tolna megye kilencedik legnépesebb települését, Simontornyát meglátogatja, az ki ne hagyja a településbe oly harmonikusan beilleszkedő igazi kis szecessziós ékszerdobozt, a város híres szállodáját!
Vásárló Keressünk eredeti céges karácsonyi ajándékot!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 16:00
A karácsonyi ajándékok megtalálása a családtagok számára is elég nehézkes, de ha még minket bíznak meg a tökéletes ajándék felkutatásával a vállalati ügyfeleknek vagy alkalmazottaknak, a nyomás megtízszereződik.
Vásárló Téged is kínoz az allergia?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 10:31
Sajnos manapság egyre többen szenvednek különféle allergiáktól, és ezek közül az egyik legalattomosabb a pollen és porallergia, amellyel csak nagyon nehezen lehet bármit is kezdeni. Biztosan neked is ismerős, hogy hiába minden erőfeszítés, a mindennapos porszívózás, az ablakon beszűrődő fénynyalábokban bizony táncot járnak a porszemek, pollenek.
Vásárló Online vásárlás – minden, ami érdemes tudnia, mielőtt kattint!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 9. 09:24
Ugyan nem egy újszerű dologról van szó, sokak számára még mindig kifejezetten kockázatos tevékenységnek számít az online vásárlás. A folyamat nem ördögtől való, sokkal egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb, mint az offline vásárlás, ráadásul még pénzt is spórolhat vele! 
Vásárló Céges karácsonyi ajándékcsomag olcsón, de mégis magas minőségben? Igen, létezik!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 8. 09:29
Az ajándékozás nem akkor lesz örömteli, ha minél nagyobb az ajándéktárgy értéke. Az ajándékozás attól válik igazán boldog pillanattá, hogy a meglepetés szívhez szól, és benne van mind az ajándékozott, mind az ajándékozó.
Vásárló A népharag a magángépek ellen fordult – de mi lehet a valódi megoldás a betiltás helyett?
Kollár Dóra | 2022. szeptember 7. 19:09
A magánrepülőgép-ipar által elindított „No Plane, No Gain”-kampány a magánrepülés termelékenységi és gazdasági előnyeit hangsúlyozza; a használt repülőgépek tavalyi eladásának ugrásszerű emelkedése és az európai magánrepülések rekordnövekedése alapján idén nyáron az utazók ráérezték arra, miért éri meg a hagyományos, kereskedelmi légiközlekedés helyett valami másra voksolni. Mindezek alapján úgy tűnhet, hogy a magánrepülők piacán tulajdonképpen minden rendben van, csakhogy a közvélemény egyre inkább a luxusgépek ellen fordul.
Vásárló Új online magazinok indultak augusztusban
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 7. 10:26
Új ismeretterjesztő valamint kulturális online magazint indítottak 2022 nyarán a citygreen.hu kertészeti és életmód magazin szerkesztői. A thinker.hu ismeretterjesztő magazin, valamint a teaser.hu kulturális és szórakoztató magazin színvonalas és hiteles tartalmakat kínál olvasói számára.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG