3p
A két legnagyobb országos kereskedelmi televízió januártól fizetőssé tenné a tartalmait, ami nem tetszik sem a kábelszolgáltatóknak, sem a kormányzatnak – írja a Napi Gazdaság. Ez a kábeles előfizetési díjak emelkedésével járhat. A pontos részleteknek legkésőbb december 1-ig kell kiderülniük.

Fizetőssé tenné csatornáit 2015 januárjától a két országos kereskedelmi televízió, az RTL Klub és a TV2, ami a gyakorlatban azt jelentené, hogy pénzt kérne a kábeltévé-szolgáltatóktól a tartalomterjesztésért – írja a Napi Gazdaság. Az összeg havonta háztartásonként háromszáz forint körül mozogna.

Ezt a kábelszolgáltatók túlzottnak tartják, amelynek egyenes következménye lenne a lakosság által fizetett előfizetői díjak emelkedése. Véleményük szerint ez szembe menne az évek óta tartó trenddel, vagyis a szolgáltatási díjak fokozatos csökkenésével. A kormány eközben annak lehetőségét vizsgálja, hogy a műsorszolgáltatóknak a digitális átállás után, a jövő év elejétől se kelljen fizetniük a két országos televízió tartalmaiért – erősítették meg a Magyar Hírlap értesülését szakmai körökben a Napi Gazdaságnak.

A két országos televízió már évek óta azt tervezi, hogy a digitális átállás után pénzt kér a műsorterjesztésért, először 2006-ban merült fel a díjszedés. Ez a szándékuk tovább erősödött a gazdasági válságot, a reklámbevételek csökkenését követően - írják. A nagy médiacégeket, főleg az RTL Klubot durván sújtó új reklámadóról a kormányközeli lap nem beszél, de az is evidens módon nyomós ok lehet.

Jelenleg az egyik konstrukcióban az Antenna Hungária Zrt. és a TV2, valamint az RTL Klub  közötti hosszú távú, 2020-ig szóló szerződésalapján a tartalomszolgáltatók egy meghatározott összeget fizetnek az AH-nak. Így a nézők a MindigTV szolgáltatás keretében ingyen jutnak ezekhez a tartalmakhoz. A másik konstrukcióban általában a kábeltévé-társaságok fizetnek a tartalom szállítójának, amelyet aztán eljuttatnak a nézőkhöz, akiktől havi díjat szednek be. A TV2 és az RTL Klub eddig nem kapott pénzt, most ezen akarnak változtatni.

A TV2 arról tájékoztatta a Napi Gazdaságot, hogy 2015. január 1-jétől kér díjat a műsorterjesztésért. Tervei szerint még szeptemberben kikerülhet a honlapjukra az új keretfeltételeket rögzítő dokumentum.

Jövő év január 1-jétől, ahogy az összes többi csatorna Magyarországon, az RTL Klub is programdíjat kér majd műsoráért – közölte a cég a NAPI Gazdasággal. A tárgyalási folyamataik azonban üzleti titkot képeznek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Érdekes jóslat jelent meg Lidlről, a Tescóról és a többi boltláncról
Buksza blog | 2023. november 29. 16:04
A legnagyobb boltláncok - köztük a Tesco és a Lidl - a piaci súlyuknál fogva fordulatot hozhatnának a húsfogyasztásban és ezzel a környezetvédelemben néhány éven belül.
Vásárló Erre vártak az autósok: péntektől csökken a benzin ára
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 11:01
577 forintot kell majd fizetni egy literért.
Vásárló Mennyiért lehet bevásárolni a magyar diszkontokban? Itt a Privátbankár Diszkont Árkosár legfrissebb felmérése
Csernátony Csaba | 2023. november 27. 05:42
Tartották magukat novemberben is a diszkontláncok, a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára alig változott októberhez képest. Tehát a drágulás elmaradt, igaz, egyelőre várni kell az árak csökkenésére is.
Vásárló Itt a fordulat: vesztésre állnak a boltok online riválisai
Buksza blog | 2023. november 24. 09:31
Rossz idők járnak az online élelmiszer-forgalmazó cégekre: a járvány alatt felfutó elektronikus vásárlás után egyre inkább visszatértek a vevők a fizikai boltokba. Az Egyesült Államokban például az élelmiszerek mintegy 11 százaléka talál gazdára az interneten. Magyarországon is hasonló a helyzet: itt az elszálló árak miatt tértek vissza sokan a boltokba.
Vásárló Jönnek az új "árcímkék", érdemes tisztában lenni a boltok bűvésztrükkjeivel!
Buksza blog | 2023. november 22. 11:20
Az elmúlt évben nagyon árérzékennyé váltak a vásárlók, ezért kulcskérdés lett az árazás. A következő évben tovább folyhat a vásárlók „elbűvölése” a jó ármeghatározással.
Vásárló Komfortos otthon, kisebb környezethasználat
PR | 2023. november 21. 09:05
A napi közlekedés mellett az otthon, a háztartás működése a legnagyobb környezethasználat egy átlagember életében. Fűtünk, világítunk, háztartási gépeket üzemeltetünk – mindez jelentős energiafogyasztással és ökológiai lábnyommal jár. A fejlett országokban, így Magyarországon is egyre nagyobb teret nyernek az ún. intelligens otthonok, amelyek úgy képesek növelni a mindennapok komfortját, hogy közben egyszerre csökkentik a lakhatáshoz kapcsolódó negatív környezeti hatásokat és fokozzák a mindennapok biztonságát. Íme ezen otthonok legfőbb előnyei!
Vásárló A karikagyűrű divat évről évre változik
Márkázott tartalom | 2023. november 20. 10:16
A házasságkötés egy igen nagy döntés a pár életében, hiszen ezután már hivatalosan is összetartozónak minősülnek. Az összetartozás egyik szimbóluma a karikagyűrű, amit a pár az esküvő alkalmával húz rá egymás ujjára.
Vásárló A víz, mint természetes üzemanyag: így segíti a hidratáltság a hatékony munkavégzést
Márkázott tartalom | 2023. november 19. 09:49
A víz az emberi test legfontosabb üzemanyaga. Alapvető szerepet játszik az életfunkciók működésében, ugyanakkor a megfelelő hidratáltság javítja az agy teljesítményét és segíthet csökkenteni a fáradtságot. Éppen ezért a vízfogyasztás a munka folyamán is nélkülözhetetlen.
Vásárló Pocsék eredmény jött: utolsók között a magyar üzletek
Buksza blog | 2023. november 18. 16:03
Az uniós kiskereskedelmi listán Magyarország a legrosszabbul teljesítő államok között van. Csak Belgium és Szlovénia rendelkezik rosszabb eredménnyel. A spanyolok jelentik a jó példát. 
Vásárló Az Aldi újabb forradalmat indítana, így lehetnek olcsóbbak az élelmiszerek is
Buksza blog | 2023. november 18. 09:09
Olcsóbbá válhatnak alapvető élelmiszerek az Aldi boltjaiban: egy üzletben már munkába állt egy újratöltő állomást, amelyből kimérve, és a csomagolt verzióhoz képest olcsóbban lehet vásárolni. Az állomás ráadásul a környezetnek is jót tesz: heti egy újratöltéssel ugyanis 1,4 milliárd egyszer használatos műanyagtól lehetne elköszönni.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG