<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A modern cégek toborzási módszereinek korszerű eleme a videós álláspályázat, amelynek lehetőségével egyre több munkáltató él. A mai világban sok olyan munkakör van, ahol nem szükséges a személyes jelenlét, de azok esetében is hatékony lehet, ahol igen. 

A videós álláspályázat egy kitűnő lehetőség minden cég számára, hogy előszűrje a jelentkezőket, ezáltal sok időt és energiát megtakarítva saját magának.

Tulajdonképpen ez a módszer nemcsak nekik, hanem a jelentkezőknek is rengeteg erőfeszítést és költséget is megspórolhat, főleg abban az esetben, ha messzebbre kellene elutazni egy személyes beszélgetéshez. Természetesen ez a videós pályázat után is megtörténhet, de addigra már nagyobb eséllyel indulnak az álláskeresők a pozícióért, ugyanis már sokan kiesnek az első rostán. 

Önéletrajz mellett vagy annak helyettesítése, illetve kiváltása céljából is élhet a munkáltató ezzel a lehetőséggel a VeszpremAllas oldalán. Azonban ez nem tévesztendő össze a videóinterjúval és a videós bemutatkozással sem.

Mi a különbség a videóinterjú, a videós bemutatkozás és a videós álláspályázat között?

A videóinterjú teljes egészében helyettesítheti az állásinterjút, gyakorlatilag ugyanúgy zajlik ez is: egy időben, csak épp nem egy helyen van az interjúztató és az interjúalany. 

A videós bemutatkozás már jobban hasonlít a videós álláspályázathoz, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a pályázó kötetlen módon beszél önmagáról, céljairól, képességeiről, szakmai tapasztalatairól. Igazából ő dönti el, hogy mit szeretne magáról megosztani a másik féllel, mi az, amit előnyösnek gondol az állás megszerzése céljából. 

Ezzel ellentétben a videós álláspályázat során konkrét kérdésekre kell válaszolnia. A hirdető maga választja ki, illetve dönti el, hogy mire kíváncsi a pályázókkal kapcsolatban. 

Miért jobb a videós álláspályázat? 

Egy ilyen lehetőséget nem szabad kihagyni. Abban az esetben, ha a munkáltató kötelezővé teszi, akkor egyértelmű, de ha nem, akkor is egy nagyon előnyös képet ad rólunk már az is, hogy vállaltuk az effajta megmérettetést. 

A videófelvétel során sokkal többet megtudhat rólunk, mint egy leírt szöveg alapján. A mozdulataink, a hangunk, a beszédünk mind-mind személyiségünket tükrözik vissza. De igaz ez a másik oldalról nézve is, hiszen a munkavállaló tisztában lehet vele, hogy a cég korszerű, modern eszközöket, módszereket használ, és ez jó benyomást kelthet benne is.

A munkáltató pedig átfogóbb képet kaphat a jelentkezőről már az első körben, így jobban meg tudja válogatni, hogy kikkel szeretne személyes kapcsolatot is felvenni a további szűrés céljából. 

Mire figyel a munkáltató a videó közben? 

Érdemes tudni, hogy  mindenre figyel, aki megtekinti a videónkat. A környezetünk, a ruházatunk, a felvétel minősége mind szerepet játszhat a döntésben a szóhasználatunk, a beszédünk és a testbeszédünk mellett. 

Ha maradéktalanul megválaszoljuk a kérdéseket, azt fogják látni, hogy elhivatottak vagyunk és komoly szándékaink vannak a cégnél. Ezért érdemes minden esetben használni a videót, akkor is, ha nem teszik kötelezővé.

Címkék: Vásárló

Vásárló Végül nem a kormány csodafegyvere hatott: egyéves mélypontra esett az élelmiszer-drágulás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. június 7. 05:48
Ahogy az várható volt, beérik a bázishatás: most is akkorát drágult a családi nagybevásárlás, mint tavaly nyáron, de százalékos értékben kifejezve rég nem látott mértékűre csökkent az éves árindex a Privátbankár Árkosár-felmérése szerint. Az árstopos krumpli meglepően nagyot drágult, a kötelező akciók hatását pedig megtippelni sem lehet, mivel egyébként is tele vannak akciós táblákkal az üzletek.
Vásárló Az Aldi nagyot megy a briteknél, már egy éve a legolcsóbb szupermarket
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 16:23
Az Aldi lett Nagy-Britannia legolcsóbb szupermarketje a 12. egymást követő hónapban is, de alig maradt el tőle a Lidl.
Vásárló Ha szerdán tankolna, ezzel fog szembesülni
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 14:47
Nem nyúlnak az üzemanyagok árához a hét közepén. 
Vásárló Végre itt a nyár? – A szünidő gazdasági hatása a családi költségvetésre
Márkázott tartalom | 2023. június 1. 17:56
Ahogy közeledik a nyár, a kisgyermekes családokban felmerül az egyre feszítőbb a kérdés: milyen terheket ró a szünidő a családi költségvetésre? A nyári szünetre minden bizonnyal szüksége van a gyerekeknek, hiszen ilyenkor lehetőségük nyílik a pihenésre és a játékra.
Vásárló A Spartól a kisujját kéri kormány, de a karját kapja
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 13:58
A Spar csoport az akcióköteles időszak első napjától több mint 700 akciós ajánlattal várja vásárlóit, 300 termék árát pedig a május 31-i áron befagyasztja – közölte szupermarket lánc. A kötelező árengemény mértékét jelentősen meghaladóan olcsóbb tételek is szerepelnek a csökkentett árú kínálatban.
Vásárló Gyereknek lenni jó!
PR | 2023. május 31. 15:28
A gyermeki fantázia világokat képes teremteni. De mi történik akkor, ha a valóság ugyanolyan csodálatos, mint a szárnyaló képzelet? Ha egyszer csak életnagyságú TRex hátára lehet pattanni, lehetőség nyílik ráját simogatni, cápát etetni, trambulinon ugrálni?
Vásárló „Ősi” amerikai kaja lenne a hamburger? Ugyan, a kínaiak már kétezer éve eszik
Molnár Csaba | 2023. május 28. 18:21
McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Five Guys – a világ legnagyobb hamburgerező étteremláncai mind amerikaiak, így kézenfekvőnek tűnik, hogy Amerika – sok minden más mellett – a basic street food, a hamburger szülőhazája. Pedig nem, nagyon nem. Amellett, hogy a 19. században a nagy kivándorlási hullám előtt Európában már létezett a hamburger (bővebben a keretes írásban), a kínaiak több mint kétezer éve készítik és eszik a zsemlekenyérbe töltött raguszerű húst.
Vásárló Top 10 női parfüm 2023 - szezonnyitó illatok
Márkázott tartalom | 2023. május 25. 11:43
Az illat - a megjelenés szerves része. Egyes illatok erős mágneses térként vonzanak, mások fordítva eltávolodásra késztetnek. Az aroma sokat elárul az emberről, egyfajta névjegykártya. Ezért olyan fontos megtalálni a megfelelő parfümöt. A trendekről, a kiválasztási szabályokról és a 2023-as 10 legjobb női parfümről beszélgetünk.
Vásárló Ez a világ 10 legkülönlegesebb és legdrágább luxusórája
Kollár Dóra | 2023. május 20. 18:36
A luxusórák az egyik legfontosabb státuszszimbólumnak számítanak, azonban ezek közt is akadnak elképesztő különlegességek. 
Vásárló Sokat drágult a hús vagy a zöldség? Nézze meg az angoloknál, na, ott kilőttek az árak!
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:56
A brit szupermarketekben árusított húsok és zöldségek ára csaknem megduplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG