Vomberg Frigyes coach, Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, Szabó Kevin commis és Széll Tamás séf (b-j), a legjobb hústálnak járó különdíjat elnyert magyar csapat tagjai a Bocuse d'Or szakácsverseny eredményhirdetésén a SIRHA nemzetközi vendéglátó-, szálloda- és élelmiszeripari kiállításon Lyonban 2017. január 25-én. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt |
Bár a dobogóra sajnos nem jutottak fel, a magyar csapat hústálja osztatlan sikert aratott az idén 30. alkalommal megrendezett Bocuse d’Or világversenyen, így Széll Tamásék végül a legjobb hústál különdíjával térhettek haza a franciaországi Lyonból. Emellett a tavalyi után idén is a magyarok plakátját ítélték a legjobbnak, a közönségszavazáson így a Network 360 Reklámügynökség plakátja hozhatta el az első díjat.
A világdöntőre készült magyar plakáton Széll Tamás látható az idei verseny fő alapanyagával, egy bresse-i csirkével, amint épp Lyon felé halad az erdőben. Akárcsak minden évben, a csapatoknak idén is 5 óra 35 perc állt rendelkezésükre, hogy a már korábban meghirdetett alapanyagokból alkossanak valami igazán különlegeset. A csapatok szabadon döntenek arról, hogy mit készítenek, a feltétel, hogy mindenki ugyanazokat az alapanyagokat használja, és a kész ételnek tükröznie kell az adott nemzet ízvilágát és kultúráját.
A díjnyertes magyar plakát. Forrás: Network 360 |