<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

 

Vajon mennyi pénzt takarítanak meg a hazánkba érkező fogászati turisták, milyen kezeléseket vesznek igénybe leginkább, és átlagosan mennyi ideig tartózkodnak Magyarországon? Összefoglalónkkal ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

 

Ha a fogápolás és szájhigiénia már nem elég

A fogainkért mi magunk tehetjük a legtöbbet: a rendszeres fogápolás és a megfelelő szájhigiénia betartásával hosszú évekig megőrizhetjük az egészségüket. Ennek ellenére azonban eljön a pillanat, amikor kisebb beavatkozásokra már szükség lehet. 

Egészen más a helyzet azoknál, akik nem kellően gondoskodnak a fogaik megóvásáról, és a fogszuvasodás, a fogágybetegségek, a foghiány miatt egyre komplexebb kezelést kell kapniuk ahhoz, hogy a még meglévő fogaik megmenthetőek, a fogsoruk pedig helyreállítható legyen. Mindez Nyugat-Európában olyan magas összegbe kerül, hogy sokan döntenek a magyarországi fogászati szolgáltatások igénybevétele mellett, hiszen itt 40-70%-ot is megtakaríthatnak a kezelések során.

A leggyakoribb, külföldiek által igénybe vett fogászati kezelések

A fogászati turisták két okból jönnek Magyarországra: vagy a restorative - azaz a helyreállító kezelések miatt vagy pedig esztétikai kezelésre. A helyreállító kezelések során különböző implantátumokkal vagy koronákkal és hidakkal a hiányzó fogakat pótolják, és a rágási nehézségeket megszüntetik. Az esztétikai kezelések célja a szebb mosoly elérése - itt a fogak épek, csak a tulajdonosaik nincsenek megelégedve a szépségükkel, esztétikusabb fogsort és mosolyt szeretnének.

A helyreállító kezelések fontossága

A foghiány minél előbbi kezelése több szempontból is fontos. Egyrészt a hiányzó fog alatti állkapocscsont elsorvad, megnehezítve a későbbi fogpótlást, másrészt a szomszédos fogak a nagyobb terhelés miatt megdőlhetnek.

A külföldről érkező páciensek a drágább, komplexebb helyreállító kezelések miatt érkeznek a hazánkban működő klinikákra, így a budapesti Jildent Clinique-re is, főként a hidakkal vagy az implantátumokkal történő helyreállítás érdekli őket. A hidakkal az 1-2 fog hiányából származó réseket pótolják egyszeri ideutazás, és 5-7 (munka)napos magyarországi tartózkodás keretében. 

Az implantátumos (műgyökeres) megoldásokkal bármilyen hosszú foghiány helyreállítható (akár egy fogatlan állkapocs is restaurálható). Ezekre a kezelésekre a fogturistának két alkalommal kell hazánkba utaznia. Első alkalommal 2-3 nap alatt megtörténik az a sebészeti beavatkozás, amivel az implantátumot az állkapocsba ültetik. Ezt egy 4-6 hónapig tartó gyógyulási fázis követi - amikor az implantátum megcsontosodik és terhelhetővé válik. Akkor a páciens újra ideutazik, és 5-10 munkanap alatt a fogorvos felhelyezi a feltárt implantátumra a szükséges felépítményt és koronát (több implantátum esetén a hidat).

A fogászati szolgáltatások Magyarországon történő igénybevétele a franciák számára is számos előnnyel jár: gyors, olcsó, kiváló minőségű, a kezelések után ugyanolyan visszatérítés jár.

Címkék: Vásárló

Vásárló Különleges ékszerkollekciók
Márkázott tartalom | 2023. január 25. 10:23
  Évről évre különleges ékszerkollekciók jönnek divatba. Jellemzően ezeket a márkákat híres emberekkel, celebekkel reklámozzák, így hamar igen népszerűek lesznek.
Vásárló Üzleti öltözködés – Tényleg ennyire bonyolult?
Márkázott tartalom | 2023. január 22. 10:44
Öltöny vagy ing farmerrel? Magassarkú vagy sportcipő? Az üzleti dresszkódok sűrű eredjében nem nehéz eltévedni. A különféle ruhadarabok mellett a karórák, a zoknik, a retikülök és a márkás szemüvegek pedig csak tovább bonyolítják a helyzetet. Azonban néhány egyszerű szabály megtanulása sokkal könnyebbé teheti a dolgunkat.
Vásárló Mire figyeljünk egy sportfogadási portálnál?
Márkázott tartalom | 2023. január 20. 12:24
A sportfogadás szinte egyidős a versenyszerű sportok megjelenésével. Sok mindenben fogadhatunk, akár egy szívességet is vállalhatunk vereség esetén, de a legtöbben pénzben játszanak. Ma már nem kell elsétálni a legközelebbi lottózóba, hanem könnyedén, egy internetes weboldal megnyitásával el is kezdhetjük a játékot.
Vásárló A legjobb játékok a gyerekeknek
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 18:54
Nem csak szórakoztatnak, fejlesztenek is.
Vásárló Milyen előnyei vannak a saját cég indításának?
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 13:31
Milyen kérdésekre kell választ keresnünk?
Vásárló A GVH-nak is szúrja a szemét, ami a hazai élelmiszerüzletekben megy
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 14:06
Éppen ezért vizsgálják az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort annak ellenőrzésére, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy versenytorzulás.
Vásárló Hogyan élik túl a telet a vadállatok?
Márkázott tartalom | 2023. január 18. 12:50
Bemutatjuk, milyen stratégiákat alkalmaznak. A tél nehéz időszak lehet a vadon élő állatok számára, de sok faj hatékony stratégiát dolgozott ki a hideg hónapok túlélésére. Ezek az alkalmazkodási módok hozzájárulnak a fajták fennmaradásához.
Vásárló Mire jó a probiotikum?
Márkázott tartalom | 2023. január 16. 11:04
Sokat olvashatunk a probiotikumokról, és azok jótékony hatásairól. Azonban a legtöbben még mindig legfeljebb az antibiotikum kúra mellé alkalmazzák őket, vagy éppen akkor sem. 
Vásárló Az úti cél: Anglia
Márkázott tartalom | 2023. január 15. 12:43
Ahol a teát tejjel isszák, a villanykapcsolók fordítva működnek, és az autók a bal oldalon közlekednek, ez a különc és különleges Anglia, ahol a fürdőszobában két külön csapból folyik a hideg és a meleg víz.
Vásárló Közigazgatási és jogi állások Egerben
Márkázott tartalom | 2023. január 13. 11:57
Köztisztviselőnek nevezzük azt a személyt, aki a közigazgatásban dolgozik hivatalnokként, az állam vagy az önkormányzat kötelékében áll, és a közhatalmat gyakorolja. Egerben és környékén is vannak köztisztviselői munkák, lássuk milyenek!
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG