3p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A hosszú halmozódás miatt ezen a héten már 2,555 milliárd forintot ér, ha valaki eltalálja az ötöslottó nyerőszámait. De van olyan külföldi lottójáték is, amelynek főnyereménye 27,7 milliárd forintnak megfelelő angol font.

Míg a hatoslottó halmozódó főnyereményét augusztus 4-én kihúzták, és valaki elvitte az 1,27 milliárd forintra hízott jackpotot, az ötöslottónál tovább tart az őrület: ezen a héten már 2,555 milliárd forint jár az öttalálatosnak vagy öttalálatosoknak. „A nagy nyeremény rengeteg embert megmozgat külföldön és Magyarországon egyaránt, így olyanok is betérnek lottózóba szelvényt feladni, akik általában nem lottóznak” – írja a Szerencsejáték Zrt.

Egyre több szelvényt adnak el

„Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt hetekben Magyarországon már bőven ötmillió fölött van a megjátszott alapjátékok száma.” Sőt, a részletes, a cég honlapjáról letölthető adatok szerint pár hónappal korábban, a halmozódás kezdetekor csak 3,5 millió szelvényt adtak el hetente, a 33. héten, azaz két hete már 6,0 milliót.

 

Az abszolút rekorder egykébként az a nyertes volt, aki 2003 novemberében 5,1 milliárd forintot nyert az ötöslottón. A jelenlegi 2,555 milliárd az ötödik helyre lenne elegendő a dobogón, 2002-ben volt a következő legmagasabb nyermény, 2,97 milliárd forint.

 

Milliók euróban vagy fontban

Nézzünk körül Európában, hogy a napokban mennyit is jelent egy telitalálat más lottótársaságoknál – írja az állami társaság. A lottójátékok a legrégebbi és leggyakoribb játéktípusok Európában, azon belül is a 6/49, 6/45 lottótípusok. Az Ötöslottó, azaz 5/90-es játék Magyarországon kívül csak Ausztriában játszható. Általában heti egy- vagy kettő sorsolással nyerhetnek a szerencsések. Kettő nagy nemzetközi lottójáték létezik, az EuroMillions 2004-től 9 országban, az Eurojackpot pedig 2011-től 14 országban játszható.

Ötöslottó-rekordok (Forrás: Szerencsejáték Zrt.)

A múlt hétre meghirdetett Jackpot az EuroMillions lottójátékban 79 millió angol font (körülbelül 27 milliárd 650 millió forint) volt, míg az Eurojackpot sorsolásán kerek tízmillió euró (mintegy hárommilliárd forint). Az Eurojackpot utolsó telitalálatos játékát idén július 19-én sorsolták ki, amikor is egyetlen telitalálatos szelvény volt, melynek nyereménye 41,5 millió euró (mintegy 12,5 milliárd forint) volt.

Az állam az igazi esélyes

De míg az EuroMillions főnyereménye több mint 27 milliárd forintnyi angol font, a főnyeremény elérésnek az esélye 1: 116,53 millióhoz. A magyar ötöslottó telitalálati esélye jobb, egy a 44 millióhoz – így a cég közleménye.

Amint azt már írtuk, a lottó és a többi szerencsejáték igazi nyertese mindig az állam és a szervezők. A befolyó pénzeknek ugyanis csak egy részét, durván a felét osztják ki a nyertesek között. A többi marad a tetemes nagyságú adókra és a szervezők költségeire, nyereségére.

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Érkezik a márkás ruhák turkálója, másképp
Buksza blog | 2024. május 21. 12:55
Bekapcsolódik az Ebay abba a hadjáratba, amely véget akar vetni a néhányszor hordott ruhák szemétbe kerülésének. Ez nagyobb környezetszennyezést okoz ugyanis, mint például a légi közlekedés.
Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló Az elképzelhetetlent kínálja a svájci bicska új változata
Buksza blog | 2024. május 9. 15:13
A svájci bicska mögött 140 éves múlt áll, ám a fejlesztése soha nem áll meg egy pillanatra sem. Más kérdés, hogy amire a gyártó most készül, az igencsak meglepő változást hoz a bicska történetében.
Vásárló Hogyan tehetünk szert több bevételre?
Márkázott tartalom | 2024. május 9. 11:04
A nagy kérdés, ami a legtöbb ember foglalkoztatja: hogyan lehetnék gazdagabb, sikeresebb? Mit kellene tennem ahhoz, hogy biztonságos pénzügyi helyzetet teremtsek magamnak?
Vásárló Kitalálja, mennyivel olcsóbb ugyanaz a magyar tészta Romániában, mint nálunk?
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 06:35
Bődületes a különbség - miért vásárolna itthon az, aki Romániában is megteheti?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG